30.3.07

Auton huoltoa



*
Turkoosi taitaa kivissä olla yksi kestosuosikki. Kolmea eri mallista ja kokoista ketjun sekaan ja voilà; linkki on tehty 0,4 hopealangalla kaksinkertaisena, ihan söpö.
*
Söpö on myös enkeli-pari; niille on jatkuva kysyntä ja mukavahan niitä on tehdä pikku variaatioin. Hamosta on helpoin muunnella, tietysti siipien väriä.
*
*
*
Edellisen postin ametisti-mv-helmikoru sai settiin korvakorut. Namuset niiden seurana ovat pinkkiä opaalia, jonka kaulakorun kuvaus ei sitten taas pelitä. Lisään sen kuvan ja selostukset myöhemmin. (se onkin nyt tuolla alapuolella)
Viimeisessä kuvassa on botswanalais-kuutio-pari ja 10 mm pyöreistä sinisistä kvartseista aivan pelkistetty malli. Kolmas pari on tehty sinikvartsi-rondelleista ja HelmiQ:n uutuus-ovaaleista, joissa reikä on pisaroiden tapaan. Tuo ruskea-turkoosi väri käy aivan nappiin rondellien sävyyn

*
*lisäys:
*Nyt täytyy tänne lisätä tärkeä tieto; esim. nuo oikealla olevat sinikvartsi -pallot kierteineen ovat Katrin innoittamat; olen tehnyt tähän malliin jo aika monta paria; nämä taitavat olla ensimmäiset kuvaan päässeet.
Ja Katrin kierteet ovat paljon siistimmät, sanoisin.
*
*

Ai mitä otsikon auton huolto tähän kuului? -No, minä huollan autoa parhaiten, kun annan naapurihuoltamon hoitaa kesään siirtymiset ja muut sotkuiset hommat sillä aikaa kun huollan itseäni parhaiten; käytän vapaapäivän lempiasioiden parissa, helmeillen ;-D

29.3.07

Piiloon kun pistän...


*
Ihailen järjestelmällisyyttä. Välillä minäkin saan helmet järjestykseen. Ne ovat kauniisti omissa rasioissaan. Mutta... Arvasitte tietenkin, että tulee tämä mutta. Siis: toisinaan ja aika usein joudun melkein suunniltani.
-Kaikki helmirasiat ovat tässä ja tuossa; Missä siis ovat Botswana-akaatit? Tai toisella kertaa hukassa ovat granaatit. Tai sitten taas juuri ne tietyt hopealinkit/helmet/hatut/lukot... Jos näette sellaisen joutavan helmienjärjestelijä-henkilön hortoilevan teillä päin, lähettäkää pikimmiten tänne! Nyt ovat kaikki korvakorut hukassa!
-Kameran löysin äsken ja otin muutaman kuvan. Ihan oikeesti, kamerakin oli vuorokauden verran kadoksissa ;-D
*

Siaminpunaisia swarovskeja ja valkeita makeanvedenhelmiä, riipuksena hill tribe-ruusu. Korun pituus 50cm.

Botswana-akaatteja (juu, ne löytyivät) eri mallisina; tämä niinkuin muutkin tämän päivän korut on symmetrinen; yrittää olla värisävyjä myöten. 55cm pituutta.

Kolmantena ametisteja, joiden värin saaminen kuvaan tuntuu olevan mahdoton tehtävä. Sen sijaan seuraan päässyt hopeanharmaa makeanvedenhelmi on syötävän ihanaa myös luonnossa. Ametistit ovat 8-millisiä ja koru on hiukkasen painavampi kuin olettaisi.

25.3.07

Ihana Aurinko


On se tässäkin hehkutettava tuon suloisen Auringon ihanuutta! (lukuunottamatta sitä, että pölyt näkyy...)
*
Tein lähes toisinnon vihreäsävyisestä Kevään kukkia -korusta; tämä on kyllä 10 cm lyhyempi.
Koru on kuvattu uuden ystäväni, Torceau'n kaulalla (suomeksi torso eli mallinuken puolikas ;-D)
*
Materiaalit ovat blue quarz 10mm ja 6 mm, vuorikristalli kahta kokoa ja 6 mm kraklee-helmet lasia.
*
NYT ULOS!!

