27.6.07

NERIK aukene!

*
Jo puolen päivän aikaan mieleni alkoi leikitellä ajatuksella raottaa tänään NERIK-rasian kantta. Toden totta, ei pelkästään raottaa vaan jopa käyttää kallisarvoisia aarteita koruksi asti.
Olin suorastaan vakuuttunut siitä, että tänään käytän kaksi tai neljä ihastuttavista turmaliini-brioleteista, jotka hetkellisessä mielenhäiriössä tilasin taannoin, vaikka ne eivät sopineet kukkarolleni.
*
Saavuin siis suurin odotuksin, ylevin aikomuksin helmipöydän äärelle. Turmaliinit esiin. Voi miten loistavia ne ovat; otan nuo kaksi pientä vähän kirjavaa. Ihastelin, miten kauniisti brioletit oli aseteltu tupsunauhaansa, pieniä vermeil-helmiä välissä ja itse turmaliinit suurin keskellä ja sen molemmin puolin asteittain pienenevät kaunokaiset. Ei, eipä onnistunut...
*
Seuraavaksi olivat vuorossa savukvartsi-pisarat. Niitä jo sentään sommittelin - no, yhtä - kristallien seuraan. Ei, ei syntynyt siitäkään valmista.
*
Sitten hermostuin tyystin. Jo nyt on kumma! Olin alunpitäenkin varannut gold filled langan esille; katkaisin siitä nopeasti muutamia pätkiä - miten viisasta, muutenhan sekin olisi päätynyt takaisin varastoon ;-)
*
Aivan. Swarovskeistakin osa on nerik-luokalla. Sumeilematta otin brandy-pussin esille ja ravistelin koko tusinan helmimatolle. Vatvoin ja vatvoin seuralaista ja kun nyt olin tällaisella tuulella, niin valkoinen helminauha, se upeimmin kiiltävä, avautui päätysolmustaan suuren mielihyvän huokaisun saattelemana.
*
Kun materiaalit nyt olivat kätösien ulottuvilla, niin mitäpä tässä enää säästelemään, myös gold filled ketju mitan vierelle odottamaan.
*
Ei riittänyt, että tein linkit helmiin tuosta ylen arvokkaasta langasta; piti vielä kuluttaa kaksinkertainen mokoma lisää noihin koristekierteisiin ja korvakorutkin syntyivät samalla mallilla.
*
Ja pah! Ei tunnu missään, ei koske. Tuli setistä aivan oikeasti niin herkkis :-)*
*
*

(kuvassa pohjana Helene Schjerfbeckin maalaus Tyttö veräjällä, siis painokuva)

18 comments:

 1. Mykistyn urheudestasi. Ja korujesi kauneudesta. Saisinpa minäkin ihan käyttömielessä auki oman NERIK-laatikkoni!

  ReplyDelete
 2. Anonymous28/6/07 07:00

  Ihana setti, ja onnea rohkeudesta!!

  Sirpa

  ReplyDelete
 3. Ahh, minä melkein rakastuin kultaan settiäsi ihaillessa!! Upeaa!! :D

  ReplyDelete
 4. Jestas!!!!
  Mielettömän KAUNISTA!! IHANA setti!!!!

  Olit todella urhea ja se palkittiin!! Tomerakin olit saattaessasi aikeesi loppuun asti!! :)

  ReplyDelete
 5. Taputukset! Olit kyllä hurjan urhea.

  Kyllä ne helmet kuitenkin on kauniimpia korussa kuin laatikossa. Oikeesti!

  Tämä koru on niin kaunis ja tyylikäs. Voisipa olla vaikka morsiamelle sopiva.

  Käy toistekin NERIK-loodalla, pliis.

  ReplyDelete
 6. Uskomattoman kaunista! Ja onnittelut itsesi ylittämisestä! Tätä lisää... ;)

  ReplyDelete
 7. Onnittelut Mags! Sinulla on urhea ja herkkä sydän :) Kaunista ja hempeää, totisesti!

  ReplyDelete
 8. .. kaunis, kaunis setti!!! .. olitpas rohkea.. ;-) ja lisää vain sisua ja rohkeutta raottaa sitä aarrearkkua.. jotta saamme nähdä näitä kauneuksiasi..

  ReplyDelete
 9. Kaunis!! Olit urhea raottaessasi NERIK-laatikon kantta ;)

  ReplyDelete
 10. Voi Mags .. tämä on upea! Ja olet kyllä melkoisen urhea!!! Taru ei kerro survoitko kiireesti muut nauhat takaisin NERIK-laatikkoon?? :)) Ajattele kuinka ison askelen olet jo ottanut!

  ReplyDelete
 11. Aivan upea setti! Ja onnittelut urheudesta NERIK-laatikon suhteen. :)

  ReplyDelete
 12. Uskomatonta urheutta! Itse säilyttäisin turmaliinibrioletteja varmasti sinetöidyssä kuoressa kassakaapissa. Tai ehkei sittenkään sinetöidyssä kuoressa, pitäähän niitä päästä välillä ihailemaan. ;D

  Hieno setti aarteistasi syntyi! Ei todellakaan tarvitse katua NERIK-laatikolla käyntiä!

  ReplyDelete
 13. OHO! WAU! Olen aivan mykistynyt... niin paljon kaikkea kaunista... ja gold filled langan määrä on aikasta huikea... mutta setti on sen arvoinen! :)

  ReplyDelete
 14. Oho! Kiitos kaikki kävijät kehuista! -Tulin juuri 300 kilometrin tullireissulta, joten jostain rohkeudesta sakotettiin ;-/ Samassa reissussa kaulassa ollut 'Surun puutarha' putosi :-( Pöljä kun en tehnyt kunnollista lukkoa, ajattelin reisusta palattua sitten...
  -Mutta sain kyllä ison kuorellisen lisää helmiä eivätkä ne kaikki mene nerikeihin ;-)
  -Inkku! Turmaliininauha on esillä...

  ReplyDelete
 15. Onnitteluni rohkeasta aarreapajlle heittäytymisestä - sen tuloksena saammekin ihailla kerrassaan viehättävää korusettiä!!

  ReplyDelete
 16. Uskomattoman kaunis setti :D.

  ReplyDelete
 17. En ole kullan ystävä, mutta tämä on hieno setti . Onneksi rohkenit ;)

  ReplyDelete
 18. .. tulin uudestaan vierailulle.. blogilistalla luki, että Magsilla.. Mutta minä olinkin jo käynyt täällä.. ja kaunis kiitos sinulle Mags vierailusta ja kommenteista.. sait hyvälle mielelle.. ;-)

  ReplyDelete