31.1.07

Lisäosia

*
Setin täydennystä tälläkin kertaa. Turkoosi on eri sävyissään jotenkin omaa silmääni miellyttävä väri. Tulin hankkineeksi näitä kashmir-helmiä ihastuksissani enemmän kuin yhteen rannekoruun sain 'menemään', joten sitten tarvitsi lisää noita vaaleita creamrose-helmiäkin!
*


*
Amadeus-kaulakorussa on Thaï Karen -hopealukko, hopeahelmet ja mini-spacerit Bali-hopeaa. Ja vaaleat helmet swarovskin päällystettyjä, kauniisti hohtavia kaunottaria.
*

30.1.07

Setin täydennys


*
Mitä kauemmin katselen tätä uutta tulokasta kivihelmissäni; siniturkoosiksi värjättyä (Larimar blue) akaattia, sen enemmän se kiehtoo; hienoja kuviointeja. Kuvan värikin on lähes oikea.
*
Kun katsoo tämän rannekorun kuvassa oikealla ylhäällä olevaa suorakaide-tyynyä, niin siinä ne minun ruusuni taas näkyvät, eikö vain!
*
Oli sattumaa, että minulla oli tuo Balin simpukka-koukkulukko, mutta sehän sopi tähän yhteyteen mainiosti.
*

Uusi ja uusi...

*
Blogger pakotti uusimaan käyttäjätilin... Tällä hetkellä en tiedä, mitä blogin ulkonäölle on tapahtunut; toivottavasti ei mitään :-/ (ed:eipä sille mitään hirveitä tapahtunut: ä-kirjaimet ovat kummallisia...)

*
Yritän siis postata uuden mallin mukaan enkä tiedä, miten tässä käy!! Jos jokin näyttää hassulta, niin ainakaan täysin se ei ole minun vikaani...
*
Marguerite on aivan uudessa värissään silti sama malli ;-) Värjätyt crazy lace -akaatit näyttävät omissa silmissäni raikkailta. Akaatteja on suorakaide-tyynyinä, pyöreinä helminä ja korvakoruissa kuutioina. Turkoosin seassa on ruusunrakastajan mielestä selvästi vaaleanpunertavia ruusukuvioita, on on! Noita kuvioita tehostamaan käytin muutaman vintage rose swarovskin. Muuten akaattien lisänä on pari akvamariini-kiekkoa ja pieniä sinikvartsihelmiä sekä pari turkoosia swarovskin kristallia.
*




*Kuvissa korvakorut ovat lähempänä oikeaa väriä ja sekä akvamariinit että siniset kvartsit kaulakorussa ovat todellakin hyvin hennon värisiä. Yritän ehkä joskus kuvata tuota ihanaa akaatin sävyä uudelleen; täytyyhän se rannekorukin kehitellä :-)*

28.1.07

Dove-set


*
Aiemman postauksen Dove-kaulakoru saa seurakseen rannekorun ja korvakorut, joiden hopeaosat Balin hopeaa.
*
Rannekoru on linkitetty 0,6mm:n hopealangalla ja siinä olevat kyyhkynharmaat akaatit ovat nauhan kirjavimpia.

Tällaisissa hiukankin kirjavissa puolijalokivissä voi kuvitella näkevänsä maisemia, tai maailmoita kuten
Julia.
*


24.1.07

Prinsessaa ja kuningatarta

*
Nimien antaminen koruille on luku sinänsä; enimmillä mitään nimeä ole! Mutta tänä iltana hempula sai nimekseen 'Tuhkimo': se ei näytä oikein miltään näin, tasaisella kuvausalustalla. Mutta annas olla (niin kuvittelen), kun oikea ihminen sen laittaa kaulaansa, niin helminauha on varsin satumainen.
*
Vaaleanpunaista hill tribe - kullattua hopeaa (simpukka-charmi, kierreputket ja ongenkoukkulukko) sekä makeanveden helmiä, vaaleaa lilaa vaikka kuvasta voisi luulla sävyksi mauvea. Kuparisävytetyt Miyuki-delicat välihelminä.
*
Ensimmäistä kertaa väitän, että joku koru näyttää kuvassa paremmalta kuin luonnossa!! Niin on tämän tumman 'Yön kuningattaren' kohdalla. Omasta mielestäni se on hitusen tylsä, olisi pitänyt keksiä siihen jotain sähäkkää. Toisaalta se on tehty myyntiin eli oma makuni on kai hiukan tavanomaista rohkeampi ja monen mielestä tämä jo liian erikoinen.


