12.8.13

Otetaan rauhallisesti

Noin kuusikymmentätuhatta ekaluokkalaista aloittaa koulutiensä tänään. Kuvitelkaa sitä kuhinaa kodeissa, liikenteessä, koulujen pihoilla! Muistakaahan löysätä kaasujalkaa!
Muistatteko muuten, mitä ajattelitte ennen ekaa koulupäivää? Millaisen open saan... mihin joudun istumaan, jonkun pojanko viereen... tunnenko ketään... saanko kavereita... osaanko kävellä takaisin kotiin? Voi, varmaan monta, monta muutakin kysymystä oli mielessäni silloin.
Sen  ekaluokan jälkeen on ollut monta syksyä, monta koulun aloitusta, monia muita uusia alkuja, ja, monia uusia ystävyyksiä myös. Onneksi jokunen vanhakin ystävyys vain säilyy ja paranee!


***

Ystävyys on aina muistamisen ja juhlistamisen arvoinen. Teinkin mielelläni ystäväkorut kahdelle aikuiselle naiselle.
Korukivien toivottiin ilmentävän tiettyjä ominaisuuksia ja niinpä rannekorujen helmiksi valikoituivat mm. akvamariini, morganitti, ruusukvartsi, vuorikide ja kultarutiilikvartsi. Pala ketjua symboloi jatkuvuutta; tummaksi patinoidut välilenkit kestävyyttä koettelemuksissa; rusettiriipus, jossa kuutiollista zirkoniaa yhteisiä juhlahetkiä jne.


Kuvissa näkyvät korut muuttuivat aivan hiukkasen vielä noiden hopeariipusten, korkokengän ja parfyymipullon, osalta, mutta korujen naisellinen voima välittyy kaikissa pienissä osasissaan.


5 comments:

 1. Oi,kuinka ihania.
  Minä pidän juuri tälläisitä koruista.Naisellisuus oikein hehkuu näistä.
  Onnellisia ne jotka nämä saa.

  ReplyDelete
 2. Oi että mitä koruja! Kauneuden lisäksi symboliikkaa sylin täydeltä.

  Meillä koulu alkoi oppilailla viime torstaina, joten täysi tohina on jo päällä. Nytkin pitäisi kovasti valmistella huomista, eikä roikkua täällä...

  Luultavasti en kovin jännittänyt kouluun menoa (47 vuotta siitä on, joten voi olla pientä unohdustakin tapahtunut...), koska kotini oli ihan koulun vieressä ja kylän lapsetkin tuttuja. Opekin oli leikkikaverini äiti. Mutta yhden tapauksen silti muistan, koska mielestäni mokasin. Jotenkin nyt huvittaa, miksi muistan vain tuon asian eka päivästäni. Eikä juttu ollut mikään näin nyt jälkikäteen ajatellen. Ehkä siis kuitenkin oli pientä jännitystä ilmassa. :)

  ReplyDelete
 3. Tässä on jotain ranskalaista hienostuneisuutta ja naisellisuutta. Kaunis.

  ReplyDelete
 4. Kiitos kaikille :-)

  ReplyDelete