4.5.08

Antaumus

Otsikko kuvaa yhdellä sanalla sitä, miten suhtaudun korujen tekemiseen. Kun jokin idea syntyy, en näe enkä kuule muuta ympärilläni. Englannin kielen 'devotion' voidaan kääntää suomeksi esimerkiksi sanoilla omistautuminen, hartaus, innostus ja juuri antaumus... Kaikki ne kuvaavat sitä heittäytymistä, minkä korutarvikkeiden esille ottaminen minussa saa aikaan.

Kuvittelin aamulla herätessäni (ennen seitsemää!), että teen jo pitkään aikomani kokonaan hopeisen rannekorun. No, ei se niin mene.
Ihastuin kyllä tuohon ketjumalliin ja rakentelin keskelle Hill tribe kukkakuvio-helmestä ja hopeisista lintusista katseenvangitsijan, mutta...

Katse sattui monivärisiin turmaliini-rondelleihin. Tilasin niitä ajat sitten 4 nauhaa kerralla (etteivät heti loppuisi ;-D) ja olin aivan ihastunut - jokaisessa nauhassa oli pari-kolme tuollaista savunsinistä helmeä, ihana sävy, jota kuviin oli kyllä vaikea saada. Sinivihreä fluoriitti-nugetti on väriltään aika lähellä näitä turmaliineja.


Olin vielä puoliltapäivin yöpaitasillani, aamukahvi odotti pannussa painuneena, kun jahkasin, voiko koru olla nyt tuollainen vai pitääkö siihen lisätä väriä... En sitten kuitenkaan tehnyt muutoksia.
Koru sai siis nimekseen 'Devotion'.Kuvia on kahdet, ylemmät auringossa ja alemmat varjossa otettu; kummissakin on jotain oikein - se turmaliinien sävy onnistui alimpaan kuvaan, suunnilleen.
*

11 comments:

 1. Ah, minkä nautinnon tarjosit toiselle helmihullulle! Yoea kokonaisuus ja turmaliini sopii tuohon kuin nenä päähän.

  Kerro mulle vielä, mikä ketju on kyseessä. Tahtoo kokeilla kanssa!

  ReplyDelete
 2. Anonymous4/5/08 15:24

  Äärimmäisen kaunis koru jälleen. Ja tuo tunne on niin tuttu :)
  Mies onkin sanonut että hän toisaalta "kadehtii" sitä, että olen löytänyt harrastuksen josta todella nautin ja johon todella voin uppoutua. Näytän kuulemma niin nautiskelevalta ja rentoutuneelta helmineni.
  Sirpa

  ReplyDelete
 3. Tässä korussa on jotain harmonista ja rauhoittavaa. :) Osaan kuvitella sinut siellä aamutuimaan. :D

  ReplyDelete
 4. Ihnaa, mikä antaumus. Täydellisesti antaumuksella tehty koru. Kaikki sopivat täydellisesti yhteen. Todella kaunis kokonaisuus.

  ReplyDelete
 5. Kiitos, kamut ;-D

  Katri, laitan sulle postia kun löydän tuon ketjun nimen...

  ReplyDelete
 6. Todella kaunis koru. Herkkyyttä ja vahvuutta yhdistettynä Magsin tapaan :)

  Kuvailemasi tunne on niin tuttu ;D

  ReplyDelete
 7. Huikean kaunista! Todellakin.. jotain aivan ihanaa!! Tämä oli siis se sinun ihanuutesi.. ;)

  pst.. ystävä hyvä heitä minuakin ketjupostilla.. ;)

  ReplyDelete
 8. Antaumuksesi näkyy jokaisessa korussasi. <3
  Ihanaa, kaunista!

  ReplyDelete
 9. Kiitos, tytöt :-D

  ReplyDelete
 10. Ooooohhh...tässä silmä lepää : )

  ReplyDelete
 11. aivan ihkuja!!! Jotenkin muistan tuon tutun antaumus-tunteen vuosien takaa, ajoilta jolloin työ ei häirinnyt niin pahasti harrastamista ja sai aikaan käsillään jotain todella näkyvää, konkreettista...ehkä vielä joskus saa tuosta kiinni taas. Nyt tyydyn ihailemaan sinun kättesi jälkiä.

  ReplyDelete