29.1.12

Aarteiden vaihtoa I

Kamun kanssa vaihdettiin pussillinen helmiä; niitä, jotka ei itselle niin haastelleet, lähetettiin toiveikkaina toiselle kuiskimaan. Eihän ne kaikki hurjasti huudelleet, mutta kyllä pieniä hihkaisuja purkautui ilmoille!


Nämä käsintehdyt kaunottaret, ihanaiset lamppuhelmet, olivat kyllä aivan suosikkini!
Lamppuhelmien kuviot ja värit olivat kuin suoraan tästä aiemmin tekemästäni riipuksesta, sen japanittaren kimonosta. Lisäsin vielä laatan alareunaan mustaa onyksia tehosteeksi kera lankakiekuran.


Haeskelin ensin seuraksi vihreäsävyisiä helmiä, mutta mustahan tähän kuului. Tammenterhon malliset (oikeastaanhan ne ovat tuon japanittaren hiusnutturan mallisia?) lasihelmet ovat odotelleet tätä korua ja niskaosuuden helmet ovat ihanan 'pehmeitä' Miyukin mattapintaisia pisaroita. Patinoitua hopeaa lukossa ja renkaissa.

27.1.12

Omia suosikkejani

Vaikka bad hair day yllättäisi (minulle tapahtuu usein), niin joka päivä käytän korvakoruja. Ikiaikaisista suosikeistani esittelen tässä vain kahdet.

Ensimmäiset ovat mahtavat, raskaat ja arvokkaatkin prasioliitti-pisarat. Voisi luulla, että pidän näitä ylltiönaisellisia hopeakoruja vain juhlapäivinä, mutta ei. Ne ovat korvissani varmasti parikin kertaa viikossa, kesät talvet. Ja kohottavat itsetuntoa mukavasti ;-)
Tehty kesäkuussa -08!


Toinen suosikkiparini on hintahaarukan ja helmikoon toiselta laidalta; lasihelmet, korumetalliosat, paitsi koukut ovat sinisävyistä niobiumia. Nämä korvikset käyvät asuun kuin asuun, ovat pienehköt ja neutraalit, kevyet kuin unelma. Parasta niissä ovat koukut, sillä niobium-metalli on taatusti allergisoimaton, näin ovat vahvistaneet muutkin käyttäjät.
Valmistettu kesällä -10

Ja uusia korvakorukoukkuja varastoon haeskellessani taas sattuikin silmiin niobium; sitä sävytellään lähes kaikkiin väreihin ja kun niin moni on allerginen sekä korumetalleille että myöskin kuparille, niin jatkossa käytän näitä erinomaisiksi koettuja kirkkaan hopean rinnalla. Ja yksi lisäbonus niobiumissa on tosiaankin sen keveys.

Miltäs siis näyttää pinkki niobium yhdistettynä Swarovskin uuteen väriin, amethyst blend

tai sininen niobium ja swarot suosikkisävyssä air blue opal?


Ja näissä nyt ei saa koukuista selvää, mutta ne ovat kuparinsävyyn värjättyä niobiumia, helminä tsekkiläisiä herkkuja.


J.k.
Wikipedian selostus niobiumista -klik- Kuriositeettina kerrottakoon, että niobiumia käytetään mm. sydämen tahdistimissa!
Lisähuomiona kommentteihinne: lankanakin varmasti jossakin niobiumia myydään, itse olen nähnyt vain näitä valmiita osia ja materiaali onkin lujuudeltaan kovan hopealangan luokkaa, joten en välitä lankahommista ;-)
*

24.1.12

Ovatko ne ihania?

Siis kuka tykkää makeanvedenhelmistä, käsi ylös! Täällä nousi kaksi kättä, vasen ja oikea ;-D
Olen jo vuosia sitten menettänyt sydämeni kauniille, oikeille helmille, anteeksi vaan kaikki pinnoitettujen lasihelmien ystävät.

Ja taas kaunokaiset hihkaisivat laatikostaan, että oisko välillä meidän vuoro. No ois! Onhan näitäkin helmiä pihtattu laatikon pohjalla jo ainakin vuosi, mitä nyt pari hassua on koruihin päässyt.


Väittääkö joku, ettei helmet ole ihania - katsokaa näiden kiiltoa! Siunattu aurinko, että edes hetkeksi ilmaantui, mulle tuli kyllä hirmuinen kiire napata kuvat ennen sen katoamista taivaanrantaan.
Kaulakorussa on näitä ISOJA helmiä, keskimäärin koko on n.12-13mm ja sitten näitä pikkuruisia, 2-3mm, ihan ovat sulassa sovussa.


