23.9.07

Ei ikinä!

En ikinä-koskaan aikonut edes kokeilla patinointia hopeakoruihin. En niin, vaan tulipa ensin hankituksi kananmunia, joita ei allergisen ostoslistallani yleensä näy ja, eikun pari hopeaketjun palasta muovipussiin patinoitumaan.
Ainoa asia, mihin tässä kokeilussani petyin, oli se, etten laittanut kaikkia mahdollisia hopeisia lenkkejä ja lankoja samaan pussiin - olisi säästynyt moninkertaiselta munien keittelyltä! Sillä niin kivannäköisiä nuo patinoidut palat ovat, että eiköhän tule munahyllylle asiaa myöhemminkin...
*
Tämä korusetti on samalla vastaus ikiomaan haasteeseen - olen niin innostunut rannekorujen sekä ketjujen tekoon tällä hetkellä, että olin antanut itselleni ukaasin; edes yksi kaulakoru on synnyttävä ennen kuin saan tehdä mitään muuta!!
*

*
Siispä Patina Blues: Balin hopeaa, nuo vaivalla patinoidut hopeaketjun pätkät, upeita isoja, tumman sinimustia makeanvedenhelmiä HelmiQ:sta, kyaniittipalkkeja, muutama Swarovskin kristalli sekä sileitä lasihelmiä ja muutama musta siemenhelmikin tuolta löytyy.
Kaulakoru on kivan pituinen, 56 cm ja riipusosa viitisen senttiä.
Ja kun kaulakoru oli valmis, sain tehdä rannekorunkin loppuun ;-)
*
Kyaniitit herättivät kaupan kuvassa aivan erilaisia mielikuvia kuin luonnossa. Tähän Montanan ja savunsinisten seuraan ne kyllä käyvät ja luultavasti huomattavasti paremmin myös patinoidun hopean kuin kirkkaan hopean kaveriksi.
*
Korjaus; Puhun kyaniitista, mutta itse asiassahan koruissa on ioliittia eli suomeksi kordieriittia - anteeksi, anteeksi sekaannus ;-)

16 comments:

 1. Tuo sisäinen keskustelu ja komento on hersyvää!! ;o)Toisinaan itsen kanssa on pakko sopia tietyistä "kiristys toimenpiteistä", nimim. been there, done that!
  Tekemäsi korut ovat kertakaikkiset upeat! Pidän tummanpuhuvasta harmoniasta. Patinointi meni putkeen.

  Ja sitten ketjuilemaan, right?! :o)

  ReplyDelete
 2. Me likes!! Tosi kivan näköinen setti. Tuollaisesta tummasta vihertävän sinisestä minäkin pidän kovasti, vaikka en muuten niin sinisen ystävä olekaan. :)

  Olen tässä kehitellyt erilaisia focalpointseja arkikoruihin, ja tuollainen ketjunpätkä toimisi sellaisena tosi hyvin. Kiitos ideasta!

  ReplyDelete
 3. Nami! Tää on todella upea. Patinointi sopii tähän kuin nenä päähän. Aivan mahtavasti siis.

  Kuules. Arvaa olisinko tarvinnut ketjuuni just tuollaista korinpohjahopeahelmeä? Ja ei ollut ei. Niisk.

  ReplyDelete
 4. Hih!
  Satu-Marja, ketju jo meneillään...
  Julia; sama ajatus täällä siis ;-)
  Katri-kulta! Tästä lähin teemme listat yhdessä ;-D ;-D

  ReplyDelete
 5. Onpa maukas! Ihana väriyhdistelmä kerrassaan,ja mielenkiintoiset helmisekoitukset. :)

  Omassa kaapissa oli myös kerran munat jemmassa patinointiin, mutta mies pahalainen meni heittään ne roskiin kun olivat yli-ikäisiä. :P Meillä ostetaan noin kerran vuodessa munia, lapset on allergikkoja, ei tule itsenkään syötyä.

  ReplyDelete
 6. Tyylikästä, taidokasta ja kaunista! Setti siis kolahti tänne kympillä :D

  ReplyDelete
 7. No jo on komia setti! Jotenkin oon itsekin nyt alkanut kallistumaan enemmän tuonne patinoidun hopean puoleen, riippuen korusta tietty! :)

  ReplyDelete
 8. .. ihana setti! .. niin tummaa, yön sinistä.. ihania helmiyhdistelmiä.. Sinä taituri teit taas taikosit näitä ihanuuksia! .. kiitos.. :)

  ReplyDelete
 9. Anonymous23/9/07 20:08

  Tosi ihana setti! Siihen patinoimiseen on niin helppo hurahtaa... :)

  ReplyDelete
 10. Anonymous24/9/07 12:15

  Tykkään tästä setistä kovasti!
  Patinointikin sopi aivan täydellisesti.

  ReplyDelete
 11. Voihan juukelis puukelis, millaisia herkkuja täällä onkaan!!!! *kuolaa* :) Kyllä patinointi kannatti!!!

  ReplyDelete
 12. Megaihana setti!!! Ihanan värinen ja täydellinen sommittelu!!! Ja se patinointikin onnistunut niin nappiin kuin vain voi!!! WAUDE!!!

  ReplyDelete
 13. Huomenia!

  Olen joskus yrittänyt patinoida kirkasta kuparia kananmunalla mutta saatoin tehdä jotain väärin, koska se ei onnistunu. Siihen tuli vaan sellaisia rumia, tummia länttejä. :(
  Olen kyllä nähny patinoitua (onnistunutta) kuparia jonkun blogissa...Olisikohan ollut Julia...

  ReplyDelete
 14. Siis taas ihan älyn kaunis setti!!!
  Ja kaunis patinointi.
  Mulla ei onnistunut kuparin patinointi myöskään, tuli ihan kirjavaa...
  Tosin käytössä oli vaan yks muna...oliskohan pitänyt ostaa koko tiu : )

  ReplyDelete
 15. Tällähän on ulkoasukin muuttunut viimek käynnin jälkeen. olen pahoillani, että en ole ehtinyt piipahtamaan. Tällä hetkellä paras ysätäväni on työ O_o

  Upeita koruja ja niin sinun näköisiäsi :) Ihastuttavaa :)

  ReplyDelete
 16. TiianSormet27/9/07 14:56

  jumprahuiti ku nää o komiat korut!!...kaameesti oot kerenny kanssa puskea heenoja koruja sillä aikoo ko meikkis ei oo kerenny käytä kattomassa mutta ny otin ihtiäni niskasta kiinne...niinkos näkyy...auts! ;-D palataan....

  ReplyDelete