*
Yön kuningattaressa on käytetty isoja makeanvedenhelmiä, nuo sini-lila-mustat, Deepest Midnight, ovat kokoa 8-8,5 mm ja muutama vihertävä pronssi 7-7,5 mm. Helmien välissä isot pronssipintaiset Miyukit, 8/0, muutama kupari-spacer ja kuparilukko; korupiikissä musta onyx ja indonesialainen lamppuhelmi.
*
Näyttää siltä, että makeanvedenhelmien suosio on nousussa. Paljon niiden laadusta ja väreistä ym. kysellään. Minäkin olen kovin ihastunut mv-helmiin tätä nykyä :-)
*

Hupsista!

*
Innoituksen lähteet ovat arvaamattomia... Tuskin tuo tiibetiläisen DZI-helmen yksityiskohdakseen saanut rannekoru paljon muistuttaa Katrin ihastuttavaa ruusuista ja kesäistä rannekorua, mutta sitä usein ihailtuani, sain tähän ideani: kullattua kuparia, marmoroituja lasihelmiä, sekä puristelasi-lehtiä hematiitin ja ruskean sävyisinä. Bali-lukko, vermeil.
*
*
Toinen rannekoru syntyi yksinkertaisesti HelmiQ:n cloisonnée-helmien innoittamana ja ajatellessani erään pikkuneidin lähestyvää syntymäpäivää ;-D Siinä kullattuja osia sekä puriste-lasihelmiä, pari kristallifasettia.
*

22.1.07

Dove

*
Kaulakorun, 58 cm, 'Dove', materiaalit:
-kyyhkynharmaa akaatti 8 mm:n helmi
-hopeanharmaa makeanvedenhelmi 6mm:n nappi
-Thaï Karen hopealukko 'Aurinko', joka on samalla riipus.

*
Korjaus: Lukon nimi olikin 'Starburst' :-)

21.1.07

Ulkoilun seurauksia

*
Ihan totta olin aikonut pitää lekottelupäivän tekemättä käsilläni mitään muuta kuin ruokaa tänään!
*
Kävin auringon paistaessa kävelylenkillä ja jotenkin huurteiset puut ja maiseman sinertävät sävyt saivat ajattelemaan jotain... sinistä. Sama sinisen kaipuu näkyi olleen Katrilla.
Hänen korussaan on sodaliittia ja minulla lapis lazulia, denim lapista - molemmilla kivillä on sanottu olevan samantyylisiä terveysvaikutuksia: parantaa korkeaa verenpainetta; lapis lazuli lisäksi helpottaa päänsärkyä ;-D
*

Korukivien seurana on sinisessä kaulakorussa Thaï Karen hopeaputkia, kauniisti kuviollisia.
Jotenkin ensimmäinen koru kutsui käyttämään toisessa samalla mallilla tehdyssä tylsiä (?) mokaiitteja, niiden ympärillä punaisia jaspiksia, jotka ihanuudessaan piilottavat isompien himmeyden. Siinä korussa hopeoidut putket. Keskimmäiset isot helmet edessä (3) ovat oceaanijaspiksia.
*
Molemmat korut voi pujottaa myös pään yli, vaikka niissä onkin lukot.
*

20.1.07

Pocahontas

Tämänkertaisen korun kuvaaminen oli niin vaikeaa, kun en muistanut sitä päivänvalolla... Turha silti selitellä.
*

Kaulakorun tehtyäni olin hiljaisen onnellinen, siitä tuli hetimmiten lempikoruni :-)
-Kiinnityshelmien laittaminen onnistui sataprosenttisesti, korupiikkin tehty riipus oli heti sitä mitä hain, en miettinyt muutakaan sommittelua sen kummemmin; helmimatolle keräytyivät juuri nämä materiaalit:

Metalliosat kullattua kuparia, pieniä kullansävyisiä mv-helmiä ja pieniä mustakirjavia onyx-helmiä, himmeäkullattuja miyuki-delicoita ja kullattu peruslukko.

*
*
Pieni, siro ja salaperäinen kuin Pocahontas ;-D

Ei se mitään, jos muiden mielikuva intiaani-tytöstä on erilainen; tämä kelpaa minulle.

*

19.1.07

Crystal pearls, swarovskin helmiä

*
Tuntuu siltä, että helmiin hurahtaneet innostuvat usein samanaikaisesti samaan 'helmilajiin' :-D
Sen vaikutelman saa, kun helmeilyblogeja selailee.
*
Koruntekijöistä esimerkiksi
Outi on tehnyt paljon rannekoruja, joissa pääosaa näyttelevät swarovskin crystal pearls -helmet.
Viimeksi ihastuin
Vasun kaulakoruun, jossa näitä
päällystettyjä kristallihelmiä oli käytetty.
Itse olen hankkinut swarovskin
täydellisen pyöreitä ja tasalaatuisia helmiä vasta pari kertaa, mutta kyllä ne ovat ihanan säihkyviä! Silti en tiedä, voivatko ne koskaan silmissäni voittaa aitojen helmien pehmeää ja vastustamatonta vetovoimaa.
Ja kuitenkin: Tämän postauksen koruissa käytetty swarovskin crystal pearls sävy 'bronze' on niin uskomattoman hehkuvan kaunis!
*
Rannekoru on edelleen tuota kashmirhelmi-korujen sarjaa, johon tulee vielä myöhemmin kaulakorutkin. Rannekorussa siis kashmir-helmiä, swarovskin crystal pearls bronze koossa 10 mm ja 6 mm, golden shadow pyöreä kristalli sekä saman sävyn kaksi pikku perhosta; linkit hopealankaa ja lukko myöskin hopeaa.

*
Olin aikonut käyttää näissä koruissa kullattuja osia, mutta kokeiltuani totesin hopean näyttävän paljon paremmalta.
Näin myös kaulakorussa, jossa 10, 8 ja 6 mm:n bronze-helmien seurana golden shadow kristalleja, black diamond rondelleja, hopeisia spacereitä, Miyukin 8/0 pronssinsävyisiä siemenhelmiä sekä hopeinen lukko.

Koruvaijeri on Beadalonin 19-säikeinen 0,15-vahvuinen teräsvaijeri (ihanan joustava ja pehmeä käyttää).
*

18.1.07

Ja miesten makuun...


*
Aiemman postauksen miesten kaulakorun saanut piti kovin korusta ja halusi myös rannekorun samasta teemasta.
*
Kivinä nytkin turkoosit, jaspikset, krysokollat, pietersitet ja miyukin mustat kuutiot; sulka-charmit Thaï Karen -hopeaa ja mielestäni upea, miehekäs hopealukko tällä kertaa Helmitaulun kaupasta.

*
Turkoosit jaspikset menettivät kuvankäsittelyssä vähän liikaa väriä, mutta pietersieten kullanhohto näkyy aika hyvin takaoikealla olevassa helmessä.
*

Kuparia!!

*
Kyllähän yöllä pitäisi joskus nukkuakin, tiedän.
Mutta kun tulee iltamyöhällä töistä, heittäytyy helmitilausten - siis niiden saapuneiden!! - kimppuun, niin minkäs sitä itselleen voi?!
*
Pakko oli noiden kupariosien kanssa sävytellä :-)
*
Siispä kupariosien kaverina vaaleat pyöreät valtamerijaspikset; kuparisävyn makeanveden helmet, tyyny- ja tynnyri- botswananakaatit sekä sitten tuo kaksivärinen erikoisuus etualalla: tiibetiläinen DZI-akaatti. Akaatti-kivihelmen päälle on maalattu kuvio, joka vahvistaa jotain tiettyä henkistä ominaisuutta ja jolla on myös terveyttä ylläpitävä vaikutus; näin siis paimentolaisheimot uskovat kääyttäessään näitä helmiä usein juuri rannekoruissa.
*
Hyvää yötä! (Vaikka tekisi mieli kuvata ihanuudet, joita ti ja ke postissa tuli, niin jätän sen toiseen kertaan.)
*

16.1.07

Ei rauhaa saa...