24.3.07

Des Anges



*
Enkelit ilman selityksiä - kauniita unia!
*

21.3.07

Uutta mutta lainattua

Rannekorujen huumaa!

Enkeli on kestosuosikki erilaisina versioina. Tällä kertaa kaksirivisen rannekorun keskellä on suuri enkeli-kamée, joka on 40 x 30 mm. Blue lace akaattisirujen keskellä muutama upea, 10 mm:n mv-helmi; väri tumma sinivihreä, HelmiQ:sta tietenkin ;-D Tämä on kädessä jotenkin niin puhutteleva!




Kahdessa alemmassa uudentyylinen (siis ainakin minulle) rannekorumalli, jossa vaijeri on suurelta osin näkyvissä. Tämän idean mukailin uudesta Bead Style -lehdestä. Molemmissa uutuuksissa on käytetty samaa Beadalonin 19-säikeistä vaijeria; alemmassa silver satin- ja ylemmässä bright -sävyisenä

Alinna olevan rannekorun keskushelmenä upea oceaanijaspis-laatta Nanasta, koko on 17 x 25 mm. Sen ympärillä muutama pieni hopeahelmi ja puolijalokivinuolet, arvioni mukaan ruusukvartsia ja jotain lukuisista jaspiksista.

Keskimmäisen korun katseenvangitsija on hieno lamppuhelmi, lehtikala se lienee. Sen reunoilla on bali-hopeahelmet. Maarian korupajalla on kiva valikoima viimeksi mainittuja.

En vielä tiedä, miten tuo 'paljas' malli toimii; tarttuuko vaijeri helpommin tai kuinka herkästi se esim. taittuu. Kunhan kokeillaan.

Kun ei nukuta...

Joskus ei vain nukuta. Silloin tehdään koruja. Kuvan ehtii aamulla ;-)
*
Aiemman postauksen kevään kukkia -rannekoruun piti ehdottomasti saada kaulakoru. Tästä tuli omasta mielestäni raikas!



Materiaaleina siis blue quarz kahta sävyä ja kahta kokoa, hemimorphite-ovaalit, russian amazonite myös kahden kokoisena (on todellisuudessa enemmän turkoosi kuin vihreä).
*

Tietysti ne vuorikristallikukat, joihin olen itse aivan lääpälläni.

*
Helmien koot: kukat 15 mm, hemimorphite 15x20 mm, muut 4mm - 10 mm; korun pituus on 52 cm.

Hennot ja herkät


*
Kaksi kaulakorua makeanvedenhelmistä. Molemmissa on hyvin vaaleat sävyt. Kummatkin helmet ovat taas sekä kiilloltaan että malliltaan aivan hurmaavan laadukkaita.
*
Hento sinivihreä helmi sai seurakseen kuukivi-pisarat ja Miyukin seafoam-delicat sekä sterling-hopeaketjua. Tämä koru on pituudeltaan reilun 60 cm eli tein siitä normaalia pidemmän.
Kaulakorun lisänä korvakorut, joissa filigreeviuhkat.
*
Herkän vaalean keltaisen makeanvedenhelmen ylellisyyttä lisäävät pienet sitriini-rondellit. Helmet on kiinnitetty hopeaketjuun korupiikein. Tämän koruun valmis pituus on 52 cm.
Myös tämä koru sai täydennykseksi korvakorut, joissa niissäkin helmet on kiinnitetty ketjuun.
*
Näiden korujen malli on kutakuinkin tavanomainen, mutta värit ovat omaa luokkaansa.
*

19.3.07

Waiting for You...

KEVÄTtä odotellessa :-D
*
Korvakorut blue lace -akaattia ja hopeaa.


*
Ensimmäisessä 'Kevään kukkia' rannekorussa kivinä: african opal, rhyodacite, ruby quarz, vuorikristalli-kukka; hill tribe rose vermeil -putki ja -lukko. edit: tämä ON punainen...





