30.5.08

Lisää koruja, tietenkin!

Sain kaksi meiliä tänään, joissa jo hoputettiin, missä uudet korut viipyy, kuvat niistä...
Joten tässä viimeisin valmistunut rannekoru, 'Coraille'. Siinä on ihanan kuviollisia brioche akaatteja, valkea akaattisydän sekä vaahtokorallia hopeisen yksinkertaisen tynnyri-ketjun kera. Ihanan kesäistä oranssia ja valkoista! Vaihteeksi tuollainen hopeinen rasialukko siroon koruun.
*
Toinen rannekoru on tehty tilaajalle rakkaiden isojen foliosisus-lasihelmien ympärille.
'Tyttö eli elokuuta' - upeaa savukvartsia elokuun iltoihin, hiukan swarovskeja myös, kullattua hopeaa välihelminä ja lukko kullattua kuparia. Ihanan muhkea ja värikylläinen koru!
Jätin kuvan hiukka tummaksi, tunnelman vuoksi.
*
Korvakorujakin valmistuu, mutta tunnetusti niiden kuvaaminen on minulle vaikeaa. Kuvat jättävät aina sijaa mielikuvitukselle ;-D
Aikaisempaan 'Fresh roses'-settiin vaihtoehdoksi tehdyt korvakorut, vapaana siis.
Uuteen 'Coraille'-rannekoruun reilunkokoiset, 15mm, korallinapit!
Viimeiset korvakorut ovat odottaneet kuvaamista, eikä tämäkään otos niitä mairittele; luonnossa todella kauniit Swarovskin baroque-brioletit akvamariinin sävyisinä, hopeisten lisäkkeiden kera, hopeisissa napeissa.


27.5.08

Aqua vitae

Toistan jo aiemmin kertomaani; sisäinen pakko ajaa minut tekemään koruja.
Nautin suunnattomasti siitä, kun otan esille yhden helmen, joka kerää ympärilleen muut elementit.
Varmaankin eniten mielihyvää saan, kun annan (usein yön hiljaisuudessa) sisimpäni sanella, mikä kivi tai mikä väri juuri nyt tahtoisi päästä esille.
*
Tällä kertaa pienet, sileät akvamariinirondellit kävivät riviin pyytäen kiihkeästi seurakseen vaihteeksi kullansävyä.
Minulla olikin valmis pätkä gf-renkaista punottua ketjua. Pöydällä 'ajelehtivat' sopivasti entisistä töistä säästyneet akvamariini-ovaali ja pisara, sileitä nekin ja huikean kauniin värisiä.
Vielä silmiin osui vermeil-kukkalinkki, jolle oli paikka keskellä korua; kullattu filigraanihelmi oli myös varsin käyttökelpoinen vaijeriosuuden toiseen päähän.

Näin, kuin itsestään, syntyi Aqua vitae, Elämänvettä; sitähän korujen maailma minulle on.
*
Akvamariinin sanotaan olevan rohkeuden kivi, joka mm. helpottaa stressiä ja lievittää ärtymystä ja pahaa mieltä; fyysisesti sen uskotaan auttavan pään ja kaulan alueen vaivoihin.
*

26.5.08

Uusi viikko...

Olen tehnyt viime aikoina paljon sinisiä koruja, niitä toivotaan, ja eihän minulla mitään ole sinistä vastaan ;-)

Tämä korusetti syntyi tilaajan toivomilla väreillä ja lopputulos onkin raikas ja moderni, mutta silti juhlatilaisuuteen sopivasti ajaton.

Materiaaleina 'Fresh roses' -korusetissä on upeakiiltoisia, lähes pyöreitä makeanvedenhelmiä, kuukiveä fasettihiottuina rondelleina ja Swarovskin kristalleja indicolite-sävyssä. Koruvaijeri on hopeoitua ja ruusu-lukot hill tribe -hopeiset.
*

25.5.08

Rauhaa ja rakkautta!