*
Vaaleanpunainen...
Hill tribe...
Makeanvedenhelmet...
Bling-bling...
*
Työkalupakkiin on jäänyt tai kertynyt yksittäisiä helmiä tai korunosia, jotka nyt sitten päätyivät näihin korvakoruihin.
*
Cloisonnée-helmet ostin syksyllä Kuopiosta. Mv-helmet halusivat noihin toisiin korvakoruihin kun näin Ninden ihanan syreeninvärisen setin ja muistin, että minullakin oli niitä vielä muutama. Samoin sävyt peacock ja mauve ovat yksittäisiä pussinpohjia HelmiQ:n hankinnoista. Myös hopeiset korvakorupohjat ovat olleet luvattoman kauan käyttöä odottelemassa.
*
Uusia tulokkaita puolestaan ovat nuo pinkit hill tribe simpukat ja hopeiset hill tribe vaahteranlehdet. Hiukan swarovskia lisänä molemmissa ja voilà - niin roikkuvaista ja helisevää, mutta kevyttä. Korkeutta on ilman koukkua 4 cm ja 4,5 cm.
*

15.1.07

Koru miehelle

*
-Tällä kertaa toiveena oli 'inkkarikoru', tilaajana sama herra-henkilö kuin aikaisemmin 'Hanna-harakalle', tyttärentyttärelle, korusetin hankkinut vaari (lisäys myöhemmin; siis itsellensä tilasi hän ;-) ).
-Ei mitään massiivista, teemaan sopiva pienehkö hopeariipus ja puolijalokiviä useammassa värissä.
-Niinpä kuutioissa on turkoosia, krysokollaa ja kiiltävän mustaa miyukia, palkit jaspista punaisena ja turkoosina sekä pietersiteä pyöreinä palkkeina; välihelminä palladium-miyukia; keskusriipuksena Thaï Karen hilltribe-hopeasulka.
-Tuomio on vielä kuulematta ;-D
*



13.1.07

Herkistelyä



*
Minun äitini ei nettiin eksy, joten voin huoletta esitellä hänen lahjansa. Juhlapäivään on vielä aikaa, joten saattaahan olla, että vaihtoehtojakin syntyy, mutta helminauhaa hän on toivonut.
*
Pienelle ihmiselle tehty helminauha on 7 mm:n soikeista makeanveden helmistä ja pienistä mv-napeista, keskuskaméekin on vain 18 mm korkea.
*
Helmien väreinä on soikeissa vaalea violetti (väri näyttää kuvassa liikaa mauvelta vaikka on sinilila) ja napeissa luonnonsävyinen valkea. Välihelmissä, kuten myös perinteinen lukko, hopeaa.
*

12.1.07

Ihan vain minulle

*
Kun kuumeessa makailee, niin mieleen nousee kaikenlaista - tällä kertaa se oli nuo koralli- ja turkoosinugetit, jotka tilasin joskus syksyllä HelmiQ:sta.
*
Nugettien sävyt käyvät erinomaisesti massiivisiin kashmir-helmiin. Balin hopeahelmet ovat muhkeudessaan samaa luokkaa ja koristeellinen markasiitti-lukko täydentää hienosti muiden osasten runsautta. (muok. Pyydän anteeksi, että olen nii-iin ihastunut tähän luomukseen! Kauhea omakehu...)
*
Kuume olisi noussut varmasti enemmän, jos olisin makaillut ja haikaillut tämän korun perään! Aivan varmasti...
*
For myself! For keeps!!

*

Music, Maestro !


*
Elokuvaa syrjäsilmällä katsellessa voi hyvin tehdä jotain hyödyllistäkin ;-D
*
Amadeus-rannekorussa on käytetty kauniita, isoja kashmir-helmiä (metallisisuksen päällä keraaminen kuori, johon istutettu pieniä lasi- tai hopeahelmiä), Balin hopeaa ja Swarovskin helmiäis-helmiä, jotka ympäröity cloisonné-helmihatuilla.
*
Turkoosit kashmir-helmet ovat kooltaan n. 12-13 mm, swarot 10 ja 6 mm.
-Rannekorusta tuli vahingossa (?) itselleni liian pitkä, 22 cm, 'wink-wink'.

*
Huokailen noiden kashmir-helmien säihkettä ja hienonhienoa käsityötä!
-Swarovskin päällystetyistä helmistä en ole ennen perustanut, mutta niitä jäi eräästä tilauskorusta muutamia ja tähän koruun ne kävivät sitten oivallisesti. Sävy on muistaakseni creamrose. Niidenkin kiilto on juhlallinen. (kuvasta tuli liian valkoinen)

