30.9.07

Uusintoja

Kulunut viikko ja jo pari edellistäkin on vilahtanut ohi ilman suurempia tuloksia korurintamalla. Aloitan ja aloitan, en saa valmiiksi.
Keskeneräisiä tekeleitä on todella monta ja on sellainen seisahtanut olo. Taidan lähteä pienelle reissulle, kun on kerran tilaisuus ;-)

*
Uusintakuvassa kaksi aikaisempaa rannekorua on saanut paremmin itselleen sopivat lukot!
Autumn leaves sai pienen vermeil-lehdykän ja röpelöisen tilalle sileän hopealukon Black diamondilta.
Black diamondiin vaihdoin sitten siloisen tilalle lukoksi yhden taotun linkin ja sille sopivan salvan, sattumalta löysin 'kätköistäni' nuo...
Nyt kumpikin koru on mielestäni tyyliltään ehjempi aikaisempaan verrattuna.

*
*
*

Vaikka olin tähän kaulakoruun ajatellut toisenlaista lukkoa, niin hetkellisen herpaantumisen seurauksena lukko on aivan tavallinen.
Tarkoitukseni oli joka tapauksessa tehdä jonkinlainen ajatuksia selvittävä ja sekavaa oloa parantava, vaatimaton mutta herkkä koru kuukivistä.
Lähes kaikissa korun pikku-rondelleissa on se ihana kuukiven sinerrys, mutta eihän se kuvaan halua! Keskellä korua muutama monivärinen marquise-hiottu ihanuus, kuukiviä nekin.

*

23.9.07

Ei ikinä!

En ikinä-koskaan aikonut edes kokeilla patinointia hopeakoruihin. En niin, vaan tulipa ensin hankituksi kananmunia, joita ei allergisen ostoslistallani yleensä näy ja, eikun pari hopeaketjun palasta muovipussiin patinoitumaan.
Ainoa asia, mihin tässä kokeilussani petyin, oli se, etten laittanut kaikkia mahdollisia hopeisia lenkkejä ja lankoja samaan pussiin - olisi säästynyt moninkertaiselta munien keittelyltä! Sillä niin kivannäköisiä nuo patinoidut palat ovat, että eiköhän tule munahyllylle asiaa myöhemminkin...
*
Tämä korusetti on samalla vastaus ikiomaan haasteeseen - olen niin innostunut rannekorujen sekä ketjujen tekoon tällä hetkellä, että olin antanut itselleni ukaasin; edes yksi kaulakoru on synnyttävä ennen kuin saan tehdä mitään muuta!!
*

*
Siispä Patina Blues: Balin hopeaa, nuo vaivalla patinoidut hopeaketjun pätkät, upeita isoja, tumman sinimustia makeanvedenhelmiä HelmiQ:sta, kyaniittipalkkeja, muutama Swarovskin kristalli sekä sileitä lasihelmiä ja muutama musta siemenhelmikin tuolta löytyy.
Kaulakoru on kivan pituinen, 56 cm ja riipusosa viitisen senttiä.
Ja kun kaulakoru oli valmis, sain tehdä rannekorunkin loppuun ;-)
*
Kyaniitit herättivät kaupan kuvassa aivan erilaisia mielikuvia kuin luonnossa. Tähän Montanan ja savunsinisten seuraan ne kyllä käyvät ja luultavasti huomattavasti paremmin myös patinoidun hopean kuin kirkkaan hopean kaveriksi.
*
Korjaus; Puhun kyaniitista, mutta itse asiassahan koruissa on ioliittia eli suomeksi kordieriittia - anteeksi, anteeksi sekaannus ;-)

21.9.07

Syksyn lehtiä

*
Tässä korussa ei ole ensimmäistäkään lehteä, ei metallisena, ei lasisena.
*
Silti se syntymiseen vaikuttivat aamuiset koivunlehdet auton konepellillä ja tuulilasissa.