Makeanvedenhelmiä... Niitä on erikokoisia, tiesittekö... Tässä kuvassa pienimmät ovat 3x4mm, keskimmäiset 6x8-9mm, suurimmat 9x11-12mm. Numerot eivät siis kerro tuota todellista kokoeroa, sen vuoksi laitoin tämän kuvan.
*
Yleisesti ottaen en aivan jättikokoisista helmistä erityisemmin pidä, mutta kuvan kolmikon 'valtavia' sain pienempiä tilatessani vahingossa!! Ja kaksi nauhaa!! Minulle onnekas kauppiaan vahinko ;-D sillä nämä ovat nii-ii-in ihania. Mikä kiilto!
Kaulanauhassa tuo sydänkin on sellainen isohko, 25-millinen... Tämän kun kaulalleen laittaa, saa ihanan halauksen ;-) Koru saikin nimen 'Halaus' tai 'Hug' (ei sentään 'huge'), galleriassa kokokuva -klik-
*
*
Samoja herkullisia valkeita makeanvedenhelmiä sekä jo aiemmin hankittuja tumman suklaanruskeita helmiä on rannekorussa, seuranaan ruskeita ja valkeita, läpikuultavia ja huurteisia, loistoluokan shampanjakvartsi-helmiä, yksi Swarovskin kristalli. Pieni pätkä tynnyriketjua gf-langasta ja lukko on kullatua hopeaa, riipuksina kullattu filigraani-lehti sekä lasinen lehdykkä.
*
Tästä korusta tuli itselleni tasapainoinen olo, mieleeni muistui jo vuosia sitten poismennyt ihana, rakas ja esimerkillinen ystäväni, jonka pelkkä läsnäolo henki hänen etunimensä mukaisesti rauhaa. Siksi koru saa nimekseen Rauha.



*
*

18.5.08

Ihastuttavaa vintagea; herkkää hopeaa

Sateista ja harmaata ulkona; kotoista ja hempeetä työpöydän äärellä ;-)
*
Keväällä on kaikenlaisia tunteita ja tuntemuksia ilmassa, sanoiksikin usein puhkeavat:
'Laulurastaani'-korvakoruissa kultapilkkuiset vintage-lasihelmet seuranaan messinkiset filigraanikuviot, korupiikit ja koukut gf-materiaalia. Viime yönä oli muuten täysikuu niin kuin tuossa taustan kortissa ;-)

Vintage-helmiä olen viime aikoina tilannut maailmalta monenlaisia, ne ovat aivan ihastuttava lisä aitojen korukivien rinnalla!

*
Rannekorut ovat niin lutusia tehdä, kun on kauniita materiaaleja kamun 'korutarvikekaupasta'; ensiluokkainen makeanveden keishi-helmi ja upea fasettirondelli vaaleanpunaista ametistia, nämä siis Helmiliinan kautta hankittuja kalleuksia.
Ketju on punottu pikkuisista 0,8mm vahvuisesta langasta ja on keväänkevyttä ja hentoa -
yritän saada korusta lisäkuvan, jossa se näkyisi ranteessa, ilmestyy siis galleriaan myöhemmin.
'Rakastunut' (ei, en minä!!)
*
*
Totean tähän loppuun, että kyllä, kuvagallerioistani löytää vapaana olevia koruja monenlaiseen tarpeeseen ja jollei sopivaa löydy, niin tehdään sellainen :-)
(Myytyjen tai varattujen korujen kohdalla on tuo maininta myty/varattu, ja jos sitä ei ole, niin koru on vapaa ja ostettavissa.)

*

15.5.08

Eoksen sisar

Aivan alkuun kuva aarteista, joista sitten tulevina viikkoina syntynee jotain herkkää ja naisellista.
Huurteisia kvartsi-pisaroita ja ametistia; pietersiitti-kuutiot ovat oikeasti i-ha-nia-! Alinna pikku kordieriitti-brioletteja ja vasemmalla upeat vihreät fluoriitti-markiisit!!
*
*
Jo sommitellessani Aamunkoiton jumalatarta, huomasin, että samoihin turkooseihin helmiin sointuu hopeakin. Niinpä syntyi sisarkoru, joka sai nimensä Eoksen sisarelta, kuun jumalattarelta, Seleneltä, samaisesta kreikkalaisesta tarustosta.

