24.4.07

Specially for...

* Aika moni koruntekijä on aivan viime päivinä halunnut muistaa lahjalla jotakuta erityistä henkilöä elämässään. Henkilöä, joka usein jää syrjään, muiden varjoon, vaikka on Se Tärkein. Tällä tärkeällä henkilöllä on tietenkin tarve saada välillä tuntea itsensä huomioiduksi ;-)
*
Sellainen tarve ilmeni viikonloppuna ja nyt sain kuvankin tästä valmistuneesta korusta.

*
*
Rannekorussa on käytetty HelmiQ:n laadukkaita turkoosi-nugetteja (turkoosi on ollut koruissa hyvin suosittu väri viime aikoina) ja samasta paikasta myös makeanvedenhelmet. Tärkeällä henkilölläni on erityissuhde enkeleihin, hän on hyvin romanttinen ja kaipaa kesää ->siispä Swarovskin perhonen, sydän ja enkeli charmeina; gold filled -magneettilukko on erityisen näppärä rannekorussa - tämä koru ei tipahda.
*

23.4.07

Viikonlopun valokuvia

Kyllä turhauttaa. Puoli päivää venyttelin ja lepuutin kipeää selkää ja nyt ähelsin valokuvien kanssa. Kumpikaan lopputulos ei miellytä; jooga-asanat eivät vie kipua ja kuvat ovat harmaita ym.
*
Vuorikristallien ja sinisten mv-helmien sijasta tein jo ennen edellisen postauksen punaista korua tämän sinisistä pitsiakaatti-siruista ja lamppuhelmistä sekä siemenhelmistä 'kootun' kaulakorun, mausteena hiukan hill tribe -hopeaa. Sininen on kovin hempeää sävyä.


*
Lamppuhelmet on hankittu foorumin osto- ja myyntiosastolta ;-D samoin kuin rannekorun violetinsävyiset lasilehdet.


*
Rannekorussa on lisäksi makeanvedenhelmiä sävy orkidea ja kirkkaita siemenhelmiä. Lukko hill tribe -hopeaa.
*

22.4.07

Rocky rose

Naistenpäivän Femina-korusta tuli paljon kiitosta, varsinkin 'livenä', ja niihin aikoihin hankin myös vuorikristalli-siruja ajatellen tehdä jotain saman tyylistä.
*
Aioin ensin käyttää jotain sinisistä makeanvedenhelmistä, mutta kun Inkku ehti jo sellaisen sekoituksen tehdä ;-D
*
Ja onneksi juuri nämä punaiset 'mollukat' ja nuo yläporatut pisarat sopivat keskenään niin kauniisti. Kun vielä halusin kokeilla myös miten vuorikristalli ja vermeil-spacerit seurustelevat, niin tällaista syntyi.
Kaulakoru on melko lyhyt, vain 43 cm.
*

*Niin, lupaan taas korvata kuvan paremmalla jossain vaiheessa. Muita koruja en sitten viitsinyt kuvata lainkaan, kun tämä ilta taas tuli niin nopeasti ;-)
Edit: kuva vaihdettu, väri parempi, mutta muuten...

21.4.07

Viuhka ja variaatiot


*
Viuhkan muotoon hiotut helmiäispalaset tulivat luokseni nauhassa, jossa oli kooltaan 40mm-15mm leveitä, asteittain pieneneviä, mutta epäpareja palasia. Kun joukossa oli vielä yksi ruma ja yksi rikkinäinen, en taaskaan voinut toteuttaa alkuperäistä suunnitelmaa.
Niinpä osa helmiäispaloista päätyi näihin kaulakoruihin keskushelmiksi.
*
Hyvin vaalean keltaisen makeanvedenhelmen seurana fasettihiottuja tsekkiläis-helmiä ja hill triben vermeil-spacereitä ja vermeil-lukko; smaragdinvihreiden aventuriini-salmiakkien rinnalla on bali-spacereitä ja hopeasisus-fasetteja, muutama ametisti.

