28.2.11

Uusi viikko, melkein maaliskuu


Viime viikot ovat olleet minulle aika stressaavia, pienessä mittakaavassa tietenkin, vain hiukan ongelmia auton kanssa ja isompia ongelmia tietokoneen kanssa (totuteltavaa vieläkin); onneksi armas siskonpoika auttoi suuresti tietokoneen kanssa (kiitos, KK!).

Pakkaset koettelevat aina myös niveliäni ja sorminäppäryys on silloin kovin hakusessa. Esimerkiksi pihtien ja viilojen 'puristaminen' saa sormet kramppiin, ei silloin oikein tarkka työ onnistu. Kuvan sormus onkin hitaasti syntynyt, työvoitto, rehellisyyden nimissä vielä keskeneräinenkin! Ei se mikään malliyksilö ole, mutta hyvää harjoitusta silti. Kivenä rhodokrosiitti, jolla kokoa vain 8x6mm.


Hyvää viikkoa, iloista lomaa lomalaisille :-) Minä varmaan vietän runsaasti aikaa nuorisoni kanssa tällä viikolla.
Ja tämä oli viimeinen ähh-ponnistukseni tällä erää :-D

27.2.11

Yksi haaste ohi, seuraava esittelyssä



Kansainvälisen haasteen esittely oli eilen ja tässä sitten tämän päivän kotimainen :-D

Korukopla sai alkunsa viime vuonna ja nyt on viidennen haasteen julkistus. Lue enemmän aiheesta täältä. Sieltä löytyy myös osallistujalista linkkeineen, jotta pääsette näkemään kaikkien osallistujien korut. Upeita, todella kauniita töitä!! Tällä kertaa haasteellamme oli 'sponsori', HelmiQ-nettikauppa, joka antoi alennuksen innokkaille koruilijoille :-)

Kuvaaminen on pitkän korun kanssa haasteellista, joten päädyin sykerö-kuvaan ;-)
Enkä tiedä miksi nuo pihdit piti siihen laittaa ja sitten jo paristotkin väsyi... No, koruun olen aika tyytyväinen, nahkanauhavarastoni väheni mukavasti kolminkertaisella nauhalla ja linkin pilkkuja toistaa afrikkalaiset käsintehdyt lasihelmet. Väriä vein tuonne pinkin ja lilan suuntaan räikeästä sinisestä.
Taidan tuon tarpeettoman lukon vielä poistaa, sillä pitkä koruhan sujahtaa pään yli mukavasti.
Niitä haasteen osia ovat siis nauhat, putkihelmet, lasifasetit eri kokoisina.

j.k. En tiedä miksei kuvat avaudu isoina kuten ennen, uudessa selaimessa lienee asetukset erilaiset.

26.2.11

Bead Soup Blog Party, reveal and blog hopping!

Welcome to the 3rd Bead Soup Blog Party!
What is a Bead Soup Blog Party?

Each beader was paired up with another jewelry designer and tasked with sending the
following:

~ A focal
~ A special clasp (not just a lobster claw)~ Some coordinating spacers or beads

Here is the soup ingredients I got from my partner,
charming Jana (number 78 on the list below)



Using the focal and the clasp was mandatory, but we could use anything from our own stash to round out the rest, and choose to use the coordinating beads or not.
Here's what I made!

I made so far three pieces, 2 necklaces and a bracelet. Some of the beads and bits I got are awaiting their places.

The focal, gorgeous tigereye-pendant is accompanied by lovely lampwork beads and some of the crystals of the soup. The colours from focal and lampwork beads are in the leather and silk cords, too. The chain just wanted to come along in the necklace, which has no clasp, it's semi-long :-)


The lovely flower s-clasp was so similar in shape to my 'old' links, that they ended up together in the bracelet, with some of the tigereye beads from the soup, too. The heart charms and bead caps were from my own stash.

And the third piece, where are hematite beads from the soup (yes, new to me but I fell in love with the hematite!), so, they just wanted some colour to go with; I had ordered some polymer clay tubes and beads from Carola (number 162 on the party-list, by the way!) and these beads go together just terrificly well! So well, that my son insisted on having this necklace altered a little more masculine for him. I'll show you the result later!


And the list of participants you'll find right down there in the earlier post !

Ja tänne loppuun vasta muutama sana suomeakin.
Yllä näet tähän asti syntyneet haastekorut, muutamat osaset jäivät vielä miettimään paikkaansa tuleviin koruihin. Käytin kuitenkin 'pakolliset', riipuksen ja lukon, sekä runsaasti myös muita 'keiton' helmiä.

Hematiitit olivat uusi tuttavuus, joihin ihastuin. Enkä ole ainoa. Kun tuo alin koru oli valmis ja poikani käydessään näki sen upeat hematiitit sekä polymeerisavi-putket, hän toivoi, että saisi tuosta hiukan miehisemmän version. Kunhan ehdin, niin muuntelen korun hänelle sopivaksi.

Putkihelmien taiteilija on muuten mukana haasteessa ja hänet löydät nimilistan paikalta 162, Carola.



24.2.11

Haaste-kurkistus - sneak peek in the BSP



I want to show you a little sneak peek of one of the pieces I made for the Bead Soup Party :-)
The photo is of course in grey-scale.


Kerroin taannoin jännittävästä koru-haasteesta 'klik'. Korujen paljastamispäivä lähenee, se on ensi lauantaina, jolloin laitan listan osallistujista linkkeineen myös omaan blogiini. Yllä on harmaasävykuvana pikku kurkistus haaste-koruihini.


***


Ja teinpäs itselle pienet hupsut korvakorut, joissa on 'vääräoppisesti' yhdistelty kultaa ja hopeaa keskenään. Eivät ole suurensuuret, todellisuudessa pienet söpöset nämä.



********

23.2.11

Valoa näkyvissä



Jee, tuntuu jo valoisammalta. Vähitellen päiväjärjestykseen palailua :-)
Osa tietokoneen 'vanhoista' ja tutuista ohjelmista on jälleen käytössä ja jotkut uudet jutut sitten vaativat opettelua.

I feel like a baby as I have to re-learn how to use my 'new-born' computer. Luckily I have some familiar programs amidst of new things.
Something old, something new, something turquoise, one of my favourite colours in these lampwork beads and plenty of bright silver make this bracelet. The spacer between two small beads was watercast by myself.


Turkoosit lamppuhelmet pääsivät ensimmäisinä kuvattaviksi tällä viikolla ja kokonaista yksi hopealepuska tuolla kahden pienen lamppuhelmen keskellä on omatekoisia vesivaluja, sattui niin sopivan mallinen! Suorakulmainen kiehkurakuvioinen Balin hopeahelmi löysi myös paikkansa tästä namusesta rannekorusta.


Ja korvakorut syntyivät kuin itsestään, kuutiolliset zirkoniat koukuissa sopivat mainiosti lasihelmien kulta-ja hopeapilkkuihin. Tein jo itselle hiukan toisensävyiset tällä mallilla.


Kiitos kaikista ihanista kommenteista aiempiin postauksiin! Yritän vierailla blogeissanne mahdollisimman pian!

19.2.11

Ametisti nauhassa

Niin onkin liian kirkkaassa valossa kuvattu, mutta halusin helmien kuultavuutta esiin. Riipus on ametistia, samoin kolikkohelmet, rondellit lamppulasihelmiä ja nauhat nahkaa.
Tietenkin suunnitelmaa piti muuttaa kesken korun tekemisen, kun eihän noiden helmien reiät olleetkaan tasakokoisia. Halusin lamppuhelmet asetella siististi jonoon, mutta vain nuo kolme sopivat useammasta nauhasta läpi :-(
Tuli sitten rustiikimpaa. Eikös ole kiva sana tuo rustiikki; sillä voi ohittaa kaikenlaiset kuhmut, kolhut ja kommellukset :-D


Tämä koru on kaulassa niin, niin kiva pehmeiden nahkanauhojen ansiosta.

A necklace with amethyst pendant, leather cords and lampwork rondelles

18.2.11

Tarkkailua

Pakkaset jatkuvat kovina. Lintujen ja muunkin luonnon kuvaajia löytyy silti hurjan monista valokuva-blogeista; yksi, johon palaan uudelleen ja uudelleen on Tarkennuspiste, kiitos upeista talvikuvista, Manteli!