*
Toinen rannekoru samaa 'Kevään kukkia' -mallia, kivinä white lace agate, blue quarz (vihreitä sävyjä), russian amazonite, hemimorphite, vuorikristalli-kukka; hill tribe hopeiset putki ja lukko.
*

18.3.07

Vaalituloksia odotellessa

*
Vaalin tuloksia odotellessa, ulkoilu- ja äänestyslenkin tehtyäni, halusin tietenkin käyttää joitakin uusista kivistä.
*
Isänmaallisuus on iän myötä noussut tärkeäksi, niin tärkeänä kuin kansainvälistymistä pidänkin. Molemmat itsestäänselviä.
Tästä lähtökohdasta sinivalkoinen on niin silmiini sopiva väriyhdistelmä.
*
Lapis lazuli sai ensimmäisessä rannekorussa seurakseen valkoisia pitsiakaatteja ja gold filled putken sekä ketjua. Magneettilukko on aika näppärä, koru ei varmasti aukea itsestään. Harmillista, että lapis lazulin kauneus on minulle niin vaikea saada noihin kuviin. Kullansävyt näyttävät vihertäviltä.
*
Kleopatra-rannekorussa on lapis lazulia kapeina tyynyinä ja pieninä sydäminä; seurana makeanvedenhelmet, joiden sävy hopeahiekka sointuu kivien kultahippusiin upeasti, samoin kuin gold filled spacereihin ja swarovskin golden shadow kristalleihin. Lukkoa odotellaan... Tässä kuvassa sininen tulee paremmin näkyviin, ehkä kultakin.

*
Kaulakorussa on vihreäkirjavia sammalakaatti-donitseja, fancy-jaspiksia sekä sterlinghopeahelmiä laserleikkauskuvioisina. Isommaksi klikkaamalla ehkä näkee donitsien sisästä pienempien hopeahelmien kimmellyksen...




16.3.07

Orange for self-esteem


*
Oranssinsävyinen Botswana-akaatein tehty Marguerite-kaulakoru kaipasi rannekorua ja korvakoruja.
*
Oranssiin vivahtavia Botswana-akaatteja taas ei ollut kovin helppo löytää. Onnistuinpahan kuitenkin.
*
Lisäsin rannekoruun vielä yhden vuorikristallin ja yhden hyvin vaalean, hennosti oranssikuvioisen karneolin (ovaali), välihelminä tsekkiläisfasetteja ja putki ja lukko Hill tribe pink vermeil'tä. Olen iloinen siitä, ettei tuo pink vermeil hyppää tässä korussa yhtään silmille vaan sulautuu akaattien keskelle miellyttävästi. Muutenkin yritin taas sijoitella helmet peräkkäin niin, että syntyisi vaikutelma liukuvärjäyksestä. Luonnossa tuo seikka näkyy selvemmin.
*
Korvakoruina isot pisarat ja pari rondellia. Yksinkertaiset ja selkeät, korkeus reilu 2 cm. Tällä mallilla teen erisävyisiä pareja; vaalea, beige, ruskea, harmaa...
*

15.3.07

Eye candy


*
Jotkut helmet ovat melkein täydellisiä; väri ja muoto on koko nauhassa tasainen ja löytyy juuri oikean sävyisiä seuralaisia.
Jo ajat sitten aloitin projektin: löydä äidille täydellisen väriset makeanvedenhelmet. Viimein ne tulivat puolivahingossa vastaan. Väri on champagne ja se sopii täydellisesti Swarovskin golden shadow -kristalleihin, tai toisinpäin :-) Ja tässä nauhassa oli vain kaksi toisista poikkeavaa helmeä, nekin vain hitusen eri muotoisia, sopivat hyvin sitten korvakoruiksi.
*
Helminauha on mahdollisimman yksinkertainen, mutta halusin siihen kuitenkin hiukan turhuutta; swarovskin pikku-perhonen, tietysti golden shadow, somistaa lukkoa.

*
Yön kuningatar -kaulakorua tehdessä jätin prikulleen sopivan määrän upeita yönsinisiä helmiä rannekorua ja korvakoruja varten. Myös tämä setin täydennys on malliltaan hyvin pelkistetty. Korvakoruissa onyx-rondellit lisänä ja rannekorussa yksi kuparihelmi makeanvedenhelmien joukossa.
*
Näiden valmistuttua haikailin kovasti, miksen tilannut helmiä lisää heti. Nyt niitä ei enää saa. Tämä tosiasia tietenkin tekee koruista niin uniikkeja; samoja helmiä ei riitä moneen koruun ja se on loppujen lopuksi hyvä asia.
*

11.3.07

Healing...