*
Keskellä korua hopealenkkejä ja kullattuja helmiä, loppuosa kultafolio-sisuksisia Muranon lamppu-lasihelmiä ja hopeahelmiä. Lukko on kirkasta hopeaa ja toistaa lasihelmien kulmikasta muotoa.
*
*
Tämä rannekoru oikein hehkuu sellaista syksyn kellanoranssia väriä.
*

Hopean lumoissa

*
Niin se on. Hopea ja erilaiset hopeaketjut ovat minulle tällä hetkellä niitä kaikkein mieluisimpia korun osasia. Esittelen tässä kaksi rannekorua, mutta itse asiassa kyseessä on sama koru. Halusin vain kokeilla, miten tuo keskushelmen vaihdos muuttaa korun ilmettä.
*
Hopean kiiltoa: ketju-pätkiä, taotut vinoneliöt, siro salpalukko. Kivistä vaalea ovaali on Botswanan akaattia ja tumma vinoneliö puolestaan mustaa labradoriittia (osa sen ihanista sinisinä hohtelevista viiruistakin näkyy kuvassa).
*


*
Itse kallistun vaaleaan versioon, siinä kivi sulautuu muuhun koruun todella kauniisti. Tummassa versiossa labradoriitin koko on ehkä liian iso suhteessa ympäröiviin osasiin ja lukkoon. Toisaalta, kädessä tuo lukko sijoittuu niin kauniisti kahden 'pitsi'-vinoneliön väliin, ettei kokoasia tule edes esille.
*

18.9.07

Ja vihreää

Vihreä ON lempivärejäni. Ja prehniitistä on äkkiä tullut yksi suosikkini korukivien laajassa joukossa.
*
Minulla jäi edellisestä prehniitti-korusta yli muutama näitä kirjavia helmiä. Ne eivät siis ole ensiluokkaisia; täysin kirkkaita ja yksivärisiä, vaan niissä on tummanvihreitä, jopa mustia laikkuja, epäpuhtauksia. Yhtä kaikki - ne ovat nättejä!


Yhdistin kirjaviin prehniitteihin hopeaa, Swarovskin jet-kristalleja ja Miyukin mattamustia lasihelmiä. Sekä kaulakorussa että rannekorussa on koristeena samanlainen prehniitti-pisara kuin korvakoruissakin.
*


15.9.07

Työkaluista...

Hitsiläinen, niin.
Olisin halunnut tehdä aivan toista ketjua, pienistä renkaista, mutta työkaluilla kun ON väliä ja minun pihdit eivät ole luxus-mallia, niin... phuuh!

Tietysti ketjujen tekeminen on muutenkin minulle vielä uutta, mutta olen varma, että kun saan vähän paremmat pihdit näppiin, niin ketjuilu sujuu helpommin.
Tehdessä kuitenkin tämä Ruori-ketjukin alkoi näyttää aika mukavalta ja kädessä tällainen malli on yllättävän näyttävä - juuri niiden reilumman kokoisten renkaiden vuoksi!


Killuttimena on Swarovskin kristalleilla koristeltu iso hopeinen filigraanipisara.
*
Korvakoruissa on syyskuun kuukauden kivi, safiiri, ja luonnossa nämä ovat todella nätit, hurmaavat korut hopearuusukkeineen!


Ehkä jo ennakkoasenteeni on nykyisellään korvakoruja kuvatessa se, että 'ei tämä kuitenkaan onnistu' eivätkä ne sitten onnistu.
Onhan nyt harmaa kelikin.

13.9.07

Ketju-harjoituksia

Ketjunteko-harjoitukset jatkuvat. Harjoittelun alla ovat olleet 'double flower' ja 'foxtail', mutta kuvassa on siihen ensimmäiseen rannekoruun tehdyt korvakorut.
Näistä pidän itse kovasti, ovat reilun kokoiset ja neutraalit, moneen asuun sopivat.

*


*
Ketjukorut ovat nyt tietenkin siitä mukavia, että yksi malli muuttuu aina erilaiseksi, kun malliin vaihtaa erilaiset kivihelmet tai vaikka Swarovskin säihkettä. Vaihtelumahdollisuudet ovat siis lukemattomat, kun ketjumallejakin on kymmeniä.
Toivotaan vain, ettei hopean hinta enää jatkaa nousuaan!

10.9.07

Voi että!

*
Olen ihaillut esimerkiksi Helmiliinan ihastuttavia hopea- ja kultaketjuja ja siksipä tämänkertaiseen kokeiluun kynnys oli hirvittävä!!
*
Renkaita tilasin taiturilta jo pari viikkoa sitten, mutta vasta tänään uskaltauduin kokeilemaan ihka ensimmäistä ketjua. Sillähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa, että toiset hyvät pihtini olivat hukassa?
Enkä ymmärrä, mikä Murphy se väliin iskee, kun aina on kadoksissa esim. juuri ne helmet, joista jotain haluaisi tehdä ;-D
*