Tämän kaulakorun riipuksessa taitaa olla myöskin luontoa rakastava tarkkailija. Riipus on tehty kiinalaisesta lautasen palasesta (myyjä sanoi joltain tietyltä kaudelta, mutta ehkei sentään). Kuvan henkilö tuntui katselevan jotakin tarkasti, ajattelin että ehkä pientä lintu sinistä, joka myös on keramiikkaa ja lennähti tämän korun värimaailmaan. Kuultavat herkät lamppulasihelmet ja hyvin hennosti punertavat opaalit sopivat seuraan mukavasti. Onpa seassa pari pikku akvamariinia myös.

17.2.11

Jatketaanpas ähh-kuukautta


It is february, finnish beaders and jewelry makers have the 'BIB'-month = 'bead it baby' i.e. try to use your beads and treasures instead of hiding them from others!

On edelleen helmikuu, jatkukoon ähh.
Kuukauden kivi on ametisti ja koska se(kin) on yksi suosikkejani, niin mukavahan sitä on käyttää.

I took the idea for the wire links from X; all the information would be in my bookmarks of the broken pc; I'll find the inspirational blog and tell it later.

Nappasin hiukan ideaa rannekorun linkkeihin sivulta jonka olin lisännyt niihin entisiin kirjanmerkkeihin; lisään toki lähteen heti kun sen löydän, vaikka muunsinkin omanlaiseksi kiekurat. Kokeiluluontoisesti käytin hopeoitua lankaa, en siis täyshopeista. Lukostakin tuli varsin sievä :-)




Joudun nyt vielä väliaikaisesti käyttämään vierasta kuvienkäsittelyohjelmaa, joten kuvat ovat tavallista kömpelömpiä. Koko korukin näyttää kiemurammalta kuin onkaan!


Ähh tarkoittaa perinteisesti useita korvakoruja ja nämä ovat niin pikkuruiset, ettette arvaakaan. Hopeakoukuissa on pieniä kuutiollisia zirkonioita ja osasina Swarovskin kimmellystä.
These earrings are so sweet with their Swarovski crystals and tiny cubic zirconiums inserted in sterling hooks
Lisäsin nyt tänne vielä tämän viimeviikkoisen Aika-kaulakorunkin. Kuten näette, nauhoja siellä, nauhoja täällä ;-D Silkkiä, nahkaa, organzaa...
Hauskoja helmiä, kiveä, kuparia, hopeaa sekä riipuksena kuva kellotaulusta.



16.2.11

Tervehdys vaan

Koruja on toki syntynyt, mutta en osaa muokata kuvia uudella ohjelmalla...

Malttakaa siis perjantaihin, opettelen vanhoja juttuja alusta asti :-)

(Kaupassa on uusin kaulakoru, Aika, sen ehdin sinne juuri laittaa ennen kuin kone simahti!)

....................

I'm so sorry I have no photo of my new jewelry.
My old pc was broken last week, and, this new one's photo managing is not my friend yet! I'll get back to business in a few days.

11.2.11

Ähh jatkuu pienillä ja mineillä

Koruntekemisteni alkuaikoina hamstrasin myös Swarovskin kristalleja. Enimmäkseen 4- ja 6-millisiä, isommat olivat mielestäni niin hurjan isoja :-D
Myös erilaisia lamppuhelmiä putkahtelee vanhoista pussukoista esiin. Nykyisellään käytän tosi vähän swaroja, mutta yritellään.

Ja seuraavalla mallilla on hiukan muunnellen tullut tehdyksi aika monta riipusta; tykkään itse näistä sykeröistä ja tässä kuukivet ja pikkuswarot korostavat harmaa-valkean lamppuhelmen sävyjä. Iso korupiikki on itsetehty, pienellä vesivalukukkasella koristelemani.


Päivän korviksissakin on jemmattua hopeaketjun pätkää, suloisia minilamppuhelmiä ja vielä minimpiä mustia spinellejä, koukut mallia nam!


ÄHH 10 ja 11

10.2.11

Lähelläni; so near me


Vaikka voinkin nykyään jo luopua lähes kaikista tekemistäni koruista, niin joitakin kiviä laitan sivuun omia koruja varten. Tämän päivän 'vaaleanpunainen' opaali on yksi sellainen. Ei mikään pinkki-pinkki, vaan siihen on mukavasti sekoittunut vaaleita, harmaita, ruskeita sävyjä.

