28.5.09

Lisää ja lisää, rannekoruja siis!


Rannekoruja, rannekoruja - niitähän minulta eniten toivotaan ja niin ihana niitä on tehdä!

Vallaton-rannekoru oli aika hauska veitikka ja se saa varmaan näitä 'pikkusisaria' muissakin väreissä, mutta ensimmäisenä toivottiin väriskaalaa musta-harmaa-kirkas. Makeanvedenhelmiähän minä siihen etsin ja tilasin ja mallasin mut mut... ei näyttänyt hyvältä.
Kuin salaa asettautui tuo turmaliinikvartsien joukko riviin toitottamaan: 'hei, me ollaan kirkkaita, ja harmaita, ja mustia!' No niinpä ja kaiken lisäksi kauniita. Pienet kuukivirondellit olivat ilmoittautuneet jo 'aikojen alussa' :-D
Sitten alkoi se alkuperäinen ketjukin olla eriparia helmien kanssa ja päädyin tähän taottulenkkiseen herkkään ketjuun, jota löytyi Ullalta.

Tässä siis Pikkuvallaton, se ei ole ollenkaan niin kuriton kuin isosisko vaan siis pienesti vallaton, herttaisella tavalla.


**
Sitten jatkuu myös kevätkukkien sarjani. Pelkään, että joudutte näitä kukkasia näkemään vielä muitakin, päässä surisee siihen malliin...

Suloiset kaunokaiset olivat ne melkein ensimmäiset perennat, mitä kauan sitten omaan pihaani istuttelin, sinisten kaihonkukkien vierelle.

Ja noita punaisia mykeröisiä ajatellessa syntyi tämän rannekorun kukkanen. Kevyesti taotun hopealangan keskellä on iso Swarovskin fuksian sävyinen kristalli.

Rannekorun lukko on tuossa kukan vierellä.

Bellis

26.5.09

Rannekoru tietenkin

Vaikka tähän rannekoruun tuli toiveita tilaajalta, niin omasta mielestäni korusta tuli oikein minun näköinen, tasapainoinen yksilö (? ;-D).

Materiaalikirjo ei ole korussa suuri; mystistä kvartsia, Swarovskin kristalleja ja hopeaa. Kuningasketju rimmaa kivasti kuutioyksikön kanssa, jossa kristallisävynä on hyvin tumma sininen ab-efektillä.
Mystisten kvartsien ihana kiilto ei aivan päässyt tähän auringonpaisteessa otettuun kuvaan.

Nimi korun saajan mukaan O-Oona

24.5.09

Söpösti sunnuntaina

Vain kuvia; makeanvedenhelmiä ja hopeaa, minimaalisen pieniä swarovskeja.

22.5.09

Kevätkukkia, hentoja kuiskauksia

Viimeisen viikon aikana innostuin pitkästä aikaa hopealangan kääntelystä; vain hiukan vasarointia, vain hiukan kieputusta, mieluummin ei juottamista ja hopean lisäksi vain hiukan helmiä olivat johtotähtinä.

Aiemmin esiteltyjä sydämellisiä You and me -koruja ennen syntyi Sinivuokko-rannekoru ja eilen viimeinkin myös korvakorut siihen. Sinivuokkoa voi pitää ylempänä käsivarressa avoimena tai sitten lehdet toistensa lomassa ranteessa.
-klikkaa kuvaa, näet ranteessa

Ja vielä ennen Sinivuokkoja syntyi tietenkin Hento kuiskaus, joka onkin ollut ranteessani siitä asti.


En saanut Oi ihana toukokuu! -korukilpailuun suunnittelemaani "Angelaa" kuosiin, joten Hento kuiskaus syntyi sen tilalle nopeassa tahdissa, viimeisenä päivänä... Angela saattaakin sitten jäädä ikuiseksi raakileeksi...

21.5.09

You and me

Tuo aiempi You and me -rannekoru suorastaan vaati aivan omat nimikko-korvakorunsa. Eihän siinä muu auttanut kuin sellaiset käännellä, naputella ja koukuttaa: hopealankaa, pienet makeanvedenhelmet ja kauniit vuorikristallit.

20.5.09

Paljasta pintaa

Tämän postauksen 'koru miehelle' tehtiin jo kuukausi sitten, mutta vasta nyt pääsin ottamaan kuvan; silloin ehdin häthätää lukon saada kiinnitetyksi, kun koru jo oli kaulassa ja poika ovesta ulkona.

Molemmat poikani pitävät paljon koruja ja tietävät oikein hyvin, mitä koruihinsa haluavat. Niinpä tämänkin korun perusainekset selvisivät hyvin äkkiä, kun aarrelaatikkoa raottelin. Tiikerinsilmä ja savukvartsi ovatkin kyllä erityisen hyvä pari!
Riipuksen kanssa oli kyllä enemmän neuvoteltavaa; en raaskinut luopua silloin omasta turritella-akaattiriipuksestani vaikka poika sitä mieli. Etsin ja ehdottelin useaa vaihtoehtoa ennen kuin sitten 'vahingossa' löytyi tuo kauniskuvioinen jaspis-riipus.

Suorakulmio oli kuin tehty miehen koruun ja antaa ruskeille kivaa vastapainoa. Salaperäinen kuvio sinisine viiruineen on jännittävän mystinen - taas niitä ihania kertomuskiviä!
Hopealenkit ovat 1,2 mm:n langasta.
Pojan sanojen mukaan korua ovat huomioineet niin miehet kuin naiset.