En missään nimessä ollut tekemässä perinteistä helminauhaa, vaan halusin koruun hiukan uudenlaista ilmettä ja särmääkin. Biwa-tikut olivat samaa huikaisevan kiiltävää laatua kuin muutkin helmet, joten mukaan vain. Hmm, tuo metallisiipi on valkoiseksi pinnoitettua messinkiä, vaikka kaikki muut metalliosat korussa ovat tietenkin hopeaa. Päätin tässä hiukan poiketa periaatteistani, etten yhdistäisi arvokkaisiin makeanvedenhelmiin mitään vähempiarvoista. Omasta mielestäni siipi on tuossa aivan paikallaan.


***

Osaan bloggerin blogeista ei onnistu kommentointi! Olen huomannut, että muillakin samaa ongelmaa. Käyn kuitenkin entiseen malliin, kamut, korujanne katselemassa ja ihailemassa :-)
Esimerkiksi Ninni, olen yrittänyt titaanilanka-korua kommentoidan ainakin viisi kertaa, ei onnistu!

23.1.12

Söpöstellen

Vaikka mieluusti käytän vahvoja värejä ja pidän erityisesti rouheistakin kivistä ja helmistä, niin varastossani on runsaasti myös romantiikkaa ;-D

Muusanikin kuiski tänään jo aamusta vienosti! Niinpä olikin niin ihana tehdä aiempaan hempeän hoivaavaan kaulakoruun kaveriksi rannekoru ja korvakorut, suloisista ja hempeistä kivihelmistä, hennon naisellisista sävyistä.


Rannekorussa sädehtii ja loistaa ruusukvartsia, akvamariinia, vuorikristallia, sitriiniä ja ametistia; osa viistehiottuina ja osa sileinä kaunottarina. Tähän koruun piti ehdottomasti saada mukaan sydän, enkeli ja hiukan naisellista jujua, siis tuo tupsu :-) Tupsu asettuu hauskasti kämmenselälle pienine ruusukvartseineen ja akvamariineineen.

Korvakorut ovat pienet ja kevyet, vaikka kuva saa ne näyttämään niin isoilta. Helmet ovat niissä kuitenkin vain 2-3mm:n kokoisia.


Korukamut ovat varmaan jo siinä 101 korvakorut -projektissa loppusuoralla, minä taidan olla nippanappa puolivälissä...

21.1.12

Niin hiljaista

Tekis mieli kiljaista! Hih, ei nyt sentään.
Eilenillalla hämärässä metsämaisemassa - eipä ollut muita samalla polunpätkällä liikkeellä - muutamia lumihiutaleita leijaili ja vallitsi ihana hiljaisuus. Muistin nämä helmet.


Läpikuultavissa akaateissa on mielestäni hienoja lumisen maiseman sävyjä. Toisaalta niissä on myös syyskesän illan souturetken kaislikon väritystä :-D Valkoista, hentoja siniharmaita, vaaleaa hiekkaa, aavistus mustia, ruskeita.

Kuvassa helmet ovat vielä nauhassaan, kun en osannut päättää, laitanko koruun mitään muita helmiä. Siis vielä harkinnassa.

Jotenkin viime viikkoina on koruilutahti niin hidastunut, että välillä pelottaa, onko 'muusani' minut kokonaan jättänyt... Olen kyllä huomannut, että monilla muilla on samanlaiset olot. Taidamme odottaa auringon pilkahduksia!

***

Allaolevat rannekoru ja korvakorut lähtivät setin kaulakorun kanssa tilaajalleen. Korviksiin tosin muutettiin tappikiinnitys patinoidusta hopeasta. Helmet ovat niitä ihastus-jaspiksia, minit turkoosia ja isommat turkoosinsävyiset helmet ovat amatsoniittia.

17.1.12

Tuiskuttaa

Ulkona tuiskuaa lunta. Se jotenkin rauhoittaa, kuumeinen olo lievittyy pelkästä lumihiutaleiden katselemisesta ja kuvitelmasta miltä ne tuntuisivat iholla.

Makuuhuoneeni ikkunasta näkyy upeaa mäntymetsää ja aivan hakematta tämän kaulakorun riipuksesta tulee mieleen männynneulaset ja jokin japanilainen lakkamaalaus, rasia tai tarjotin jonka joskus olen nähnyt.


Sekä kiviriipus että tuo etsattu kuparilaatta (sana 'fly') antoivat värimaailman korulle, helminä pieniä tsekkiläisiä lasihelmiä ja isompia kuultavia, viistehiottuja akaatteja. Metalliosat ovat kaikki kuparia.

