19.9.06

Kelttiläisyys


*
Varsinainen haaste!
Helmetin foorumissa on menossa syyskuun korun suunnitteluhaasteena kelttiläisyys.
Samaisessa foorumissa toisaalla on keskustelu lempiväreistä. Yleiseksi inhokki-väriksi on syystä tai toisesta osoittautunut keltainen. Minunhan oli siis ihan pakko ottaa siitä väristä lisähaaste!
*
Löysin valtamerijaspiksistani aiemmin yhden, joka ei mitenkään vedonnut luovuuteeni, lähes sinapinkeltaisen ovaalin (kuvassa sävy ei ihan tule oikein). Vasta tuossa valmiissa korussa myös tuon valtamerijaspiksen luonnollinen sielukkuus pääsi oikeuksiinsa. Väri sai uuden ulottuvuuden.
*
Olin tilannut 'tyttöjenhuumasta' keltasävyisiä maisemajaspis-tynnyreitä ihan muuten vaan... Ne otin esille...

*
Kaiken kukkuraksi olin joskus ammoin saanut harha-tilauksena mielestäni vähemmän kauniita metallisia, mitä-nuo-nyt-ovat 'välihelmiä', isoja rohjoja...

Kaikki nuo osat kertyivät helmimatolle ja kun lisäsin niihin ihania meripihkan värisiä lasihelmiä (HelmiQ:sta) sain mielestäni aikaiseksi suorastaan kauniin korun?!
*
Kelttiläisyyttä on tuo keskussolmu nimeltään Ikuisuus, sama kuvio mainitaan toisaalla kelttiläiseksi, toisaalla buddhalaiseksi (kuvio on tilaajalahja...)
*
Jotenkin koko korussa on sellainen metsäisen luonteikas ja samalla kelttiläisen rehvakka meininki. Minä pidän tästä omasta korustani!!
*
Mitäs te tykkäätte keltaisesta??
*

5 comments:

 1. Siis kaunis enpä olisi uskonut että keltaisesta... Itse en myöskään pidä keltaisesta helmeilyssä, vaan tuo on juu'u kaunis.

  ReplyDelete
 2. Anonymous20/9/06 10:23

  Sinä se olet kumma nainen! Taiot mistä vaan mitä vaan.
  Keltainen ei ole minunkaan suosikki, mutta tähän koruun se kyllä istuu.

  t.ninde

  ReplyDelete
 3. Upea taas kerran. Ja minäkin olen valmis uskomaan, että keltaisesta todellakin saa kaunista aikaan. :)

  ReplyDelete
 4. Kaunis on koru :) Minäkin jotenkin vierastan keltaista. Murretut oranssin sävyt kuten punaisessa aventuriinissa tms. miellyttävät silmää, mutta ihan keltainen ei vain kolahda. Voihan se johtua tästä tyypillisestä suomalaisesta värityksestä, ettei keltainen sovi vaatteissakaan yhtään näin kelmeään naamaan ;)

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete