3.6.09

Purppuraista akaattia, abalone-kyyneleitä


Helmikauppiaat on keljuja ;-) - ne laittaa sivuilleen kaikkia ihanuuksia, joita helmeilijä-raukan on sitten vaan tilattava!
Kaikki tapahtuu kuin transsissa: helmeilijä-ressukka kuulee sisäisen äänensä kehottavan aukaisemaan tutun kauppiaan sivut ja niin vaan kivien kierrekuviot tälläkin kertaa ilmeisesti hypnotisoivat minut. Kun helmet sitten tänään pompsahtivat kuoresta ne eivät antaneet sen sekunnin rauhaa, vaan vaativat päästä heti koruun!! Aivan kuin ei olisi ollut muuta työn alla...

**


Olin jo pitkään pähkännyt sopivia kiviä tämänkertaiseen rannekorumalliin. Samaan tyyliin toteutettu koru, kylläkin kividonitseista, oli jossakin vanhassa korulehdessä. En löytänyt lehteä, mutta muistan, että siinä hopealanka oli kolmiolenkeillä. Minun piti tietenkin lisätä hiukan kierteitä.

Ensin syntyivät korvakorut, joiden abalone-kyyneleet 'kelju helmikauppias' lähetti näytteenä. (Sekin on äärimmäisen keljua; lähes kaikkia näytteitä helmeilijä-raasun on saatava lisää.) Abalone-simpukoiden väri on aivan hurmaavan purppurainen, ei sininen siis, vaan violetti. Korvakoruista löytyy lähikuva galleriasta, mutta värit ei sielläkään ole oikeammat.**

Ja pakko oli yrittää vielä kuvata uudelleen; tässä hiukan eri valossa otettu kuva; parempi, sanoisin ;-) Katsokaa nyt noita kyyneleitä, violettia niissä on!

13 comments:

 1. Voihan kauneus, väri ja kaikki <3

  ReplyDelete
 2. Vähän hän on nopea! Me vasta mun laaduntarkkailijan kanssa ehdittiin avata paketti ja testattiin laatu (maku- ja purutesti! ;))

  Mutta kaunis rannekoru on, ihanalla idealla :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos ystäväiset :-)

  -Siina, mulle tuli tänä aamuna posti jo puoli kymmeneltä!!?! Kun joskus taas vasta iltapäivällä, ihme juttu.

  ReplyDelete
 4. Iiks.. Ihana, ihana !!!
  ja aika vikkelä nainen sanoisin.. :P

  nimimerkillä kelju helmikauppias ;)

  ReplyDelete
 5. Helmiliinalle 'kikatusta', kiitos ;-D

  ReplyDelete
 6. Upea idea tuossa rannekorussa. Ja niin kauniit kivet. On se kelju helmikauppiaskin vaan niin ihana, kun ymmärtää ottaa ihanuuksia myyntiin. Vaikka rahanmenoa ei voi sitten koruilija estääkään.

  ReplyDelete
 7. Anonymous3/6/09 16:07

  Kiitos, Myy - tämä nimenomainen helmikauppiashan se on niin ihanan kelju!! ;-D

  -Mags

  ReplyDelete
 8. hi, hii, tiedän tunteen ja myös tuon ihanan keljun helmikauppiaan. Nimimerkillä, ihan koukussa. Vikkelää ja äkkiä "tekaisit" upeat korut.

  ReplyDelete
 9. Sähän olit nopea. Minä vasta tänään sain sisäisen kutsumuksen keljujen helmikauppiaden sivuille ja kuolasin pitkään. Onneksi tällä kertaa (Visaa viikonloppuna vinguttaneena) pysin lujana ja klikkasin sivuilta aika nopsaan pois. Varsinkin kun kelju helmikauppias jekutti mua jo viime viikolla ja sai tilaamaan. :D

  Mutta itse koruun. Kaunis, uudennäköisellä idealla. Ja noi helmet... Aah. (pysyy poissa keljujen sivuilta ;))

  ReplyDelete
 10. joo noi keljut helmikauppiaat on ihan kauhiaita ;-)

  ihana korupostaus, namusia nuo kivet! <3

  ReplyDelete
 11. Pysäyttävän upeita. Ei voi muuta sanoa <3

  ReplyDelete
 12. UPEAAA!!! sinä se osaat. ihania koukeroita ja makean väriset helmet. nam! :)

  ReplyDelete
 13. KIITOS kaikille :-)

  ReplyDelete