I sell most of the jewelry I make, and it is quite easy to give my babies to others. Though, some stones I do set aside to wait to be a part of my own pieces. Such was the chunky pink opal bead of today's bracelet. There are two other beads, aquamarine and amethyst, as to refer to my two sons. Leather cords feel so soft on your wrist.

Halusin arkisemman korun, jota voin pitää joka päivä ja joka muistuttaa minua rakkaista pojistani. Heitä kuvaavat nuo akvamariini ja ametisti. Halusin myös kokeilla, miten punottu nahkanauha muotoutuu rannekoruksi, hyvältä tuntuu.


*********
Ja pöydällä: lisää vaaleanpunaista ja muuta hempeää :-D
On my table: some more pink opal and other sweet bits and pieces :-D



9.2.11

No hillohelmiä, tai ainakin makeita


Ystäväni toi tekemiään cooleja keramiikkakuutioita jo ajat sitten, viime vuonna joka tapauksessa! Välillä ne ovat jonnekin koruun pyrkineetkin, mutta tänään sitten osa löysi täydelliset värikaverit.

Square ceramic beads are made by a friend of mine, and their colours matched exactly to the small heart pendant by LeAnn!
Other beads in sweet rosa and brown are jasper, white and brown cord in leather and sterling heart clasp - all together make a sweetheart necklace.

Suloinen keramiikkasydän (tuli täältä) kaipasi sekin sukulaisten vahvistusta ja mukaan laitoin muutaman samoja roosan ja ruskean sävyjä toistavan pyöreän jaspishelmen. Tietenkin hopeinen sydänlukko riipussydämelle pariksi ja punottuun nahkanauhaan oivasti helmien värejä. Lyhyt koru, koska riipuskin on pikkuinen.


Kuvissa tosiaan sydän näyttää aika muhkealta, todellinen koko jotakuinkin 20mm.

8.2.11

Harmoniaa


Yllättävästi, tämä pyörryttävän kaunis nerik-riipus päätyi koruun käymättä lainkaan aarteiden arkussa! Aloin muka tekemään värikästä kaulakorua, mutta yhtäkkiä vaan syntyi tämä rauhallinen kokonaisuus. Koruhan on melkein symmetrinenkin - noo, yksi pieni lamppuhelmi tuolla sekoittamassa pakkaa.

Riipus on hyvin erikoisesti kaiverrettu rutiilikvartsi, jossa rutiilisykerö on kuin noiden kalojen kutupesä?! En nyt kuitenkaan nimennyt korua tuon sykerön mukaan ;-D

Arvokkaan riipuksen seurana arvokkaita helmiä, kunziittia, tsaroiittia, turmaliinia.
Tämä onnistui omasta mielestäni yli odotusten, en uskonut riipuksen löytävän seuraa näin äkkiä.

7.2.11

Sekä että

Tämän päivän koru sai nimen 'sekä että', siinä on monenmonta kaksitahoista ideaa. Koru käy sekä naiselle että miehelle, siinä on sekä pehmeää että kovaa materiaalia, minulle sekä uutta että vanhaa materiaalia jne.

Helmet ovat aivan uusi tuttavuus, innostuin Christinen esimerkistä tilaamaan ghanalaisia käsintehtyjä lasihelmiä Soul of Somanyasta, katsokaa täältä niiden valmistuksesta ja markkinoinnin ideologiasta ym.
Tilasin sinivoittoisia helmiä, mutta jokainen löytää suosikkinsa monenkirjavista nauhoista. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä!
Christine showed her beadorder from Soul of Somanya and I wanted to see some of these hand fabricated beads in real. My order is mostly blue and the order came home very quickly!

Today I used the rustique glass beads with leather cord. The necklace came out very unisex and not too heavy thanks to cords.


Innostuin tosiaankin nauhavarastoistani ja näiden rustiikkisten helmien vierelle solmeiltu nauha käy omasta mielestäni hienosti helmien kuvioihin. Käytin nauhaa myös siitä syystä, että ainakaan itse en halua ylettömän painavaa korua, jollainen lasihelmistä tulee hyvin helposti.

