15.8.08

Montako helmeä menee yhteen koruun?

Niin, montako helmeä ja mitä muuta? No, tietenkin se riippuu korusta.

Otetaan siis esimerkki.
Tähän aiemmin tehtyyn Syvyys-kaulakoruun meni alle 10 helmeä, riipus, muutama pätkä hopealankaa ja muutamia hopearenkaita, valmisketjua ja lukko. Helmet ovat kooltaan 7 ja 10 mm. Korun valmis pituus n. 45cm.

Seuraavassa kuvassa näkyy Usva-rannekoru sekä sen yläpuolella siihen käytettyjen helmien määrä, yhteensä noin 50 erilaista helmeä kokoa 2mm-10mm, plus korupiikkejä, kahdenkokoisia hopearenkaita, lukko... Korun koko pituus n.18cm. Ja korun hinta selvästi korkeampi kuin edellisen kaulakorun!
Usva-kaulakoruun käytin rannekoruun verrattuna kaksinkertaisen määrän pikkurondelleja ja brioletteja; akvamariinia, vuorikristallia, labradoriittia ja apatiittia. Helmiryöpyn koko on silti vain noin 11x2 cm! Valmisketjun toisessa päässä vielä suloinen akvamariini-brioletti.

Onko tuollaisen helmimäärän käyttäminen yhteen koruun tuhlausta? Se on kuitenkin niin viehättävän ja herkän näköinen; kerrankin sain muuten myös labradoriitit kuvassa esiintymään edukseen!
**
Tähän helmiryöppy-ideaan olen alunperin tutustunut (jo ennen Sirpaleen koruja :-D ) ulkolaisissa blogeissa ja mm. Passementerien
ja Sandra Eileenin koruja silloin tällöin ihemettelen.
Enkä enää noita hintojakaan aivan kauhistu, kun vaikka korvakoru-pariin saattaa mennä sama määrä korupiikkejä ja pikkuhelmiä kuin tuohon minun kaulakoruuni, huomio! Erityisesti Passementerien käyttämät jalokivet ovat todella korkealuokkaisia ja hintavia.
**
Joudunkohan pitämään arvokkaan Usvan itse?! Voi minua ressua ;-D

11 comments:

 1. How many beads can one girl have... the answer my friend, is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind...;)

  ReplyDelete
 2. Just Piia - noinhan se onkin ;-D

  ReplyDelete
 3. Mie pitäsin. Taatust!

  ReplyDelete
 4. Ihana postaus :) Usva kaulakoru on huippu makee! :)

  ReplyDelete
 5. Hih. Mä säälin sua. ;) Joudut pitään Usvan itse. ;)

  Ihana postaus kertakaikkiaan.

  ReplyDelete
 6. Mmmm.. *lepuuttaa silmiään aamukahvia juodessa* Ikävä velvollisuus sulla pitää tuo kaunotar. ;)

  ReplyDelete
 7. Miten ihmeessä voit noin kauniin korun itselläsi pitää ;P. Kiva postaus, hieman helmitietoutta kansalle ;)

  ReplyDelete
 8. Ei mitään sinua ressua, kaunis koru! Mutta totta, välttämättä ostaja ei ymmärrä koruun käytetyn materiaalin ja tekoajan määrää. Me täällä Suomessa teemme koruja ihan liian halvalla, se on tosiasia!

  ReplyDelete
 9. Kahden langan takniikalla Magsiseni. Helpompi, siistimpi ja vain yksi pääteltävä pää. :D Ja ihan saman näköinen mielestäni.

  ReplyDelete
 10. Usva on upea!

  Ja, hyvä postaus, moni ei todellakaan ymmärrä korun hintoja, mutta tämä postaus selvittää sitä huimasti :)

  ReplyDelete
 11. Kiitos, kamuset ;-)

  ReplyDelete