14.5.14

Summer is almost here

 Are you searching for the reveal of the BSBP 8!

You'll find it here!  Thank you everybody for your lovely comments on my soup creations!
I have visited more than half of the participants, and left very short comments, I feel my english is very feeble and dull nowadays!

Olen kiertänyt noita kansainvälisen helmivaihdon osallistujia ja ihaillut toinen toistaan luovempia koruja ja muitakin kädentöitä, aivan upeaa! Hieman yli puolet kierretty ja huh, aion jatkaa!





 
*********

Kesä lähestyy, ainakin jo viikonlopuksi lupaillaan helteitä!

I was asked to make a long, whimsical and fun necklace for summer. The weather forecast is promising very warm weather for weekend, so I just started this one.

Joten nyt tilauskoru, tämä odotteli valmistumista pitkään, kun en vaan saanut kiinni muusani kuiskeesta.
Toiveena oli piiitkä ja hiukan villikin kesäkoru. Aloittelin tuolla selkeällä niskan taa tulevalla helmiosuudella, sileät helmet tuntui parhaalta valinnalta, jaspista ja lasihelmiä, yksi väripilkku. Jossain vaiheessa olin päättänyt käyttää koruun ketjua ja myöskin halusin tähän koruun nuo pitkulat puikulat luuhelmet, joissa on kaiverrettuna norsun kuvat.


Sitä villiä ja vapaata, iloista ja meneväistä kesäilmettä hain lisäämällä ketjuun erilaisia osasia: pieniä vaaleita luuhelmiä, isompia riipuksia.


Tuo pikku koiruli-nappi oli taas niin varma mukaanpääsystään, että mikäs minä olin kieltämään! Kaikki korun luuhelmet ovat nepalilaisia, vapaalla kädellä kaiverrettuja. Korun nimi, "Koirani karkasi (nepalilaisen norsun mukaan!)" oli työnimi, mutta osoittautui, että korun tilaajalla todellakin on pieni vaalea koira, jolla on tuollaista karkailutaipumusta ollut, kunnes saatiin kunnon aita kulkemiskaipuun esteeksi!

Muuten käytin korussa helmien kiinnitykseen metallilankaa ja lenkkejä, mutta koiralla on nyöristä hihna ja sitä vielä tuolla pitkälti irrallaan vauhtia antamassa.

Aika mahdoton taas saada näin pitkää korua kokonaan kuvaan, ainakaan järkevällä tavalla. Ehkä tästä jotakin ajatusta saa, isoimmat helmet ovat n. 5 cm.


 

14 comments:

 1. Onpas tuhma pikku hauva :D Toivottavasti koru silti pysyy kaulassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ;-) Ei kai se tuhma ole, vallaton ehkä ja utelias!

   Delete
 2. Tuo helmitetty ketju on niin kivan näköistä.
  Eikö olekin hauskaa, kun jutuissa käy näitä "sattumia", ihan kuin tässä pieni, vaalea, karkaileva koiru. Eihän ne sattumia ole, vaan aivan tarkoituksella valikoituneita juttuja <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, MiunMaun, kyllä ne osaset joskus tuntuu vain hyppäävän kohdalle!

   Delete
 3. This is just gorgeous, as most of your creations :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks PiPa, this was so fun to make!

   Delete
 4. Oiva teos koirineen luineen, vain karvat puuttuu ;)
  Villi kesäkoru todella<3

  ReplyDelete
 5. Beautiful! I love the different elements you used!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Karin, for the visit and for your kind words :-)

   Delete
 6. Erilainen, ihana ja villi kyllä, tosiaan:-) Musta on aika vaijee tehdä tilauksesta koruja, silloin tuntuu pään lyövän aivan tyhjää

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Helinä :-) Minä kyllä teen tilauksestakin tosi mielelläni koruja, mutta joskus se idea antaa odottaa, toisinaan pompsahtaa heti ajatuksia!

   Delete
 7. Hauska ja näyttävä koru! Ihanuus tuo koiruli <3 Ja nimi - kertakaikkinen nappivalinta! :)

  ReplyDelete
 8. Kiva meininki! Etkä edes ole puuduksissa BSBP:stä - tosi pro!

  ReplyDelete