*
Kun ensimmäinen ketjunpätkä, bysanttilainen luulen sen nimen olevan, oli valmis, ajattelin jotain värillisiä helmiä käyttää tuossa välissä, mutta lopulta en löytänyt ketjuun istuvia ja sopivankokoisia. Vuorikristallit tuollaisena epäsäännöllisen pyöreinä mutta sileinä ovtkin aika mukavat kiiltävän hopean kanssa. Toivottavasti minuun nyt ei tartu mikään patinointi-villitys!
*

9.9.07

Ei mennyt aika koskaan palaa

*
Olin illalla järven rannalla.
Olisin halunnut olla Syysjärven rannalla.
*
Vahvoista muistoista, Syysjärvi
*
Kultafolio-lasikuutioita, lasilehdyköitä, pieniä pyöreitä sodaliitteja, isot tiikerinsilmät ja keskellä Helmitaulun Maikin tekemä taidelasihelmi ihanansävyisine kiekuroineen, ynnä patinoitua ketjua sekä kuparilukko.

7.9.07

Vihreää linjaa

*
Koruja upeista prehniiteistä on viime päivinä ollut esillä monella koruntekijällä (
Helmiliina, Raiisa, Inkku).
Tämän viikon posti toi minullekin prehniitti-kaunokaisia, mutta ennen kuin otan uusimmat käyttöön, tein aiemmin hankituista rannekorun jatkoksi 'Retro-sarjaani'.

*

Tässä on Satuhelmen prehniittien rinnalla vuorikristallia, nämä molemmat fasettihiottuja ovaaleja, upea Muranon kultafolio-sisuksinen kartiohelmi sekä Swarovskin cosmic-kristalleja. Tällä kertaa reilusti gold filled ja vermeil-osasia mausteena.
Se retro-osuus on tuo lukon vierellä roikkuva siskon vanhasta helmirannekorusta jäänyt lukon puolikas, jossa sattuu olemaan M-kirjain. Pikkiriikkiset kristalli-charmit myös swarovskeja.

*




*Lisäys:
Mielipidekysely: Mikä rannekorun kuvista on 'paras' ja miksi?

*
*
Minulle korvakorut tuntuu olevan ylivoimainen kuvattava. Lähes kaikki kesän aikana syntyneet jäivät kuvaamatta tai epäonnistuivat kuvissa. Paljon paremmin ei ole näidenkään kohdalla.
En saa asetelluksi koruja niin, että ne näyttäisivät siltä, mitä ovat. Eivätkä tämänkertaiset kuukivi-osuudetkaan näytä täyttä välkettään, mutta ehkä näistä hiukan häivähtää se naisellisuus!

*




3.9.07

Syystunnelmia

*
Vaikka vihreä on lempivärejäni, ei vihreiden korukivien käyttäminen ole helppoa.
Kun kaikki vihreät eivät oitis miellytä silmää, niin nämäkin (edit: korjaan tähän nyt oikean nimen:) kiinalaista krysopraasia olevat kolikkohelmet odottelivat koruun pääsyä melkein 5 kuukautta. Ihan hiljaa ja kiltisti nuo rasiassaan pysyivät ;-)
*
Tein ensin tuon korento-charmin (pelottavan elävänoloinen!), kun siihen tuli ideanpoikanen; hopeoidut siivet ja swarovski-kristallisia helmihattuja, silminä smaragdi-siru, jonka väristä sitten tuo muun korun vihreä lähti.
*
Pyöreitä hopeisia helmiä välihelminä tällä kertaa ja lukko Hill tribe -hopeaa, siinä pieni koriste smaragdi-siruista.
Linkitetyt korvakorut niistä helmistä, mitkä jäljelle jäivät, myös korvakoruissa, 4,5 cm, roikkuu hopeoidut pikkukorennot.

*
Emerald dragonfly

*
Toinen rannekoru, Syystunnelmia, syntyi ihanien taidelasihelmien ympärille. Helmet on tehnyt usa:lainen Kris (linkki vanhentui?).
*
Taas kerran onnistuin löytämään täysin lamppuhelmien sävyyn sopivia kivihelmiä, Botswanan akaattia eri kokoisina ja mallisina! Mukana Bali-spacerit, kahden pikkuhelmen hopeakehys ja yksi iso Swarovskin cosmic kristallihelmi, sävy silver shade, lukko Hill tribe.
*
Tähän koruun voi hyvin lisäillä jonkin hopea-charmin tulevan omistajan toiveiden mukaan.
*
September moods

*