Pitkästä aikaa viikonloppua yksin viettäessä ei osaa tarttua mihinkään järjelliseen; kaipaa ja haikailee vaan :-( Ei osaa käydä nukkumaan ja ajankuluksi katselee viimeaikaisia helmihankintoja...
*
Ainakin Julia ja Katri ovat tehneet viime aikoina hauskan kirjavan ja keväisen rannekorun ja huomasin minäkin kaipaavani 'väriterapiaa'. Mitä enemmän tutkin korukivien kerrottuja vaikutuksia, sitä enemmän minusta tuntuu, että kivien koskettelu ja silittely, niiden katseleminen ja mietiskely vaikuttaa minuun syvällisemminkin.
*

*
Tässä rannekorussa on nyt sitten jonkin lähteen mukaan rakkaudentunteita ja vastaanottamista edistävät kuukivi ja ruusukvartsi; suojeleva onyx, onneatuova ja luovuutta lisäävä aventuriini, (samoin onnekkuutta ja ystävyyttä tuova turkoosi - muoks. ja höpsis, turkoosi ei 'mahtunutkaan' mukaan); joukossa on myös yksi unakiitti, jonka kerrotaan mm. edistävän tunteiden tasapainoa; turkoosijaspis rauhoittaa levotonta mieltä.
*
Ai niin, Hill tribe -hopeasydän varmasti vahvistaa rakkauden ruusukvartsia ja kalallakin on oma merkityksensä tässä korussa. Myös lukko Karen Hill -hopeinen.
*
Jos tämän nyt laitan tyynyn alle, niin varmasti näen kaunista ja levollista unta.

10.3.07

Spur of a moment


-Muistin kyllä edellisen postauksen granaatti-koruja tehdessä, että kyseinen ystäväni käyttää hopeisia koruja, mutta kun annoin tuon rakkaus-teeman viedä, niin valitsin kullan.
-Ilmeisesti kaipaan kuitenkin omaankin elämään noita granaatteja, niin syntyi sitten vaihtoehto-setti hopealla. Toinen seteistä siis jäänee itselleni.
-Kivinä granaattien seurana onkin nyt Swarovskin hiottuja kristalleja, kirkkaina AB-käsiteltyinä. Vain tässä kirkkaassa tuo hohto-käsittely on mielestäni riittävän 'vaatimaton' vaikka kyllähän nekin säihkyvät aika arvokkaasti ;-D
-Hopeaosat sterling-hopeaa ja oikein kirkkaaksi käsiteltyinä; löytyy tästäkin rannekorusta se enkeli, nyt sekä helma että pää ovat granaattia nekin.
-
-Granaattisirut edellisessä, Annies song-setissä, olivat Maarian korupajalta ja muut muodot molemmissa kimppatilauksista maailmalta.

Annies Song

*
Siruhelmet ovat olleet jollain lailla vaikea pala tähän asti. En ole tiennyt, miten niitä yhdistelisi.
*
Ihana ystäväni, 'Annie', inspiroi toiveillaan tämän setin, johon keräsin Suurta Rakkautta vahvistavia elementtejä ;-D Keräilin ja yhdistelin vihjeitä suurten tunteiden koruksi; rakkauden kiviksi mainitaan yleisesti tiedetyn ruusukvartsin lisäksi mm. granaatti, perinaisellinen ja hehkuvan intohimoinen korukivi.
Kulta on rakkauden metalli, sanotaan, joten siksi gold-filled välihelmet ja lukot sekä korvakorun osat. Sekä kaulakorun riipus että korvakorut ovat tyyliteltyjä naisfiguureja (kun ette kuitenkaan tunnistaneet, niin seli-seli)
Vuorikristalli on selkiyttämässä tunteita ja pitämässä niitä kirkkaina ja pysyvinä ;-D
Rannekorun vuorikristalli-nugetit hankin Pialta, ne ovat kerrassaan upeita, 10 mm:n kokoisia.
*
Harmittaa kun granaattien ihana väri ei koskaan näy kuvissa - nytkin ehkä parissa rannekorun sirussa tulee tuo oikea sävy esille.

7.3.07

Hyvää Naistenpäivää!