Vuorikristallin tilalla kuukiveä ja jaspiksen sijaan hopealantti, muuten samat materiaalit kuin huikentelevaisella pikkusisarella; löysin kuin löysinkin maitomaisen vaalean hemimorfiitti-ovaalin, joka sopii öiselle Kuuttarelle.
Selene

Kuvastakin tuli tuollainen kuunhohteisen utuinen ;-)
*

Onneksi tuli tehtäväksi välillä muuta kuin sinistä tai turkoosia ;-)
Ettette vaan luulisi muunväristen kivien loppuneen!
*

Taannoisen arvonnan voittajan valitsema värimaailma oli kylläinen oranssi-ruskea-kirkas ja tähän rannekoruun värejä tuli karneolin, savukvartsin ja vuorikristallin muodossa; suloisten sileiden lisänä karneolista viistehiottu brioletti sekä ruusu, hiukan hopeaketjua ja Balin hopeaa välihelminä.
Korun nimi on tietenkin
Sannuski
Kuvan on tuleva omistaja jo nähnytkin ja korun hyväksynyt, joten kirje lähti hänelle tänään.
*

13.5.08

Lisää jumalattaria

Taas lähdin toteuttamaan korua kahden helmen innoittamana. Aivan eri paikoista tilatut helmet olivat kuin luodut toisilleen!
Pyöreä lamppuhelmi ja kolikon mallinen vintage-lasihelmi pullahtivat kuoristaan samana päivänä ja kertoivat heti olevansa kavereita. No tietenkin uskoin.

Kun niissä kummassakin oli kullanpilkahduksia, niin oli helppo kerrankin käyttää empimättä gf-lankaa; ihanan kallista ;-)

Kun vielä ihana ystäväni Helmiliina oli sahannut minulle nuo lenkit (itse en uskaltaisi kallista gf-lankaa käsitellä), niin punoin pitkään haikailemaani kullattua ketjua. Se on kyllä sievää!
*
Mutta hei - ei tämä koru niin kalliiksi tullutkaan, valitsin edullisia helmiä!
Edelläkerrottujen kahden kaunottaren lisäksi mukaan pääsivät yksi vuorikristalli, yksi valtamerijaspis ja yksi hemimorfiitti.
*
Nimensä 'Eos'-rannekoru saa Kreikan tarustosta, aamunkoiton jumalattarelta, joka oli auringonjumala Helioksen sisar.

12.5.08

Saattaja

*
Nyt saa taas vapaasti uskoa tai olla uskomatta minun juttuihini ;-D

*

Sain miellyttävää meiliä ihastuttavalta naiselta, joka on lähestynyt minua korutoivein aiemminkin. Jo meilin avatessani arvasin, mitä korua hän tiedustelee. Arvasin oikein. ( Ihan tosi ;-D )

Kun hän kertoi kenelle ja millaista korua tarvitsi tällä kertaa, otin (taas kerran
) esille paljon sinisiä vaihtoehtoja - sininenhän on suomalaisten naisten lempiväri numero ykkönen!
Yhden kerrallaan laitoin kiviä takaisin pusseihinsa ja säilytyslaatikkoon.

*
Hmm... tällaista ei pitäisi kertoa julkisesti varmaan, mutta minulla on isolla pöydälläni kolme (30x35cm, ohutta vaahtomuovin tapaista materiaalia) helmimattoa esillä yhtaikaa;
'varsinainen' työskentelymatto; sen vieressä matto, jolla 'perushopeita'; ja vielä vastapäätä työpistettä matto, jolla on tuleviin töihin tarvittavat materiaalit katse-etäisyydellä 'inspiroitumassa'...
Niin, ja vielä neljäskin, sen varsinaisen maton päällä, koska myös varsinainen matto on täynnä päähänpistoja; sopivia helmipareja korvakoruiksi, kauan kadoksissa olleita osasia, jotka täytyy pitää näkösällä, edellisen korun 'tähteitä' ikäänkuin liudentumassa säilytykseen...
Siis neljäs tarvitaan oikeasti varsinaiseen työskentelyyn ja sitten välillä kurkin sen alle, josko siellä ekalla olisi jotain, mitä tarvitsen... (hävettää ja ei...)
*
Tuo kaikki oli taustaa siihen, että kun olin noita sinisiä penkonut ja laittanut pois kaikki helmet paitsi yhden Montana-sinisen Swarovskin kristallin, niin kurkistin tuonne alimmalle matolle ;-D

Sieltä löytyivät siniset kalsedonit, joista olin luullut tekeväni korvakorut.

