22.11.06

Marguerite

*
Pidin itse niin paljon aiemmin tekemästäni
vihreästä kaulakorusta, että halusin tehdä siitä toisintoja eri sävyisinä.
*
Olen käyttänyt kummassakin uudessa kaulakorussa Botswana-akaatteja ja silti ne ovat niin erilaiset täysin eri värimaailman vuoksi! Perusmalli on kuitenkin sama, jonka nimesin nyt 'marguerite'ksi, omahyväistä ;-) nimikkokorukseni! *
* Samat elementit ovat siis
*toispuoleinen ketju, joka toisessa on sterling-hopeaa ja toisessa 14Kgf- eli kullattua hopeaa

*swarovskin kristallit kahta eri sävyä
*kivihelmet tyynyinä, pyöreinä ja keskuskorussa tynnyri
*hopea-välihelmet ja -helmihatut

*keskellä hopeoitu/hopea/kullattu kaareva putki, josta riipus vapaasti riippumassa

*muutama lasihelmi kummassakin


* Ihanat Botswana-akaatit HelmiQ:sta!
*
*

* Helmeily-foorumissa ja -blogeissa on puhuttu 'omista malleista' - onko sellaisia tunnistettavissa? Siinä tullaan kysymykseen, jota olen joskus muutenkin miettinyt; Onko minulla koruntekijänä (olenko edes varsinaisesti 'koruntekijä'?) oma, tunnistettava tyyli? Onko esimerkiksi tämä kaulakoru, 'marguerite' niin omaleimainen, että voisin väittää mallia omakseni? Tuleeko mallista omani, kun olen antanut sille nimen? -Vaikka en nyt muistakaan ottaneeni mistään mallia, niin olisinko kuitenkin nähnyt jotain niin samanlaista täällä ylipursuavassa nettiohjeiden ja -blogien maailmassa, että jonkun muun silmiin tämä on 'ai niin sieltä ja sieltä napattu'... Käyttäähän toki moni muukin koruissaan samanlaisia elementtejä; ketjua, kivihelmiä, swarovsk-kristalleja ;-D
*13 comments:

 1. Kertakaikkisen kaunista katseltavaa olet taas tuonut näytille.

  Tuo "oma malli" asia on aikasen veteen piirretty viiva.. Väistämättä mielessä on sanonta *-Ei ole mitään uutta auringon alla-*

  Olen myös miettinyt tuota että kun paljon selailee nettiä ja lukee kirjoja jotka liittyvät koruihin, niin väistämättä sinne pääkoppaan jotain jää, joka sitten siirtyy koruihin sen kummemmin tietoisesti kopioimatta.

  Toisaalta tuo sinun korussasi oleva epäsymmetrisyys on juuri se juttu joka tekee korustasi sen jonkin. Jos nyt tekisin korun tuolla tyylillä, kyllä sivuillasi kävijät heti tunnistaisivat keneltä malli on otettu. Mielestäni voit sanoa että malli on omasi. :)

  ReplyDelete
 2. Kyllä sinulla on ihan oma tyylisi tehdä koruja, eli kuten tiina sanoi jos jollakulla muulla olisi blogissaan tyylisesi koru on helppo arvata mistä malli on peräisin.

  ReplyDelete
 3. Päivää taas. Pitipä tulla taas kurkkaamaan.

  Komea on ja sun näköinen. Sulla on oma peroonallinen tyyli, jota ei ainakaan tositaiseksi ole kukaan pystynyt jäljittelemään. Tiedä sitten, jos lähtisi tutkailemaan koko maapallon koruntekijöitä, niin löytyisikö samanlaisia/samantyyppisiä sitten.

  Kyllä, tämä voi ihan huoletta olla nimetty mukaasi.

  ReplyDelete
 4. Taas on oma persoonas pelissä! Ei noita pysty jäljitteleen ilaman et tunnistais sulta kopsatuksi! Kaunis on ja oma mallis!
  Kati

  ReplyDelete
 5. Komppaan ennen minua kommentoivia. :) Minusta sinulla on hyvin tunnistettava tyyli enkä muista törmänneeksi samantyyliseen missään. Korusi tunnistaa *sinun* tekemiksesi.

  ReplyDelete
 6. Minä sanon samaa; sulla on sun tyyli ja juuri sitä- tyyliä! Tekis mieli tollasta korua mut ei voi tilata, valitan!
  Petra

  ReplyDelete
 7. No voi sun!!
  Älä jää moisia miettimään =)
  Olet niin oma persoona, että ei sulla ole tarvetta mistään mitään kopsata!
  Kun teet sydämellä ja sillä magsin kuululla färisilmällä niin tulee just noita hurmaavia "margueritoja" ;)
  Tarja

  ReplyDelete
 8. Mags, yksi syy siihen, miksi tätä blogia on aina ihanaa tulla katsomaan, on juuri se, että sinä jos kuka teet omaperäisiä koruja. En ole tainnut kertaakaan nähdä täällä mitään sellaista, mistä olisi millään tavalla voinut sanoa, että "hei, toi on ihan kuin X:n koru Y!"

  Se on hienoa se :)

  ReplyDelete
 9. Ja kiitos kaikille kommenteista!
  Ihana oli tulla illan päätteeksi ne lukemaan; olen iloinen kauniista sanoistanne - mukava lähteä katselemaan unia tulevista korumalleista ;-D
  Saatteko te muutkin kosolti ideoita unissanne??
  Näettekö sellaisia helmiä, joita ette tienneet olevankaan ennen kuin ne sitten yhtäkkiä pomppaavat luoksenne jostain?!
  *
  Minulle on tulossa eräs mielenkiinnolla odottamani lähetys... Maltathan Juliakin vielä odottaa sitä ylläriäsi :-)

  ReplyDelete
 10. Voi että, kun pelastit päiväni! Työpäiväni oli kamala ja itkuisena palasin kotiin. Eteisessä lattialla odottikin kuori, jonka sisältä löytyi ihanat, kauniit ja vallan minun tyyliini sopivat korvakorut! Korvikset heti korviin ja punaviinilasillinen nautittavaksi. Arjen juhlaa!
  Kiitos!

  ReplyDelete
 11. Ihan niinkuin tuossa jo aiemmatkin kommentoijat ovat sanoneet, kyllä sulla on niin omanlainen tyyli että! Sun korut on niin kauniin epäsymmetrisiä ja värimaailma on ihana. Botswanan akaatit on kulkeutuneet mun sydämeen juuri täältä.

  Ja kyllä, näen unia koruista ja helmistä. Monta kertaa aamulla sormet syyhyää aamulla päästä tekemään tai tilaamaan... ;)

  ReplyDelete
 12. Hei, Mags!
  Kiitoksia suloisesta maininnasta Helmetti-foorumin korukuvakeskustelussa. Onneksi tuo Wordpress on niin fiksu, että paljastaa, missä minut oli linkattu, muuten en olisi saanut kyseistä päivänpelastusta. Minä kun en itse ole helmettiläinen.
  Vastauksena kysymyksiisi: kyllä mielestäni tyylisi on ainakin suomalaisella mittapuulla omaperäinen ja erottuva ja siis hyvällä tavalla tietysti! Ja joo, koru-unia on tullut nähtyä useammin kuin kerran...

  ReplyDelete
 13. Ai niin, ja kiitokset ihanasta linkistä Cyberperlesiin, en ollut ennen paikasta kuullutkaan! Ja hienoa, että olet saanut töitäsi tuolla tavalla esille!

  ReplyDelete