Aivan muuta piti syntyä naistenpäiväksi, mutta syntyi tämä: kunnianosoitus Naiseudelle, Femina.
-Ametistia, ruusukvartsia ja vaalean lilan sävyisiä makeanvedenhelmiä; riipuksen sydänkehys ja lukko ketjuineen sterling-hopeaa.
*


Julie

*
Kaulakoru on kesken, mutta esimakua hämärän (tosikehnon) kuvan muodossa; itselleni valmistuvan Julie-setin korvakorut.
Nimi tulee tietenkin Julian mukaan, joka on valmistanut korujen kauniit, ihastuttavat, keveät ja herkät hopealehdet. Ne pitää nähdä luonnossa saadakseen oikean käsityksen ihanuudesta.
-mukana sterling-hopeiset sydämet ketjussa ja vuorikristalli-lehdykäiset-
*
Jatkoa siis seuraa... ehkä parempi kuva korvakoruistakin.
*

4.3.07

Oi, toivoisinpa, että...

... oisin tuhatjalkainen... Tai oikeastaan tuhatkätinen! Rannekoruja on niin älyttömän mukava sommitella ja kun kuitenkaan ei kaikkia ehdi pitää!!
*
Isoista onyx-särmikkäistä tehty kaulakoru tuli puretuksi. Suunnittelin ensin, ja teinkin lähes valmiiksi, piiiiitkän kaulakorun amatsoniittien kanssa; Liian painava vaikka upea olisikin!
*

*
Nyt sitten vain yksi tuollainen iso musta mötikkä tässä amatsoniittien (russian amazonite) ja pienempien onyxien kera. Ihanan muhkean oloinen rannekoru. Pidän paljonpaljon tuosta venäläisen amatsoniitin vihreä-turkoosista sävystä.
*

*

Toisessa rannekorussa Hill tribe pink vermeil'tä eli kullattua hopeaa, joka tietyllä käsittelyllä saadaan vaaleanpunertavaksi. Materiaali käy erinomaisesti posliinijaspiksien vaaleanpuna-liloihin sävyihin. Tässä rannekorussa lisänä ruusukvartsia (sen väri hävisi kuvankäsittelyssä tyystin), mauven sävyisiä makeanvedehelmiä ja pari lasihelmeäkin.
*
Yleisluontoinen kysely:
A. Pidätkö/käytätkö yleensä korusettiä vai satunnaisesti sopivia koruja keskenään?
B. Kumpaa yksinään (tai korvakorujen lisäksi?) käytät enemmän, helmikaulakorua vai -rannekorua?

j.k.Toivottavasti kommentointi toimii; siinä on ollut joillakin ongelmia! Minä en boikotoi ketään ;-D

3.3.07

Mielikuvia, unelmia

Fancy-jaspikset, unelmajaspikset (romantikon käännös) ovat erityisen monisävyisiä kiviä parhaimmillaan. HelmiQ:n nauhoista onnistuu aina löytämään aineksia hyvinkin erisävyisiin koruihin.
*
Halusin kehitellä jonkinlaisen perusmallin tuosta rannekorustani, jossa käytän hopeista putkihelmeä tai useampaa.

*
Ihastuin aiemmin Hill tribe -putkiin, jotka ovat hyvänkokoisia ja hiukan painokuvioituja, eivät liian siloisia ja kiiltäviä. Niinpä valitsin sellaiset tähän unelmajaspisten ja posliini- sekä valtamerijaspisten seuraksi.
Nuo putket siis sekä lukot Hill tribe -hopeaa, kivihelmien välissä Balin hopeaspacereitä ja violetin sävyisessä vielä pullea hopeasydän, sinivihreässä amatsoniitti-turmaliini-ovaali.
*
Harmittaa, että kuvissa eivät näy nuo kivien monet sävyt!! Ne ovat niin hennon vivaihteikkaita!
*
Aiemman postauksen karneoli-onyx-korun riipus roikkui liian alhaalla ja muutenkin reiätön nugetti oli liian epämääräinen. Tein uuden riipuksen karneoli-sydämestä, jonka käänsin 'syrjälleen'. Kieputtelu-spiraali toistaa lähelle sijoittuvien hopea-helmien kuviota.

*Lisäsin sunnuntaina vielä uuden kuvan rannekoruista; näissä värisävyt lähes oikeat , violetissa jaspis-ovaalissa ei näy sen lilahtava sävy.