Sieltä löytyi lamppuhelmi-setin viimeinen, joka oli menossa aivan toiseen projektiin.

Siellä oli myöskin täydellisen kaunis pinkki ametistinugetti, jota - nauhan kaunimmaista - myös olin säästellyt...

Ne kaikki pyysivät seurakseen naisellista, fasetoitua vuorikristallia, koristeellisen hopeahelmen ja kiehtovan hopeisen putkikäärön...



Tällaiseksi kuvittelin tilaajan toiveen... Tämä koru todella synnytti itsensä; myös pieni sinisiipi-enkeli oli aivan ehdoton mukaantulostaan!
*
Kaksi kuvaa, koska niiden tunnelma on aivan erilainen :-)
*

11.5.08

Amazon

Äidille lämpimiä halauksia :-)
- mutta allaoleva 'Amazon' on menossa ylioppilaalle.


Kaksirivisessä kaulakorussa on makeanvedenhelmiä, Swarovskin kristalleja ja hopeaa. Torson liukkaalla kaulalla koru ei tietenkään ole sellaisella kohdalla kuin 'oikeasti'; koru on tällä kertaa hyvin lyhyt, kaulanmyötäinen panta.
Keskellä olevan kristallin koko on kehyksineen n.20x15 mm.
Aika ihana säihke...

7.5.08

Alkaa äSsällä ;-)

*
Ennen kuin kerron arvonnan tuloksen, laitan tähän kuvan aivan yksinkertaisesta, hennosta ja herkästä korusta (auts, otan aurinkoisena päivänä paremman kuvan).
*
Kesä on rippijuhlien aikaa ja ajattelin tänä vuonna tehdä joitakin ehdotuksia valmiiksi niille, jotka haluavat rippilapselle kaulakorun, jossa on risti.
Olin kirjoittaa 'perinteinen' risti, mutta tämän korun pienin kristallein koristettu riipus ei ehkä sittenkään ole niin perinteinen, vaikka tietyllä tavalla retroa henkiikin.


Siis - Swarovskin kristallein koristettu hopeoitu risti, korkeus vain 12 mm, turmaliinipedillä.
Muoks: vaihdoinpas kirkkaamman kuvan...
*
Jaa, arvontaan... Kiitos kaikille kommentin jättäneille :-)
Arvontapussukasta nousi seuraava nimi:
Sannuski :-D
Laitahan yhteystietosi sähköpostiini, helmimags hotmailissä!
*

6.5.08

Sormituntumalla

Tein eilen iltamyöhällä tätä ranneketjua... katsoin puolella silmällä richardgereä, vaihdoin kanavaa välillä, liikaa verenroiskeita, kokeilin radion puolta, ikävää... Siis sellaista sopivaa taustaa puuhailulle olivat sittenkingerensamettisilmät...

Valmiiksi avatut lenkit loppuivat, vain pari senttiä uupuisi molemmin puolin korentoa, nappasin siis toiselta puolelta pöytää pussin, jossa luki hmm... ainakin se numero 4, jota tarvitsin...


Tein kummankin puolen ketjut valmiiksi ja kummastelin, miksi ketju 'tuntui niin erilaiselta kuin piti'... Kääntelin ja katselin... Missä ihmeessä tässä on virhe!


Kävin juomassa lasillisen vettä ja palasin ketjun ääreen, aloin liittää lukkoa ja otin pari pienempää ja ohuempaa lenkkiä. No haloo!! Siinäpäs se! Tajusin, että lenkit olivat tuossa loppupuolella vaihtuneet ohuempiin, koko oli toki nelonen, mutta ketju oli totisesti liian löysää...


Äsh, kun keljutti... Purin siis loppupätkät, otin oikean pussin esille ja vaikka oli myöhä, niin avasin vielä aamua varten riittävästi lenkkejä...

