21.4.08

Sukupolvien ketjussa

*
Äitini kävi viime viikolla luonani syntymäpäiväänsä paossa ja minä olen kriisissä! Jouduin näet tietenkin ennen hänen tuloaan keräämään kaikki armaat helmeni sievästi omiin rasioihinsa ja laatikoihinsa! 'Sievästi' tarkoittaa, että latasin kaikki pikkupussukat minkä mihinkin, kunhan tulivat pois pöydiltä ja lattioilta...
No, nyt äiti on jo palannut kotiinsa ja minun helmet eivät sitten millään halua tulla esiin - olen viime päivinä nostellut pussia jos toista työpöydälle, mutta eivät ne pysy siinä; takaisin säilöön vain!
*
Onneksi sain tänään postia, joka auttoi jo osan helmimatoille otetuista helmistä jäämäänkin käyttöön. Koskapa tässä muutenkin oli tullut tätä sukupolvien ketjua mietityksi, niin korun tilaajan toiveet osuivat nekin johonkin ajatusten virtaan; hän toivoi muistolahjaa läheisensä menettäneelle.


Rannekorussa on viistehiottua vuorikristallia eri muotoisina helminä. Toivotun mustan onyxin sijaan ehdotinkin turmaliinia, jonka kissansilmäilmiö minusta kuvastaa tässä korussa sen tumman surun sisään kätkeytyvää toivoa. Turmaliinin sanotaan lohduttavan kriiseissä. Samoin vuorikristallipisaroista keskellä korua riippuu vuorikristallilehdet ja pienet turmaliinipallerot; kyynelpisaroihin sisältyy paljon muistoja, jotka säilyvät sitten 'uusissa versoissa', uusissa sukupolvissa. Hopeinen ketju, jonka päässä hopeinen lehti kuvaa myös tuota sukupolvien ketjua.
*
Nuo vuorikristallipisarat ovat erityisen mielenkiintoiset - niissä on reiät kahteen suuntaan...
*
Korukuvan taustana on kaksi vanhaa valokuvaa oman mummoni, jo poismenneen, albumista; kuvia, joiden henkilöitä ei äitinikään tunnista, lienevätkö he mummon nuoruudenystäviä sitten.
*


8 comments:

 1. Koskettava koru, jolla on tarina. Eleetön olematta tylsä. Juhlava olematta korea. Hieno koru.

  ReplyDelete
 2. Piki sen sanoi tyhjentävästi! Kaunis ja koskettava koru.

  ReplyDelete
 3. Ihana koru ja samaa mieltä mitä edellisetkin kommentoijat. Koskettava on.

  Niin siitä kuplatarrasta. Niitä saa myös täältä http://www.paperikierre.com/tuotteet.html?id=24/, mutta jotenkin noi näyttäis mun silmiin tosi matalilta. En ole kyllä koskaan täältä tilannut niitä. Noi mun omat on melkein 8 mm. Niissä oli kuva valmiina, mutta irrotin sen pois ja laitoin haluamani kuvan tilalle. Kuvista tein sitten tavalliset tarrat.

  ReplyDelete
 4. Upea, rauhallinen, mutta näyttävä. Eli samoilla linjoilla muiden kanssa.

  Rakastin korun lisäksi tarinaa ja kuvaa. Kaunista!

  ReplyDelete
 5. Kaunis, herkkä .. sykähdyttävä muistokoru.. koskettaa todella..

  ReplyDelete
 6. Tää on kyllä hieno.

  ReplyDelete
 7. Kaunis, koskettava, uskottava.
  Sinulla on taito, saada, nähdä koota juuri ne kivet, juuri ne sävyt, joista syntyy täydellinen koru. ( vai piilotatko jotakin ;) )

  ReplyDelete