6.10.13

Rauhoittumista

Todellakin, pientä rauhoittumista vaatii joka kerta tuo pikkuruisten siemenhelmien käsittely :-) Arvatkaa vaan montako kertaa rapisi lattia, kun nuo lentelivät käsistä tai vaijerista...

Mutta sunnuntain kunniaksi rukousnauhakorut. Ensimmäinen on granaattia, toinen ametistia.

Olin tuon granaatti-nauhan helmiä ja osasia pantannut pitkään, kun en ollut löytänyt tarpeeksi pientä ja sievää Neitsyt Maria -keskuslinkkiä. Risti on mielestäni kaunis, hopeaa granaattipisaraupotuksin, ei liian hieno kuitenkaan vaan sopii käyttökoruun. Ja nuo isommat granaattihelmet on erikoisesti viistehiottu vain reunoiltaan, en nyt muista onko tällä hionnalla joku oma nimityksensäkin. Ja yleensähän tällaiset ei-mustat granaatit ovat pikkuruisia, nämä ovat n. 6x8 mm. Osa granaateista on käytetty aiemmin ja loput nerikit siis tässä.
Aika hento ja herkkä tästä nauhasta tuli joka tapauksessa, koska korvasin niskaosuuden helmet hopeisella ketjulla. Isä Meidän -helminä on sileät vuorikidesydämet.



Samaa ketju-ideaa käytin toisessakin rukousnauhassa, ketjuna siinä parbell-ketjua, hopeoituna ja patinoituna. Ametistit ovat sileitä kolikoita ja pikkuisia välirondelleja, isoimmat helmet sileää vuorikidettä.
Keskuslinkkinä tässä yksilössä on hopeinen kauniisti kuvioitu avoin sydänlinkki.
Nauhaosuuden Isä Meidän -helmissä jälleen ihanat isot hopeiset helmihatut tuota erikoista mallia, onnistuin saamaan vuoden tauon jälkeen ja tulee muihinkin koruihini persoonallista ilmettä antamaan!



Kuvissa nämä kaksi rukousnauhaa näyttävät keskenään hyvinkin samankokoisilta, mutta ametistikoru on huomattavasti vankempi ja painavampi. Valokuvat ei tänään taas halunneet laisinkaan onnistua toivomallani tavalla, ehkä kuvaan uudelleen, jos aurinko näyttäytyy.

Tässä kuitenkin kivihelmet vierekkäin, joo, avuton kuva... mutta näkyy helmien kokoero.

Mukavaa sunnuntaita!

9 comments:

  1. Oi kuinka kauniita rukousnauhoja mutta on se kaunis se rannekorukin .
    Lieneekö maksut tulleet kun kaulakorut näkyy olevan vielä varauksessa,kyllä ne mulla täällä on ja ihastelen niitä käsissäni ja suunnittelen missä saisi näitä käyttää ja näyttää :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) Kiitos, Ritva.
      (Kyllä kaikki on ok, mulla joskus kestää hiukkasen nuo siirtämiset myytyihin siellä kaupassa...)

      Delete
  2. Upeata herkkyyttä näissä rukousnauhoissa. Tekisi mieli kääntyä katolilaiseksi, että olisi syy nyplätä ja pitää tällaisia... ;)

    Kiitos kommentistasi muuten. Makoisia leipomishetkiä! Ehdin sen lukea, mutta menin hölmö vielä editoimaan juttuani jonkin triviaalin jutun osalta, ja sössin sen niin, että jouduin kopioimaan jutut uuteen bloggaukseen - ja siis kommenttisi katosi samoin tein...

    ReplyDelete
  3. Aivan hurjan kaunis tuo granaattinen rukousnauha <3

    ReplyDelete
  4. Olen kerrankin sanaton ♥♥♥♥♥♥♥ granaatti!

    ReplyDelete
  5. Niin kauniit kumpainenkin!

    ReplyDelete
  6. Molemmat nauhat tosi kauniit. Granaatti on kanis kivi.T:) Koralli

    ReplyDelete
  7. Leonida, Kirsema, Eila, Helinä, Vicky, kiitos :-)

    ReplyDelete
  8. Todellakin kauniita rukousnauhoja ♥ molemmat ihan mun värejä ♥ täytyisköhän itsekin joskus kokeilla noiden tekoo..

    ReplyDelete