30.11.12

Ei enää niin tukossa



Mikä ihana päivä, tunnen itseni jo nuhaa ja yskää lukuunottamatta terveeksi ja kunhan tämä niistäminen loppuu niin olo on taas normaali.
Kävin tuolla viimassa ja pakkasessa posti- ja kauppalenkin, pyöräillen tietty. Tuli niin vilu, että laitoin riisipuuron kiehumaan!

Vaikka yritin ulkovalossa kuvat ottaa, niin joudutte tyytymään tänään huonolaatuisiin kuviin. Se kyllä harmittaa, kun korut on nätit. No, aivan niitä perus-armastus-ihastus-lemppari-kiviäni!


Ruskeassa savukvartsi-rannekorussa on kuultavien ihanien kivien lisänä vain tummia makeanvedenhelmiä ja hopeaa. Kai olen kertonut, että varastossani on pal-jon erilaisia savukvartseja. Olen niitä saanut ihanilta korukamuiltani, olen niitä tilaillut ja säilönyt paljon vuosien varrella - olen kyllä aika ahkerasti käyttänytkin koruissa. Savukvartsikoru käykin mielestäni kaikenlaisiin asuihin.


Violetissa korussa on kauniiden ametistien keralla yksi söpönen lamppulasihelmi, pari tsaroiittia ja pikkuinen makeanvedenhelmi säätöketjun päässä. Tuota hopeista kehystä olen säästellyt, mutta nyt kai oli sen aika.

Korut tein keskenään samalla idealla, keskelle isompi hopeahelmi, linkitykset, säätöketjut ja pikkuiset jousilukot.


 ***

Voi hyvänen aika! On ollut pieniä tonttuja liikkeellä! Niistä lisää huomenna, jolloin on kait se oikea pikkujoulu :-) Ainakin joulukalenterin ensimmäinen luukku avataan!


22.11.12

Joskus vaan tapahtuu

Olipa mekko.

(kuva on Kekäleen sivulta otettu, mutta sieltä ei sitä enää löydy, niin en voinut linkittää)


Löytyi helmiä... isoja pitsikuvioisia herkkuja...



...ja lisää helmiä, niin sopivanvärisiä, sopivankuvioisia Preciosan kristallihelmiä, sekä Miyukin hopeanharmaita pikkuhelmiä.


Lisäksi vielä ketjuja, vintaj-lankaa, hopealenkkejä...
Syntyi kaulakoru Pitsiä, romantiikkaa.



Nuo pitsihelmet on nii-iin nii-iin ihanat! Ne ovat puisina myöskin kevyet, joten pitkänäkään tämä koru ei ole painava.
Miinusta: harmaa päivä, harmaat kuvat (ja onneton kuvien räpsijä).

***



19.11.12

Länsituulta 4m/s

Ajattelin, että omalta osaltani avaimet on koruissa jo niin nähty, mutta kun...
Saran ihanat upeat lamppulasihelmet kuoriutuivat kirjeestä äsken, niin pakko oli vaan ruveta heti tekemään!
Avaimia olin juuri katsellut ja makeanvedenhelmiäkin haikeasti hiplannut - hienosti liittoutuivat nämä kaikki tähän koruun!
Riipuksen lamppuhelmi ja vintaj-patinoilla värjätty avain riippuvat hopealangasta muotoillussa lenkissä. Muut helmet on aika tavanomaisesti linkitetty hopealankaan ja korun loppuosana on kerrassaan viehättävää patinoitua hopeista ketjua, jonka lenkit ovat kuviotaottuja. Myös tuo punainen väriläiskä on taitavan Saran tekemä.



Eikös olekin ihanat 'tuuliset' kuviot tuossa lamppuhelmessä!

Jyväskylässä juuri nyt 2,8 astetta lämmintä ja länsituulta 4 metriä sekunnissa ;-)

17.11.12

Piristystä

Jaaha, marraskuukin on yli puolen välin! Mihin aika kuluu? Minä taidan lorvailla liikaa, surffaillen netissä tehden löytöjä, tai ainakin haaveilen kaikenlaista...

Ettei aivan laiskaksi syytettäis, niin tein sentään yhdet korvakorut, vuorikristallia ja kirkasta hopeaa ajatuksia selventämään. Käänsin suloiset helmihatut poikittain tuohon upeiden viistehiottujen kolikoiden ja koukkujen väliin.




Kaksi kettua on ikivanhoja hankintoja, toinen huovutettu, toinen keramiikkaa, kummassakin neula takana. Mietiskelen, josko niistä voisi muokata riipukset. Kettu on pöllön ohella suosikkieläimeni, tai liekö voimaeläin? Näiden tekijöistä ei ole mulla tietoja säilynyt, kumpikin ostettu Savonlinnassa ehkä kymmenisen vuotta sitten, käsityöläisten myymälästä.