-lisäys-
Pakko vielä lisätä tähän tiedoksi: Melody Soul of Somanyasta kertoi, että kaulakorun kuviohelmet ovat nimeltään 'learning and wisdom' eli 'oppiminen ja viisaus' - jos ne siis helpottavat tiedon omaksumista, niin kukapa vastustaa ;-)

5.2.11

Muistellen - memories

Asuin eräässä vaiheessa elämääni Punkaharjulla, lähellä Metsäntutkimuslaitoksen luontopolkuja, joista osa kulkee luonnontilaisessa (=ei-hoidetussa) metsikössä. Siellä kaatuneiden puunrunkojen ja naavan ja sammalikon keskellä tuli joskus sama tunnelma kuin tämän päivän kaulakorun riipuksessa. Voi kuinka ihania hetkiä siellä sai kokea, rauhaa ja hiljaisuutta.

Mustalla kivellä kehystetyssä labradoriitissa kuvastuu auringonsäteet ikimetsän lävitse. Nahkanauhoissa toistuvat riipuksen musta, vaalea ja hohtava harmaa, helminä labradoriittia, raidallista sardonyksia ja dendriittiopaalia. Nahkanauhassa on lisäkoristeena Swarovskin minikristallit.

I like so so much all different stone-pendants. When I saw this one, in labradorite stone, I remembered all my little wanderings in the nearby woods of my earlier home. Those woods were a real sanctuary for me.
I took the colours from the pendant when choosing the leathercords' colours as the beads as well.

4.2.11

Pidelkää tuolistanne! Ähh 4

Hei joskus aikuinen ihminen vaan heittäytyy hupsuksi!
You just get whimsical once in a while, n'est pas!

Olin päättänyt tässä kuussa käyttää varastojen syövereistä myös nauhoja, mutta nerik-ruusukvartsin rinnalle ilmestyi asiallisen nahkanauhan lisäksi naisellista tehostetta 'plyymilangan' muodossa. No huh! Tietenkin roosat makeanvedenhelmet kuuluvat tähän seuraan ja pinkit ametistit sekä tsaroiittihelmi sitten värikavereina.


Tiedän, kaulallahan tämä olisi kiva nähdä - yritän viikonloppuna saada sisareni sulokaulaa mallintöihin. Korussa ei ole lukkoa vaan se on sopivanpituinen pujottaa pään yli.
Voihan se olla, että nauhaosuus korvautuu ketjulla??

3.2.11

Rosada ja vaaleaa punaista



Rosada-rannekoru syntyi kyllä jo tammikuun puolella, mutta siinä meni erän viimeiset ihanat fasettihiotut nerik-ametisti-rondellit sekä pari upeaa hopeahelmeä. Ketjuosuus on tietenkin itse punottu, mukaeltua kuningasketjua.
Rosada-bracelet with fascinating amethyst and lovely printed silverbeads.

Suloista vaaleanpunaista on toki tiedossa jatkossakin, Madagascarin ruusukvartsia, nämä ovat parisenttisiä ihanuuksia!
And more of sweet pink is coming, Madagascar rose quartz, these are huge 20-25mm.

2.2.11

Korut ne on korviksetkin

Tänään siis tyhjeneekin nerik-varaston uusimmat, uskokaa pois!

Tuon bead soup party -haasteen myötä olen 'joutunut' monille uusille sivuille ja nähnyt kaikkea suloista, sievää, ihanaa! Sitä en ollenkaan tiedä, miten sellaisia pikkuihania sitten tulee postitädin tuomana kotiinkin!? Olenko uudenlaisen oireyhtymän kourissa - 'unissa-tilaaja' ? :-D

Bead soup party has taken me to numerous blogs new to me, blogs that are full of pretty cute things! The lady who brings my post has been busy with my small packages lately :-D
One of those came with ever so cute lampwork headpins from Rosebud.


Kuvan hurmaavat lamppuhelmi-korupiikit on tehnyt Rosebud - raaskinenko minä noita tilaamiani ruusunnuppuja käyttääkään. Niiden väritkin ovat namuja! Mutta kuten näette, tein yhdet korvakorut pyriitin ja patinoidun hopean kera. Kevään tullen sitten toiset ;-)