13.1.12

Jumppaa

Hui! Aloitetaanpa nyt sillä, että jouduin äskeisellä kävelylenkillä tahattomasti harjoittamaan jumppaliikkeitä, joihin ei ole edes selkeitä ohjeita! Ja toinen hui! Spagaatit ja ukemit eivät todellakaan kuulu harjoitusohjelmaani, mutta liukkailla jalankulkuteillä niitä joutui kokeilemaan! Peffalleni kaaduin heti kotipihalta kääntyessä ja polvilleni kauppakeskuksen pihassa. Välimatkat sujuivat noissa venyttelyharjoituksissa. Hui vielä kertaalleen; en ollut ainoa kaatuilija.

***

Toisenlaista jumppaa, sorminäppäryyttä vaati eilen korunteko. Tykkään silti hurjasti tehdä noita pikkuisia korupiikki-viritelmiä ja helmilinkkejä :-)


Sain eilenaamulla puhelun, uskollinen korutilaaja oli ostanut uudet aika erikoisenväriset (violetti+turkoosi) pokat ja toivoi niihin sointuvaa korusettiä.
Kuin olisin aavistanut toivomuksen, pöydälläni oli jo muutama upea impression jaspis -kolikko ja myös noita pienenpieniä turkooseja. Loput jaspikset löytyivät äkkiä seuraan ja päädyin käyttämään korumetallisia osasia, vintaj-lankaa pronssinsävyisinä. Ja löysipä paikkansa korun riipukseen myös kaunis käsintehty lamppuhelmi, siinä on hauskasti aavistus turkoosia violettien sävyjen keskellä.

10.1.12

Pyöritään edelleen


Elikäs elämänpyörää rannekorussa, tietenkin kyaniitteja niin kuin kaulakorussakin on. Ja hopealenkeistä hiukan rataskuviota yrittelin, mutta ihanat siniset hopeakimmelteiset helmet kuitenkin ovat pääosassa.
Vaikka käytin jokaiseen 'helmi-yksikköön' monenmonta hopeista välihelmeä ja hattua, niin omasta mielestä ne eivät näytä liioitellun runsailta. Ja kun se patinointi ilmeisesti tekee tuloaan, niin laitoin tähän muutaman kevyesti patinoidun hopealenkin liikaa hohtoa rikkomaan. Balinhopeisissa osasissahan tuo tumma patina on valmiina.


***
Vaikka olisin suonut helppojen pyöräilykelien jatkuvan, niin kylläpäs lumi ja pakkanen tuntuvat ihanilta!!

***

Hei koruilija-kamuset!
Ottakaapas korukopla-blogissa kantaa uuteen haasteeseen! Saa ehdottaa myös muita aiheita, ja, erityisen mielellään saa ilmoittautua vetäjäksi ;-D

4.1.12

Jihuu, uusi vuosi siis!

Tulipas hurjan pitkä blogi-tauko! Tahtomattani, mutta toivottavasti teki hyvää :-D

Sairastin jouluna, mutta eipäs sitten tullut ylensyötyä; hiukan otin uunna vuonna takaisin, kun sisko miehineen kestitsi meitä aivan mainiolla herkkupöydällä! Sisko rakas laittoi jouluhalko-kakunkin, kun tietää miten perso olen sille, njam!

***

Ensimmäinen tämän vuoden korutarvikelähetys tuli maanantaina ja olin aivan hurmaantunut etsattuihin kupariosiin; valtameren takaa tulivat nämä hevonen ja liljankuvat.


Sen verran tutkin tuota lilja-symbolin (fleur de lys tai Ranskan lilja) taustaa, että selvisi, että sitä on käytetty niin eri monarkioiden kuin erilaisten järjestöjenkin (esim. partio-) tunnuksissa kuin myös kristillisenä symbolina kuvaamaan mm. neitsyt Mariaa. Viimeksimainittu yhteys on tuonut liljan myös mm. Turun vaakunaan.


Minä nyt ajattelen, että onpas kaunis ornamentti ja sopii hyvin tuon herkän naisenkuvan seuralaiseksi. Tähän koruun laitoin taas noita 'jämä'-swarovskeja, koska niitä oli puolivalmiiksi linkitettyinä tyrkyllä, mokkaa ja kirkasta. Kun vielä keksis mitä tehdä kymmenistä/sadoista 4mm:n pikku-swaroista...


Heppa-riipus (salaisesti villi ;-D) sai myöskin seuraksi swarovskeja, hillittyjä farkunsinistä ja antiikinpunaista. Mainiot ikkunalliset lasihelmet menikin tähän koruun melkein kaikki. Iso rengas on vintage-osa. Olin hurjan tyytyväinen tuon patinoimani hopeisen sulan värisävyyn - taisin nostaa sen juuri oikealla hetkellä pois liemestä, niin että siihen jäi hyvin kupariseen laattaan sopivat sävyt.


Vimppakuvassa vielä molemmat korut, pienempi laatta on kooltaan n.2x3cm ja isompi n.3,5x6,5cm. Näistä tuli kivat arkikorut, kupari käy monenlaisiin asuihin hienosti.