***

Mitäs muuta oonkaan tehnyt? Pimeyden keskellä sitä kaipaa kaikenlaista piristystä.
Oonhan ennenkin kertonut kynsistä; siskon kanssa innostuttiin joskus alkukesästä hankkimaan geelitarvikkeita ja siskosta onkin uunin omistajana tullut jo tosi taitava tekijä. Hän sitten laittoi mulle viime viikonloppuna kivat geelikynnet tippien kera, valkoiset ranskalaiset. Harjoittelin itsekin silloin pikkasen ja nyt mulla onkin ykskaks oma uusi UV-uuni (punastus, tilasin kun 'edullisesti' sai).
Ihan harjoituksen vuoksi kokeilin eilen geelillä kynnen rakentamista ja vaihdoin kolme kynttä. Onpas hankala kuvata yhdellä kädellä... siksi oli pakko pienentää kuva tarkemmaksi... Ja asiantuntijoille pahoittelen kynsinauhojen kuntoa, kaipaavat kovasti öljyämistä!
Enkä koristeluakaan kyllä harrasta, nuo tuli laitettua kun tulivat kylkiäisinä ;-) Peukalossa on itse laittamani geelaus ja nuo muutkaan ei kyllä ole vinossa vaikka kuvasta vois luulla! Kaksi kynttä laitoin vasemmalla kädellä (siis oikeaan käteen, ei kuvassa) ja nekin onnistuivat kohtuullisesti, oon aikas iloinen.

Ja kiinnostuneille tiedoksi. Kolmen kynnen tekemiseen meni aikaa reilusti tunti. Haloo, mä vasta harjoittelen, jouduin joka vaiheessa kertaamaan ohjeita!

***

Kuulkaas kamuset, ja uudetkin lukijat, 
KIITOS
edelliseen postaukseen jättämistänne 
aivan ihanista kommenteista!
Kyllä minä teen edelleenkin koruja
omasta päästä ;-D
omia polkujani kulkien.
Kiitos
ja pirteää viikonloppua jokaiselle!


13.11.12

Aina vaan erilainen

Siltä tuntuu. Että oon erilainen. Monet koruntekijät on niin hip ja muodin harjalla; tietävät senkin, mitkä värit on koruun valittava minäkin kautena ja mistä kuhistaan.

Mut en minä. En juurikaan seuraa noita valtavirtoja siinä mielessä, että toteuttaisin niiden sanelemaa 'muotia'.
Minä vaan tilaan silmääni sattuvia kiviä ja lumoudun hassuista pikku asioista. Niin kuin nyt tämän korun kvartsikivien sisällä olevista 'rutiileista', sulkeumista, neulasista, 'veenuksen hiuksista', jotka auringossa ja valoa vasten ja muutenkin läheltä katseltuna tarjoavat uskomattomia maailmoja. Saavat uneksimaan kesästä ja rantakaislikon salaperäisestä vedenalaisesta elämästä.



Materiaalit: kultarutiilikvartsi, hopealukko patinoituna, savukvartsi, lasihelmet, korumetalliketju


 ***
Odotin aika lailla eilen alkaneelta kotimaiselta ohjelmalta 'Muotitietoinen'. Katsoitteko? Eka osa ei kovin vakuuttanut. En pitänyt siitä, että ohjelman jälkeen olisi pitänyt vielä vaivautua nettiin nähdäkseen ne kiinnostavimmat asut... Katson kyllä jatkossakin, koska kuvittelen, että kotimaisilla tekijöillä olisi paljon annettavaa meille katsojille.

Enenmmän olen innostunut taas tänä iltana nähtävästä 'Asustemuodin huipulle'-sarjasta. Vaikka siinä näkyy kaikenlaista sohellusta ja niin yliampuviakin juttuja, niin silti siitä jää jollain tasolla ideoita itämään. Vaikka en kyllä tiedä, eteneekö niistä ideoista mikään toteutukseen asti.


10.11.12

Mother Earth Challenge, reveal


Gaia ~ Mother Earth, Mother Nature;
Äiti Maa, Luontoäiti

Thanks for this challenge on 'Mother Earth' go to Finland's dear neighbour country, Sweden, to Birgitta Lejonklou, who is a skillful artist on ceramics. She challenged us to use a piece of her ceramics in our designs, celebrating Mother Earth.
Thank you, Birgitta, it has been most interesting and a real challenge!
-The list of participants at the end of this post.

Tämänkertaisen haasteen äitinä on taitava keramiikan tekijä rakkaasta naapuristamme, ruotsalainen Birgitta Lejonklou. Hän haastoi käyttämään keramiikkaosiaan teemana Mother Earth, Äiti Maa.
Pienenä lisätwistinä minä kutsuin mukaan Vikkityylin Leenan ;-D
-Osallistujalistan löydät tämän postauksen lopusta.