*
'Dancing pearls'-nimikkeellä myydyt mv-nugetit ovat kauniin vaalean lehmuksenvihreitä, niissä ei ole lainkaan tuota kultaista sävyä, mikä tulee kuviin, vaan tosiasiassa hopeaanvivahdus. Itseäni miellyttää tuo sik-sak-kuvio, jonka helmet muodostavat. Välihelminä Miyukin mattahopeoidut delicat, lukko bali-hopeaa.


*Nämä kaulakorut ovat keveitä, joten uskasin käyttää 'ongenkoukku'- ja s-lukkoja.
*Makeanvedenhelmikorujen pituus on n. 45 cm ja aventuriinikoru on pituudeltaan n. 50 cm. Helmiäispalat koruissa ovat 20/25/30 mm leveät.
*
Muoks: yritin kuvata uudelleen ja vaihdoin tuon alemman kuvan uudeksi; sävy ei vieläkään ole aivan oikea, luonnossa siis hopeisempi ja 'kylmempi' vihreä.
*

16.4.07

Kastanja


*
Sain uusia swarovski-'komponentteja' elikäs tuollaisia kaksois-palleroita, joita piti heti saada koruun!
Vaikka värisävy niissä on golden shadow, joka yleensä käy lähes kaikenvärisien helmien kanssa, niin tällä kertaa oli vaikeaa löytää seuralaista. Mikään kivi ei tuntunut riittävän 'vahvalta'. Niinpä päädyin ensiksi makeanvedenhelmiin, joissa sävyinä persikka ja kastanjanruskea. Välihelmeksi löytyi kullansävyinen tsekkiläis-fasetti.

*
Olin jo pujotellut korun valmiiksi ja sijoittanut keskelle kirjavan valtameri-jaspiksen, jossa tietenkin oli noita mv-helmien sävyjä varsin onnistuneina kuvioina. Jaspis näytti kuitenkin liian pieneltä ja orvolta 8x10mm:n helmien vierellä.
Silloin muistin nämä savukvartsit; kulmikkaiksi hiotut pisarat, jotka eivät ole liian isoja eivätkä liian pieniä. Upeakiiltoisena sellainen on yksinään riittävä korun keskipisteeksi. Korvakoruihin tein vain gold filled langasta ripustuksen - taidan pitää tästä savukvartsi-korviksesta vielä enemmän kuin aiemmista savupalleroista.

*














Voi minun kuvia. Värit ovat jotain näiden kahden väliltä... Kunhan opin säätämään valaistuksen ja ehkä jotain muutakin 'pientä', niin tuo kuvaus-torso tuo korut kyllä kauniisti esiin. Kaulakoru laskeutuu siinä aika luonnollisesti.

Lisäys 17.4. Setin rannekoru


Kun aina tulee väsy eikä riitä aikaa kuvaamiseen. Kuitenkin tästä huonostakin kuvasta näkee, että valtamerijaspis on äärettömän kaunis ja siinä ovat makeanvedenhelmien sävyt kerääntyneet kauniiksi kuvioiksi.
Swarovskin kristallia käytin näin hillitysti, sävynä golden shadow ja vain yksi kaksoispallero ja vain yksi pieni perhonen.
Salpalukko gold filled ja välihelminä samat kullanhohtoiset fasetit kuin kaulakorussakin.

15.4.07

Echoes of Spring

*
Ihana aurinkoinen viikonloppu! Olen aivan varma, että pihan koivut jo tosissaan vihertävät ;-D
*
Keväinen väritys on myös nuorelle naiselle tehdyssä helminauhassa. Kahta väriä makeanvedenhelmiä, ceyloninkeltaisia siemenhelmiä ja muutama Swarovskin peridootin sävyinen rondelli-spacer. Lukossa ja riipuksessa näkyvät harrastukset; maalaus ja musiikki! (lisäys: ihana lukko on Inkun ansiota)
*
*
Kuvassa helmet ovat aavistuksen liian tummia, mutta kirkastaminen teki niistä aivan liian vaaleita; jääköön taas mielikuvitukselle tilaa.
*