*

9.1.07

Poésie

*
Muutkin ovat blogeissaan 'valitelleet' bling-bling -vaihteen jääneen päälle.
*
No, toisinaan vain joku tietty väri inspiroi tai yksittäinen helmi haluaa maailmalle.
*
Näissä korvakoruissa vaihteeksi nuo peruvian opal
-ruusut (HelmiQ:sta, aivan ihania!) halusivat väriä ympärilleen! Puolijalokivihelmiä hopealankaan kerättynä:
moonstone, ruusukvartsi, peridootti, unakiitti, coyamito-akaatti; pari puristelasilehteä, swaro-kukkaset ja hopeaketjussa vielä pikku-charmit alhaalla ja yläreunassa makeanvedenhelmet.
*
Nämä ovat pitkät ja roikkuvat ja hiukan kilahtelevaisetkin ;-D
*
Bling-bling :-D

*

3.1.07

Glamouria

*
Näin siinä käy kun yrittää olla tekemättä mitään...
*
Olin ajat sitten saanut ystävältäni Paulalta hänen vanhan makeanveden helmistä solmitun kaulanauhansa ohjeistuksella: "Haluan rannekorun, sellasen modernin. Kyllä sinä tiedät, mistä minä pidän!" Ja hänen ihana hymynsä siihen päälle.
*
Olen aloittanut tämän rannekorun tekemisen vaikka kuinka monta kertaa. Halusin tehdä siitä Paulan näköisen: naisellisen ja vahvan ja oikein glamouröösin! Mielestäni onnistuin - Paula ei ole tätä vielä nähnyt.
*
Helmien lisänä on swarovskin navetteja, amethyst, sekä purple velvet simplicity-sarjaa; hopeoituja siemenhelmiä, komea hill tribe -salpalukko.
Koko rannekorun kruunaa kaksirivinen linkki, jonka kuvassa iki-ihanat
Clark Gable ja Vivien Leigh suutelevat Tuulen viemää- elokuvan Rhettinä ja Scarlettina.
*



*
j.k. Kyllä minä nyt hiljenen... kai ;-)
*

Luova tauko...

*
Todellakin. Kaipaan juhlapyhien innoittamana pientä taukoa. Näkemiin parin viikon päästä!

*
I'll take a break of a couple of weeks. We'll meet again!
*

*

2.1.07

Vuoden ensimmäinen :-D


*
Ensimmäiset korut tälle vuodelle ovat jotain aivan uutta! Enpä ole paljon nähnyt tätä Hill triben uutuus-vaaleanpunaista, en käytössä enkä myynnissä! Väri on luonnossa aavistuksen punertavampaa kuin kuva antaa ymmärtää. Kaikki korvakorujen metalliosat ovat siis vaaleanpunaisella sävytettyä kullattua hopeaa (vermeil).
*
Jo kuukauden osaset ovat olleet 'hallussani', mutta niille on ollut tavallista vaikeampaa löytää sopivaa seuraa... Nyt sitten satuin aivan muuhun tarkoitukseen tilaamaan tuota särmikästä tsekkiläis-lasihelmeä, sävyä copper ab-käsiteltynä. Mutta näytti niin makean-namilta noiden vermeil-ruusujen kera, jotta siinähän nyt yhdessä viihtyvät! Biconet ovat swarovskin sävyä chili pepper.
*
Korvakorut ovat tälläkin kertaa reilun kokoiset; biconet ovat 6 mm ja särmikkäät 8 mm ja ruusut 10 mm läpimitaltaan.
Särmikkäitä on varastossa muutama kookaskin, joten ainakin rannekoru, mutta ehkä myös kaulakoru on tulossa. Tästä setistä saattaa löytyä sitten se foorumin tammikuun 'humorous glamour-blingbling' -ehdotuskin...
*
Meni postaus uuden päivän puolelle, mutta sehän johtuu taas kuvaus-syistä; vaihdoin myös eilisen päivän postaukseen hiukan paremman ametisti-kaulakorun kuvan.
*

1.1.07

Happy New Year 2007

Vuoden viimeinen



*
Jo pitkään olen halunnut tehdä kaulakorun, jossa olisi hopeaa reilusti näkyvissä, runsaasti rakastamiani ametisteja sekä lisänä sopivasti valkoista.
*
Vuoden viimeisenä päivänä eli eilen sain viimein valmiiksi kuvan korun.
Elementit ovat edellä luetellut ja pidän tästä korusta hyvin paljon.
*
Ilmoitin ametisti-kaulakorun helmifoorumin joulukuun korukseni - aiheena 'toivo'.
En kyllä ole lainkaan varma asiasta, mutta minulle väreistä violetti ja valkoinen kuvastavat toivoa, sen enemmittä selityksittä!