Kreikkalaisen taruston mukaan Gaia on itsensä kaaoksesta synnyttänyt maan jumalatar, jota nykyisin ns. uuspakanat pitävät koko maa-planeetan ekosysteemin ylläpitäjänä ja ajatusolentona kaiken takana. Äiti Maa synnyttää kaiken, Äiti Maa myös ottaa huomaansa kaiken kuolleen.
Luontoäiti kuulostaa omissa korvissani 'paremmalta', kotoisammalta ja se sisältää muissakin yhteyksissä käytettyjä fraaseja -Luonto paras lääkitsijä (A.Vogel, mikä mainio kirja!) -Luonto parantaa -Luonto viisain opettaja jne.
Maa on ollut tärkeä elämänantaja, terveyden ylläpitäjä, elävä ja kunnioitettu, palvottu olento monissa muinaisissa kulttuureissa, erilaisia symboleja on käytetty jo alkukantaisissa kulttuureissa kuvaamaan Maata, sen antimia, sen vastapareja Taivasta tai Kuuta.

Valitsin rannekoruosan, jonka värimaailma sitten laittoi minut tällaiselle polulle. Kiinnitin lukon sekä keramiikkalinkin että apatiitti-sirut nahkapohjaan keinojänne-nauhalla, jota käytin jo aiemmin esimerkiksi poppamies-korussa. Apatiitti kuvaa tässä mielestäni sekä vettä että taivasta, joita ilman ei olisi maatakaan.
Pyöreissä metalliriipuksissa on kuviona pöllö, viisauden vertauskuva; viisautta kai maapallomme eniten tarvitsee nykytilanteessa.

Pidän paljon tuosta Birgitan tekemästä keramiikkaosasta, se on rosoisuudessaan ja karheudessaan niin puhutteleva; Äiti Maa hiuksinaan lehtikuvioita.
Vaikka nahka tässä korussa on ihanan pehmeää ja mukautuvaa, luulen että vielä vaihdan sen tummempaan...

On the bracelet Mother Earth, with her hair made of leaves; I used apatite-nuggets to describe both Water and Sky which are the natural antithesis of Earth. The metalcharms I embossed with the owl, symbol for wisdom, which is so much needed on our planet earth right now.  All the beads are stiched to a piece of leather with a ribbon of fake sinew.

I like so much of the rough beauty, wabi sabi, of this ceramic link by Birgitta! But, I think, I might remake this bracelet with a darker leather...
'Wisdom'


***

Myös kaulakorussa on saman tekijän keramiikkariipus; siinä on seesteisemmät kasvot, tyynet, hymyilevät, toiveikkaat? Käytin tässä korussa helminä opaalia, ametistia, savukvartsia ja himmeitä, ihania turritella-akaatteja. Linkitin helmet 'gunmetal'-sävyisellä vintaj-langalla ja ketjut korumetallia. Tämä kaulakoru syntyi viime yönä, jälleen kerran yhtenä unettomana yönä...

I just had to make another piece too with Birgitta's ceramic pendant, representing the Goddess,
eyes closed and smiling, so serene and so present, full of hope? The beads are smoky quartz, opal, amethyst, turritella agate... This necklace I made last night, not being able to sleep...

 'Hope'

***


Tässä lista haasteen osallistujista:

Birgitta Lejonklou our hostess of the challenge

Emma Todd       apolymerpenchant.blogspot.se
Inge Traud      http://www.ingetraud.wordpress.com
Sandra Wollberg   city-of-brass-stories.blogspot.se
Cece Courmier   thebeadingyogini.com
 

Margareta     magsinhelmet.blogspot.se
Toltec Jewels  www.JewelSchoolFriends.com
Susan         http://libellulajewelry.com
Leena             vikkityyli.blogspot.se



7.11.12

Aamulla lumisadetta

Vain pari päivää sitten metsäpolku oli tummankirjava. Vähitellen alkoi lumi peittää kiviä, sammalia, varpuja, polunpohjaa; myös kaikki epäjärjestys katoaa valkeaan. Näyttää siistiltä eikö vaan.

Yritän ajatella, että pidän tästäkin välivaiheesta luonnossa, suosikkejani ovat kyllä selkeät vuodenajat. Jos kerran tulee lunta, niin tulkoon sitten samaan syssyyn pakkastakin ja ihania valoisia hetkiä päivään!


Oikea kivikaunotar riipuksena, jälleen kerran valtamerijaspista, joka on kestosuosikkini moni-ilmeisyytensä vuoksi. Helminä käytin mustavalkoisia seeprajaspiksia, pari kaunista kuviollista hopeahelmeä ja pari sinistä kyaniittia, joissa toistuu riipuksen sinisävyt. Helmet ovat 6-7 -millisiä, joten koru ei ole millään muotoa massiivinen.
Kaulakoru on omaa suosikkimalliani, riipuksella koristettu salpalukko edessä, kauniit helmivanat ja takaosa kevyttä ketjua, käy monenlaisten puseroiden seuraksi, erityisen kiva paitiksen seurana.


Vielä oma kuvansa riipuksesta, mielikuvitukseni tuottaa syysmyrskyisen kivikkoisen rantamaiseman...


Hauskaset korvakorut menivät shamaani-kaulakorun seuraksi, laavakiveä, hopeaa, niobium-koukut.