29.1.14

Luontopolulla :)


Minervan pöllöä (Athene noctua) pidetään viisauden vertauskuvana. Suomen luonnossa sitä ei esiinny, mutta Jyväskylässä yliopiston tiedemuseon kokoelmista moinen harvinaisuus löytyy, vuodelta 1901. Sitä luultiin alkujaan helmipöllöksi, niin harvinainen se oli ja on. Se on muuten tosi pieni, pikkuisen mun kämmentä pidempi.
Kuulkaahan, luontopolkua voi siis kulkea myös museoissa! Minulla on muutenkin museokäyntejä suunnitelmissa, paljon kivoja näyttelyitä tiedossa niin taide- kuin käsityöpuolella. Seurailkaahan kotikaupunkienne tarjontaa, voitte vaikka yllättyä!
Tuo 'Minerva' nyt sitten halusi korunnimeksi, kyllähän ametistia sanotaan joskus viisaaksi 'neuvon antajaksi'. Pyöreiden ja kolikonmallisten ametistien ohella helminä tässä korussa on vuorikidettä, obsidiaania ja violettiin sihtaavia kristalleja. Olin erityisen iloinen, kun tuo vuorikidesuikuloiden kanssa samanmallinen hopeahelmi putkahti esille, sopii tähän seuraan vallan mainiosti.
Kauppa- ja postireissulta eilen palatessa oli olo kuin maaliskuisen hiihtolenkin jälkeen; raikas ja lämmin samanaikaisesti -bongasin silmäkulmaan jopa keväisiä pajunkissoja! Aurinkoiset pakkaspäivät ovat ihania, nautitaan!
8 comments:

 1. Valtavan kaunis Minerva-koru! Ja mielenkiintoinen pöllö, kuvasta pääsikin museon sivulle :) Kevättä ilmassa!

  ReplyDelete
 2. Ametisti on aina kaunis. Mulla näitä jo useita ja tykkään :D

  ReplyDelete
 3. Kaunokainen ihanainen. Selailin myös vanhempia päivityksiä ja miten löydätkin ihania, erillaisia riipuksia / helmiä. Ja Mags tuntumalla niistä tulee toinen toistaan upeimpia koruja.

  ReplyDelete
 4. WOW that is a dazzling piece of jewelry. I love the owl too.

  ReplyDelete
 5. Kyllä kannatti taas pöllytellä varastoja, aivan ihastuttava:-)

  ReplyDelete
 6. Kaunis koru, ja hieno nimi Minerva. Tästä inspiroituneena taidanpa itsekin lähteä museoon :)

  ReplyDelete
 7. Inspiroiva ja ihana koru! <3

  ReplyDelete
 8. Oi, se on ihana! Värimaailma sopii muuten pöllön viisauteen, mulla on semmoinen kutina, että violetti on älyn väri, ellen väärin muista ....

  Kauppareissulla näin Outi Heiskasen näyttelyn mainoksen ja päätin mennä, kun vielä ehtii. Inspiratsioonia hakemaan :)

  ReplyDelete