28.11.11

Long time, no...

***

Aivan niin, eipä ole vähään aikaan nähty vetisen sumuisen sinertäviä sävyjä täällä. Ihastuin tavattomasti kun korukamu myi 'ylijäämiään', tilasin häneltä kaksi nauhaa namusia labradoriitteja! Lähes jokaisessa helmessä on tuota ihanaa sinisäihkettä :-) joka tunnetusti vastahakoisesti suostuu kuviin.


Kun joku koru ei löydä omistajaansa, se toisinaan tulee puretuksi. Sellaisesta korusta pätkä hakeutui labradoriittien seuraan ja heistä tuli oivat kumppanit vuorikristallilla ryyditettyinä; nuo pikkurondellit vintage-ketjussa ovat hemimorfiittia ja korun takaosan nugetit 'maitoista' akvamariinia. Etuosan kaksirivisyydestä huolimatta koru on malliltaan lyhyt ja kevyt, sillä kauniisti viistehiotut labradoriittityynytkin ovat kooltaan vain 7x7mm.

Labradoriitin ominaisuuksista kerrotaan: se auttaa luopumaan vanhasta ja siirtymään kohti uutta, kuuntelemaan sisimmästä kumpuavia viestejä.

***

Toiselta jäänyt on toisen aarre. Sama teema toistuu hiukan seuraavassakin korussa, kun sarjaan 'Menneisyyden taika' kaivattiin uutta yksilöä. Onneksi olin tilannut lisääkin ihania turritelloja ja melkein entisellä kaavalla toteutui uusi, Salattu maa.
Sen tilaaja kertoi pitävänsä kaulakoruista, jotka "eivät ole aivan mitättömiä" :-D Tulikin tietenkin todella näyttävä ja pitkä koru tästä.
Tälläkin kertaa turkoosin ja turritellan seurassa savukvartsia, ihanat isot pallerot sekä paljon, paljon pienehköjä.

Suorakulmainen turkoosi-riipus oli aiemmassa korussa vaihdettu isoon turritellaan, mutta tämän korun tilaaja oli nimenomaan ihastunut riipukseen :-D -Kuten minäkin, etsiskelen nyt itsellekin yhtä upeaa riipuskiveä, taas...


Turkoosi on monipuolinen parantava kivi, sitä kutsutaan 'mestariparantajaksi'.

***

Ja vielä toinenkin toisinto aiemmin tehdystä korusta. Avaimet ovat jotenkin salaperäisen mainioita riipuksia ja korunosia, hopeiset vaan ovat kovin harvassa. Tässä korussa kuitenkin reilunkokoinen hopeinen sydänmedaljonki-avain, jonka sisus on tyylikkäästi emaloitu. Siinä aiemmin tehdyssä kaksosessaan oli hiukan vähemmän vuorikristallia ja tästä tuli asettelultaan muutenkin pikkuisen erilainen, tietenkin.

Jälleen kerran huomasin myös, että onpas amatsoniitti ihastuttava kivi!

Amatsoniitti hoitaa ja tasapainottaa ja pitää energiatason korkealla. Vuorikristalli kirkastaa ajatuksia ja vahvistaa toisten kivien ominaisuuksia.

19.11.11

Lumen tuoksu

Vielä on ihanat pyöräilykelit, mutta joinakin aamuina on nenässä tuntunut selvästi lumen tuoksu :-D Minun puolesta se saisi vielä odottaa, mutta tulkoot, jos on tullakseen! Siis talvi ja lumisade.


Kuuntelin ehdotuksia ja syntyi koru vuorikristallista, lumikvartsista ja Swarovskin kristalleista, ehkä mustaan asuun, ehkä muuhunkin. Kirkkaiden ja säihkyvien helmien rinnalla lumenvalkoista, cool.
Tuossa swarovski-ryppäässä on muutama 2-millinen maitosininen minikristalli mukana ja ryppään yläpuolella hopeinen lintunen, se talveksi pihanurkille jäävä paikkalintu, joka käy ikkunalaudalla koputtelemassa...

Kuvaaminen on yleensäkin kirkkaiden kivien kohdalla vaikeaa, hämärät säät asettaa vielä omat lisähaasteet saati sitten juuri tämän korun sileiden vuorikristallien liukas muoto.Nyt aurinko yrittää pilkahdella, mutta en tiedä auttaisiko uudelleen kuvaaminen.

Liukas ja kova oikeaan kaulaan verrattuna on myös tämä kaulatorso, joten tunnen itseni tänään oikein epäonnistuneeksi, kun kuvat eivät kerro totuutta säihkyvästä korusta!!

11.11.11

Erilaisia Aamuja

Toisena aamuna paistaa aurinko kirkkaasti pakkasyön jälkeen ja päivä kääntyy kauniin alun jälkeen pilviseksi. Toisella kertaa taas aamun hämärä on sateesta kostea ja satuisan usvainen, ehkä päivemmällä kirkastuu ja kuivuu...
Jokainen aamu on omalla laillaan valloittava, uusi alku sellaiselle päivälle, minkä haluamme siitä tehdä. No, ainakin voi pyrkiä itse tasapainoon - minulle aamujooga on sellainen mukava lataus, hetken keskittyminen ennen päivän puuhia.

Ja tämän aasinsillan myötä, päivän koru on Aamun koru, pienen neitokaisen, jolle kummitäti haluaa kastepäivästä suloisen muiston.

Herkässä kaulakorussa on pienoisia kaunishohtoisia makeanvedenhelmiä, keskellä makeanvedenhelmi-perhonen - myös hopeoiduissa Miyuki-välihelmissä toistuu korun hento auringonnousun kimmellys. Kevyt hopeinen säätöketju lisää korun käyttöikää taaperovuosiin.


Kömpelöiden vaijerinsuojusten sijaan käytin vauvan korussa kiinnityshelmien jälkeen pehmeämpää vaihtoehtoa, värillistä 'french wire'iä.

*
Ja kuvat aiempaan Swarovski-bling-rannekoruun tehdyistä korvakoruista, vanhahtavat vaaleanpunainen ja -sininen, kiiltävää hopeaa.
Lähestynköhän edes puoltaväliä siinä 101 korvakorut -haasteessa?


*

8.11.11

Voima, rohkeus, terveys


Otsikon ominaisuudet sisältyvät tämän kaulakorun riipuksen riimu-symboliin, joka on korukamu Solen taitavista käsistä lähtenyt, 'ur', kupariin etsattuna. Korun värimaailma puolestaan lähti korukoplan haasteen inspiraatio-kuvasta, vaikka tietenkin muuttui matkalla tuohon kupariseen suuntaan.

Kaulakorussa on reippaasti sekoiteltu aineksia, täysin epäortodoksisesti, omaa silmääni miellyttävällä tavalla. Pyrin myös tekemään korusta mahdollisimman kevyen, tarkoitan tosiaankin painoltaan - itse en jaksa painavia koruja koko päivää kaulalla kantaa. Tämä on melkein painoton ;-)

Puuhelmikuutioiden sävyt osuivat niin kivasti noihin Solen rinkuloihin, ne olivat heti innolla mukaan tulossa. Muina helminä käytin valkoista korallia ja lasipyramideja, riipuksesta löytyy karneoliruusu ja isojen vintage-helmihattujen sisältä Swarovskin kimmellystä.

Metalliosat ovat tällä kertaa suurimmaksi osaksi kuparia, muutama välirengas patinoitua hopeaa.


**