28.8.13

Vaikuttavia kiviä

Kivihän voi olla lajiltaan melkein mitä vain, minuun vaikuttaa sen värit ja kuviot, maisemat. Lähes kaikki tilaamani helmet ovat kuiskutelleet tarinaansa jo nettikaupan kuvissa. En tietenkään ehdi tai osaa heti kaikkia niistä käsitellä ja saattaa koruiksi. Ajattelin laittaa tähän yhden tai pari kuvaa sellaisista, jotka ovat jo tovin odottaneet ja saavat edelleenkin odotella, että saan kiihkeän inspiksen tehdä kehyksiä niihin, sillä ne ovat poraamattomia.
Kaivan ne kuitenkin aina välillä tuulettumaan, australialaiset koroit-opaalit upeine kuvioineen ja säihkyineen, joita en kuviin saa kuin hiukkasen...Yksi rakkaimmista koruistani on tämä yksinkertaisella helmiketjulla varustettu opaalikoru parin vuoden takaa.

Lähes vastakkainen näille rikaskuvioisille opaaleille on vaikkapa hennonvihreä prasioliitti, siis lähes väritön, mutta viistehiottuna uskomattoman kaunis ja herkistävä tuttavuus.


Prasioliitti on varastossani siinäkin mielessä noiden opaalien vastakohta, että se pääsi koruun heti tultuaan. Se sopi korun saajan toiveisiin, sillä prasioliitin energioiden sanotaan lisäävän luovuutta, houkuttelevan kantajalleen menestystä ja vaurautta ;-)
Seuranaan prasioliitilla on tässä rannekorussa pari hurmaavaa ametistia sekä viehkeää lepidokrosiittia, hopeinen tummaksi patinoitu sydänlinkki.

16 comments:

 1. Jestas, mitä kaunottaria korua myöten!

  ReplyDelete
 2. Kauniita kiviä ja koruja. Prasioliitit ovat huikean kauniit!

  ReplyDelete
 3. Aivan uskomattoman kauniita kiviä tai helmiä, miten vaan, ovat kuin tuhannen ja yhden yön sadusta :)

  ReplyDelete
 4. Voi Luoja varjele kuinka puhuttelevia. Opaalit suorastaan huutavat, ne eivät ole vienoja kuiskuttelijoita kuten prasioliitti. Prasioliitti on kyllä herkkä, toinen uusi tuttavuus lepidokrosiitti on upea myös. Mutta nuo opaalit <3 Tuommoisia kun löytäisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noiden opaalien serkkuja on ainakin Jalokivituotteen sivuilla tarjolla, jos haluaa Suomesta tilata.

   Delete
 5. Jahas, opeteltava uusi sana: p-r-a-s-e-o-l-i-i-t-t-i...
  (Ja mitä on tuo ilmeisesti valmiiksi tumma lanka?)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Prasioliittia joskus sanotaan (virheellisesti ilmeisesti) vihreäksi ametistiksi, mutta vihreää kvartsia on se. Lankana jälleen kerran on korussa tummaksi patinoitu hopeapinnoitettu lanka.

   Delete
 6. Onpa mahtavat opaalit!!
  Ja rannekoru on herkkä ja iloa hersyvä yhtäaikaa:)

  ReplyDelete
 7. Kiitos kävijät, opaali ei jätä kylmäksi ;-)

  ReplyDelete
 8. Onpahan taas upeita kiviä ja koruja. Opaalitkin on ihan syötävän näköisiä :)

  ReplyDelete
 9. Oi,kuinka kauniita.
  Kun kauppaan menevät ,niin katellaan ja tarkkaan.
  Ainakin tuo avainkoru :D

  ReplyDelete
 10. Korjaan: Sydänkoru :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Ritva :-) Kyllä niitä rannekoruja taas tulla tupsahtelee muitakin :-D

   Delete
 11. Koroit-opaalisi ovat todella upeita ja tuo prasioliitti, se on ihanine vedensävyineen ollut pitkään yksi lempikivistäni.

  Tuosta prasioliitin alkuperästä: käsitykseni mukaan sitä saadaan kuumentamalla ametistia tai keltaista kvartsia.

  Mukavaa viikonloppua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Kaisa!
   Niin, kirkkaan kvartsin sisältäessä erilaisia muita mineraaleja tai epäpuhtauksia, jotka värjäävät kirkkaan kiven, syntyy ametisti, ruusukvartsi, savukvartsi jne. Vihreää kvartsia saadaan aikaan, kun pyritään ametistia kuumentamalla saamaan 'sitriiniä' ja väri muuttuukin yllättäen vihreäksi. Ja luonnollista sitriiniähän on todella vähän tarjolla.
   (Ja vielä, englanniksi prasioliittia kutsutaan joskus 'greened amethyst' tai 'lime citrine', jotka kertovatkin mitä se on.)

   Delete
 12. Upeita opaaleja tosiaankin! Kaunis ja herkkä rannekoru, johon tumma lanka tuo vielä sopivasti kontrastia.

  ReplyDelete