10.4.07

Glimpse of gold


Ilta-aurinko paistelee hellästi säleverhojen lomasta - silmiään joutuu hiukan siristämään ja tulee sellainen mukavan rauhallinen ja kotoisa olo.
*
Samanlainen hyvä olo tuli kun sain valmiiksi tämän korusetin.
*
Pääasiallisena materiaalina ovat Swarovskin kristallit, sävynä golden shadow; sydämet (huom. uusi, sivuttain pujotettava), pyöreät helmet ja kuutiot.
Mukana on champagne-sävyn makeanvedenhelmiä sekä savukvartsin sävyisiä lasihelmiä ja hennon savunliloja Miyukin delicoita. Lukot ja korvakoru-osat gold filled.
*


*

Jos saa sanoa, niin olen äärimmäisen tyytyväinen tähän settiin.
Rannekorun ja korvakorut voi yhdistää myös aiemmin tehtyyn helminauhaan, joka ei päätynyt äidille - hän valitsi toisen.
*

9.4.07

Neljäs kerta...

*
Tai ehkä jopa viides kerta, kun kuvasin näitä korvakoruja.
Ihan näpsäkät korut, ei mitään erityistä paitsi:
Sekä nuo pyöreät, aivan tumman punaruskeat turmaliinit että sitten nuo ihastuttavat, samalla kertaa syvän ja heleän vihreät granaatit ovat luonnossa todella kauniita, mutta kuva ei sitä kerro. (huom. kuvat vaihdettu seuraavana aamuna, joten auringossa värit näkyy aika kivasti)
*
Saati sitten että kummassakin parissa vain toinen on kierteineen onnistunut ja toinen sitten hiukan vajaammin. Eipä anneta sen häiritä ;-D
Enemmän kuin muu vinous minun silmääni häiritsee tuo kahden kullansävyn, gold filled ja vermeil, ero, noissa vihreissä koruissa.
*
*
*No, toivottavasti kaulakorujen kuvaaminen onnistuu sitten paremmin.



8.4.07

Lisää kokeiluja

*
Kuinkahan kauan olenkaan aikonut kokeilla organzanauhan toimivuutta koruissa. Varmaan viime kesästä asti!
*
Tämän Kleopatra-korun idean sain jo setin rannekorun tehdessäni. Ensin metsästin oikeansävyistä nauhaa - onnistuin mielestäni erinomaisesti, nauha on mv-helmien sävyä!
Kun nauha oli saapunut, metsästin ideaa kiinnityksestä. En ole tähän versioon tyytyväinen, mutta en myöskään pidä niistä 'tavallisista' ehdotuksista. Siispä annan olla tällaisena, liukuvana, eri pituuksiin asettuvana viritelmänä. Korun voi pujottaa pään yli ja sitten asetella sopivaan pituuteen.
*
Kleopatrassahan on käytettty gold filled välihelmiä, Swarovskin golden shadow kristalleja, lapis lazulia ja makeanvedenhelmiä. (L.l. on kuvassa liian kirkkaan sininen, pah)
*
Ja nyt etsin sitten sopivaa osasta uudenlaiseen kiinnitys-toteutukseeni... Organza-nauha on sinällään oikein keväinen ja herkkä kaulakorun osa ja tulen varmasti käyttämään sitä lähiaikoina paljon. Sävyjähän nauhoissakin on uskomattoman paljon, myös eri leveyksiä. Löytyy varmaan jokaiselle helmelle sopiva - kun jaksaa haeskella ;-D
*