Ai niin, paljasta pintaa, kun paidat oli liian tummia ;-)

19.5.09

Ihanaa postia!


Olen viikkoja pantannut isoja makeanvedenhelmiä. Toisaalta siksi, että ne ovat niin herkkuja ja toisaalta siksi, että ei niille ole löytynyt mieluista seuraa. Vaan tänäänpä löytyi! Ihana posti!

Katrin kanssa tilattiin kimpassa kauniita viistehiottuja vuorikristalleja ja hetihän ne ystävystyivät näiden helmimollukoiden kanssa.

Olen niin herkkis-toukokuu-tuulella, että hopealinkeistäkin tuli sydämen mallisia ja rannekoru sai nimen 'You and me'.


Tämähän käy vaikka Grace-korvakorujen rinnalle!

17.5.09

Vaihdetaan väriä

Viimeisin korvakorukansioni on aika tavalla sinivoittoinen, joten vaihdetaanpa väriä!
Vaihdoin myös välillä hopeasta kullattuun vaihtoehtoon.


Ensimmäisestä parista laitan kaksi kuvaa eikä kumpikaan tee oikeutta näiden whisky-sävyisten kvartsien säihkeelle tai lämpimänruskealle värille.
Korvakorujen koukuissa on kuutiollista zirkoniaa viimeistelemässä vermeil-osien juhlavuutta. Vermeil'hän on 24karaatin kultauksella kestävästi pinnoitettua hopeaa. Korujen koko on koukkuineen noin 3cm.


Toisissa korvakoruissa on 14 karaatin kullatut osat ja hurmaavaa topaasin sävyistä Swarovskin kristallia. Näistä tulikin hiukan heiluvammat kesäiset korut!


Ja kolmantena suloista sitriiniä myös 14 karaatin kullatuin osin. Nämä suloisuudet ovat pienten ja kevyiden korvakorujen ystävälle. Sitriinit ovat hauskan malliset kierteiset viistehiotut kuutiot.

**

Sitten pieni vinkki! Luminukan ja Helmiliinan kauppojen yhteinen blogi järjesti korunsuunnittelukilpailun aiheesta Oi ihana toukokuu! Nyt ihanat korukuvat ja äänestysohjeet näytillä siellä ja huomaahan, että äänestäjien kesken arvotaan mainio koruteline! Sen näet täällä.

Etkä kyllä arvaa, mikä koru on minun tekemäni ;-D mutta muistahan äänestää!

**


8.5.09

Keijun henkäys



"Keijun torvi helähtää,
kevään kukat herättää..."

Ihanasti onkin viime päivien aurinko saanut puut, pensaat ja pihanurmet vihertämään! Tunnustan, että olen kuumimpina päivinä viettänyt laiskoja hetkiä aurinkotuolissa - moneen vuoteen en tunne siitä nauttineeni näin paljon kuin nyt.


Keijun henkäys -rannekorussa on kirkkaan hopean seurana hennonsinisiä swarovskeja, yksi lamppuhelmi ja yksi pitsiakaatti. Koru tulee hentoon ranteeseen ja on kaikkine ketjuineenkin hyvin kevyt ja herkkä.
Korvakoruissa toistuu rannekorun ketjuun kiinnitetyt kristallit, kauniit sydämelliset koukut olivat Helmiliinan hopeauutuuksia.

**

**

4.5.09

Kirkasta ja selkeää



Jotain taianomaista on siinä, kuinka sinivihreät sävyt kiehtovat minua yhä uudelleen.
Tällä kertaa vihreän ja sinisen sävyjä toistavat fluoriitit saivat rinnalleen kirkkaita mystisiä kvartseja, simpukankuorihelmen sekä kevyttä hopeaketjua. Riipuksina on pienet akvamariini-brioletit.
Ihania nuo mystiset kvartsit, kuin saippuakuplia vaikka eivät tällä kertaa pyöreitä olekaan!

Paua


Tähän tilattuun kaulakoruun hain muotoa ja riipusta jonkin aikaa. Valmis koru on kuitenkin hyvin eleetön ja pääosassa on tuo ovaalin muotoinen lohikäärme-kuvioitu kristalli, jonka onnekkaasti onnistuin 'löytämään' kuin vahingossa, toiselta koruntekijältä. Korun kivinä on kiiltävänmustaa onyxia ja riipuksen muotoa toistavaa viistehiottua vuorikristallia, muut osat luonnollisesti hopeaa.
Pienet... loharit

1.5.09

Onnenpensas

Yritin joskus muinoin kasvattaa Forsythiaa, Onnenpensasta, pihallani.
Huolimatta lukuisista hyvistä ohjeista ja neuvoista, joiden mukaan istutin pensaan, ei siihen koskaan keväisin ilmestynyt sitä odottamaani kultaisten kukkien paljoutta!
Niinpä minä nytkin ostin tuon kauniin oksan, joka kestää maljakossa uusia nuppuja avaten pitkään.


Onnenpensaan oksalle ilmestyi tuo 'risupesä' helmi-munineen... Ne ovat laulurastaan munia, niin päätin ;-)
Korvakorumalli ei ole omani, olen samantapaisen nähnyt varmaankin joskus viime keväänä jossakin. Nämä pesät olivat todella pitkään valmiina, odottivat vaan koukkujaan.