28.9.11

Kaikelle on aikansa

Jo monena aamuna olen pyöräillessä katsellut erästäkin ojan vartta, pyöräilytien reunuspusikoita, moniaita sekalaisia heinikoita - sillä silmällä :-D Yrittänyt katsella mitä värejä siellä piileksii, mitä luonnossa vielä tapahtuu... No paljon, juuri kun putoilevia lehtiä ihailin ja ajattelin vielä kukoistavista silmiini sattuneista kasveista blogissa kertovani, niin sattui silmääni törmäämään koppakuoriainen, mikäköhän sen viesti oli? Pysy polulla, katso eteesi liikenteessä? Minulle tarpeellinen viesti aina ollessani liikkeellä, olen hajamielinen.

Mutta laskeskelin tosiaan vielä melkein kymmenen kukkivaa kukkakasvia näkeväni kauppareissulla! Useimmat keltaisia ja valkoisia, vaan kaikkein loisteliain oli koko alkukesän niin karsaasti katsottu ja hyljeksitty palsami. Sitähän ei kai kukaan pihaansa ja lähistölleen haluaisi, mokomaa 'rikkakasvia'.
Mutta nyt, juuri näinä päivinä palsami sädehtii kauniissa punaisissa sävyissä tienvierustojen kuningattarena :-) Sen paras aikako siis?


Ehkä tunteilen liikaa, ehkä inhimillistän kuolleita kiviä, kun väitän niiden puhelevan hiljakseen. Silti, nytkin jo pitkään pöydällä oli nauhallinen kiviä, joiden sielunelämää etsiskelin. Siinä ne laiminlyötyinä murjottivat.

Ja näinhän siinä kävi. Nimettömien jaspisten puna-vihreä-valko-rinkulat alkoivat näyttää elävämmiltä värien muistuttaessa palsamin kukkia ja kukkakivet löysivät seuransa, niin ikään nimettömiä ruskeita kivihelmiä ja hiukan lisäsin koruun sädehdintää muutamilla Swarovskin kristalleilla.

Riipus, valtamerijaspis-sydän, keinuu iloisesti kahden lehtiketjun välissä.19 comments:

 1. Tässä korussa näkyy kaikki syksyn kauniit sävyt. Todella kaunis! Ja kyllä, ne kivet toisinaan puhuttelevat. :)

  ReplyDelete
 2. "Kaislikossa suhisee" sydän <3 hyvin kaunista ja rauhallista

  ReplyDelete
 3. Kaunista ja hyvin syksyisin värein, ihanat nuo lehtiputouksetkin.

  ReplyDelete
 4. Maisemia, lehtiä ja ruskan kauniita värejä. Hallittua ja kaunista.

  ReplyDelete
 5. Tosi kaunis ja ihanan syksyiset sävyt!

  ReplyDelete
 6. Aikastas magee :) ihanat värit ja kontrastit

  ReplyDelete
 7. Kauniit syksyiset värit :)!

  ReplyDelete
 8. Tunnelmia aina haeskelen:)
  Tästä sitä löytyy, upeat loppusyksyn värit.Keskimäisessä kuvassa sydän näyttää erityisen kauniilta tuolla lehtiketjun keskellä!

  ReplyDelete
 9. Kaunis kokonaisuus ja kyllä se kuiske tännekin kuuluu* muuten eräs ystäväni minulle sanoi, että jos oikeasti kuulen korutarvikkeitten puhuvan, lääkitys ei todellakaan ole kohdallaan* :D ihanaa syksyä sinullekin.

  ReplyDelete
 10. Tuo on kyllä kaunis! Ennen kuin luin tekstiäsi, katselin koruasi ja mietin syksyä, kuten moni muukin näköjään, mutta eka ajatus oli että hei nyt on putoilevat lehdet vangittu hienosti! Sellaiset tuulessa kieppuvat syksyn lehdet.

  ReplyDelete
 11. Kiitos kaikki kamuset!
  Täällä on kyllä jonkinasteinen korujumi painamassa, kaikkea keskeneräistä edelleen pöydät täynnä... Onneksi luvassa valoisia päiviä, itselle se on tärkeämpää kuin nuo nappi-vitamiinit :-D

  ReplyDelete
 12. Kaunis koru ja sävyt, mukavan muhkea riipuskin. Lehtiketju sopii riipuksen kaveriksi hienosti.

  ReplyDelete
 13. Kaunis syksykertomus tässä korussa :) Korujumit menee onneksi ohi lopulta :) Jotain uutta ehkä tuloillaan!

  ReplyDelete
 14. Ihanaa syyspohdintaa! Ja mikä koru! <3

  ReplyDelete
 15. Syksyistä täälläkin. Haikeakin. Mutta kaunista kuitenkin. Niin kuin syksykin.

  ReplyDelete
 16. (Ai niin, tämäkin kommetoimatta:)
  Ihanat syksyiset värit, ja tuo lehtiketju tuntuu sopivan mainiosti hyvin erivärisiin koruihin. Hieno kokonaisuus taas! Toinen toistaan hienompia koruja syntyy aina vaan. Sinä se saat kivetkin kukkimaan.

  ReplyDelete
 17. Mutta kun ne helmet puhuu.... Välillä kuiskien, välillä kovaakin mekkalaa pitäen. Ehkä ne, jotka eivät sitä kuule, eivät vain elä kaikki asitit auki?

  Kaunis, kaunis koru. Ihailen taitoasi tehdä hyvin erilaisia koruja!

  ReplyDelete
 18. Ihania ajatuksia sanoin, ja niin kaunis,kaunis on koru.

  ReplyDelete