7.4.07

Kokeilua

*
Tartuin viimein jo viime syksynä hankkimaani hopeoituun lankaan aikeenani käännellä spiraaleja. Tai siis opetella moista.
*
Vaikka ensimmäinen harkittu langanvääntely-yritys ei kovin tuloksellinen ollut, niin kuitenkin sen verran innostava, että voi tulevaa hopealangan menoa... Ymmärrän oikein hyvin, että spiraaleihinkin voi jäädä koukkuun (KUKA se nyt olikaan, itse asiassa aika moni koruilija?)
*
Kuvassa tietysti näkyy, miten erilaiset tuosta parista tuli, mutta kyllähän näitä voi käyttää vaikka varoittavana esimerkkinä ;-D Malli on toki aika hauska.
*

Sekaisin

Kyselin Outin blogissa, häiritseekö gold-filled ja vermeil -materiaalien värisävyn ero... Eihän se aivan kamalasti häiritse.
*
-Päätin sitten kokeilla, miten kovasti hopean ja kullan värierot koskevat silmään. Päätin ja päätin; myönnän, oli pakko, kun tähän koruun tarvittavaa ohutta vaijeria ei ollut kullansävyisenä, on vain paksumpaa varastossa.
*
Lisäsin tuota hopea-kulta erotusta vielä valitsemalla swarovskin kristalleista aivan peruskirkkaan, tosin ab-käsittelyllä; enkä siis ottanut lämmintä sävyä, copper tai chili pepper, jotka olisivat käyneet noihin makeanvedenhelmiin. Enkä valinnut savukvartsin ruskeita akaatteja vaan kauan varjelemani coyamito-akaatit, joiden sävy on sekä harmaata että oranssi-beigeä.
*
*
Malli on sama kuin aiemmassa turkoosissa kaulakorussa. Tässä korussa yksinkertainen hill tribe vermeil-salpalukko.
*

6.4.07

Räntää ja rakeita


*
Oikein on noitien sää ;-) vai mitä!
*
Siispä ensiksi granaatista ja helmiäisestä noidan kiusaama 'Lumikki', mukana myös Karen hill tribe -hopeaa. Tässä on niin veikeä tuo riipus, minulle siitä tulee mieleen tuohivirsut ;-D
Granaatista on hetkessä tullut niin oma suosikkini kuin myös hyvin toivottu ja pyydetty korujen materiaali!

*
*












*
Toinen kaulakoru on tehty iki-ihanista makeanvedenhelmistä, jotka nappasin foorumilta, sävy oli muistaakseni nimeltään silver rose. Mutta mv-helmet ovat vain sopivan neutraalina taustana Jane Myrskyn upealle käsintehdylle uniikki-helmelle! Kuvakin onnistuu aika hyvin toistamaan tuon kukka-kaunottaren sävyt!
*

Värinvaihto

*
Turkoosia ei olekaan tullut vähään aikaan käytetyksi.

*
Korun idea on vanha; tällä kertaa sain kimmokkeen uudesta Bead Style -lehdestä, jossa oli kyllä käytetty paljon vahvempaa värikontrastia.
*
*
Makeanvedenhelmet sävyä turquoise sky, akaatit Larimarin siniset ja lisänä opaakki-valkoisia lasihelmiä. Helmet on pujotettu mattahopeansävyiseen Beadalonin vaijeriin, joka on niin kaunista, että käy hyvin illuusio-koruihinkin.
Lukkona hopeinen lehtikuvioinen salpalukko HelmiQ:sta.
*
Koruna aivan toista laitaa sitten rannekoru, jossa HelmiQ:n uutuuksien seassa Botswanan akaattia, lamppuhelmiä ja kullattu lukko. Ihastuin erityisesti tuohon mummolan mansikkamehun väriseen fasettihelmeen ;-)
*

5.4.07

Chocolate

Joskus kestää pitkään ennen kuin innolla hankitut korunosat päätyvät valmiiksi koruksi. Niin on näiden korvakorujen pronssi-kameiden kohdalla, jotka tilasin Inkulta. Tiesin koko ajan, että ne kuuluvat korvakoruihin, mutta seuralaisten haussa meni miettimiseksi.
*
Ketjujen päissä on aivan ihanat tumman suklaanruskeat mv-helmet HelmiQ:sta ja toisessa ketjun hännässä swarovskin kristallikuutiot sävyinä copper ja light topaz. Pienenä lisäkkeenä myös Miyukin uutuus, kolmioon leikattu tumman pronssin sävyinen välihelmi. Isot pallerot ovat 12 mm:n helmiäislasihelmet, niin ikään HelmiQ:sta.
*
Kokeilin ensimmäistä kertaa tällaisia korvakorukoukkuja, joissa on lukitussysteemi ja hämmästyin kuinka helppokäyttöiset ne ovat - olen luullut muuta. Nämä olivat erityisen sievät versiot pikkuviuhkoineen.

4.4.07

kyllä vai ei

*
Usein mietin, onko lainkaan mielekästä ladata blogiin kuvaa, joka ei lainkaan näytä tekemäni korun kauneutta. Kun värit eivät näy lainkaan tai eivät lähellekään oikeina. Usein yritän kuvata uudelleen ja uudelleen, mutta joudun myöntämään, että taidot eivät riitä! Saati sitten, että osaisin taitavasti käsitellä kuvia...
Tässä rannerenkaassa kävi taaskin juuri näin.
*
Keskushelmenä on Jane Myrskyn tekemä uniikkihelmi, jossa oikeasti on upeita beigen, ruskean, pronssin ja vaaleansinisen sävyjä; samoja värejä, joita on myös sinikvartsirondelleissa ja amatsoniitti-turmaliini -ovaaleissa sekä pienissä botswana-akaattiovaaleissa. Vaan kun eivät tule esille - kuvaan uudelleen parempana päivänä.
*

Korvakoruissa on swarovskin baroque-riipukset, violet, sekä biconet silver shade; tahallisen 'isot' helmihatut balihopeaa ja viuhkakoristeiset balihopeakoukut. Tämä on aika kivan näköinen pari!







"Seuraavana aamuna" ;-D
Yritinpä sitten kuitenkin vielä kerran kuvata; tunnustan, että säädöt olivat kamerassa illalla missä sattuu ja nyt värit ovat uudessa kuvassa lähes kohdallaan! Liian pimeä se tosin on vieläkin.
*

Kiitos ystävällisistä ohjeista kommentoijille - täytyy varmaan paneutua niihin kameran käyttöohjeisiinkin uudelleen ;-)
*

1.4.07

Ne miehet

*
Minut oli viime viikolla kutsuttu kahteen eri paikkaan esittelemään korujani. Kumpikin esittely yllätti minut iloisesti. En tiedä, mitä odotin, mutta oli erityisen ihastuttavaa saada tavata suomalaisia mukavia miehiä. Noo, enhän minä nyt sitä niin tarkoita ;-D Oli niin upeata nähdä kuinka suomalainen mies osaa ilahduttaa vaimoaan! Korua valittiin yllätyksenä tai sitten yhdessä eri vaihtoehtoja tutkien. Ja kun se naisen suosikki löytyi niin poikkeuksetta näytti olevan onnellinen hymy, silmien loiste ja suukko miehelle palkkiona! Uskottehan, että siinä tulee sivustakatsojallekin hyvä mieli? Enkä ollenkaan aprillaa!
*
*
Voi kun olisin parempi valokuvaaja, huokaisen taas kerran. Tämä rannekoru on todella, todella ihanan sävyinen. Keskellä on cloisonnée-helmi Cyberperlesiltä, sen ympärille sijoittuvat lasi'ruukut' Nanasta, kullattua kuparia renkaina ja tyynyinä, samoin lukko, Gemssulta; makeanvedenhelmet ovat osa HelmiQ:sta, isommista en ole varma. Makeanvedenhelmien värit löytyvät tismalleen cloisonnéesta, tuosta värien yhteensovittelusta nautin joka kerta erityisen paljon.
*
Kuvan rannekoru oli yksittäisistä koruista ehkä eniten 'hipelöity' eilisessä esittelyssä ja kyllähän se uuden kodin löysikin.
*