Olipas mukava jatkaa aamulla ketju valmiiksi, lisätä nuo pikkulehdykät... Sain itseni hillityksi, etten nyt tällä kertaa ripustellut yhtään kiveä koruun.

Jei, tää koru on mulle just sopiva :-)

5.5.08

Sand in my bed - ja ARVONTA

*
Minulla on aikamoinen viehtymys kauniisiin, yksilöllisiin, taidelasihelmiin... Monet niistä odottelevat laatikon kätköissä, kun en vaan löydä niille sopivaa seuraa! Eli olen ne vain hurmaannuksissani tilannut... Mutta kun ne ovat niin kauniita!
Samoin on välillä ruskean värin kanssa - pidän ruskeista, mutta sitten ne odottavat pitkäänkin paikkaansa.

*

'Sand in my bed' materiaalit: makeanvedenhelmiä on kullansävyisinä keisheinä ja nappeina sekä valkoisina isoina (10mm) palleroina; andalusiitti-brioletteja (esim. rannekorun säätöketjun riipus); sileitä akaatti-ovaaleja; Swarovskin sand opal -kristalleja sekä tietenkin nuo lamppuhelmet ;-D Ne on tällä kertaa tilattu USAsta.

Kaulakoru on lyhyehkö, asettuu todella nätisti, ja allaolevasta kuvasta jotenkin tulee oikeanlainen fiilis... Sellainen, Kreikanloman fiilis... jolta tuoksui eilenillalla sateen jälkeen...
Ai niin... nuo kullanruskeat keishit ovat Helmiliinan kautta hankittuja ;-) Eiks ookki ihania!

***
Huomasin, että kävijälaskurissa meni 60 000 rikki, joten ajattelin jonkun ehkä ilahtuvan, jos 'voittaisi' rannekorun?
Osallistua voi jättämällä kommentin 6.5. klo 21 mennessä; Korun värityksen saa sitten valita - mainitse väri kommentissa ;-)
(Jos joku hupsu koruntekijä osallistuu, niin hän saa 'tarvikepaketin'.)
***
Hmm... Sain kehotuksen jatkaa arvonta-aikaa blogilistan takkuilun vuoksi; siis vuorokausi lisää... ;-)

4.5.08

Antaumus

Otsikko kuvaa yhdellä sanalla sitä, miten suhtaudun korujen tekemiseen. Kun jokin idea syntyy, en näe enkä kuule muuta ympärilläni. Englannin kielen 'devotion' voidaan kääntää suomeksi esimerkiksi sanoilla omistautuminen, hartaus, innostus ja juuri antaumus... Kaikki ne kuvaavat sitä heittäytymistä, minkä korutarvikkeiden esille ottaminen minussa saa aikaan.

Kuvittelin aamulla herätessäni (ennen seitsemää!), että teen jo pitkään aikomani kokonaan hopeisen rannekorun. No, ei se niin mene.
Ihastuin kyllä tuohon ketjumalliin ja rakentelin keskelle Hill tribe kukkakuvio-helmestä ja hopeisista lintusista katseenvangitsijan, mutta...

Katse sattui monivärisiin turmaliini-rondelleihin. Tilasin niitä ajat sitten 4 nauhaa kerralla (etteivät heti loppuisi ;-D) ja olin aivan ihastunut - jokaisessa nauhassa oli pari-kolme tuollaista savunsinistä helmeä, ihana sävy, jota kuviin oli kyllä vaikea saada. Sinivihreä fluoriitti-nugetti on väriltään aika lähellä näitä turmaliineja.


Olin vielä puoliltapäivin yöpaitasillani, aamukahvi odotti pannussa painuneena, kun jahkasin, voiko koru olla nyt tuollainen vai pitääkö siihen lisätä väriä... En sitten kuitenkaan tehnyt muutoksia.
Koru sai siis nimekseen 'Devotion'.



Kuvia on kahdet, ylemmät auringossa ja alemmat varjossa otettu; kummissakin on jotain oikein - se turmaliinien sävy onnistui alimpaan kuvaan, suunnilleen.
*

2.5.08

Samalla kaavalla

Nii, samalla mallilla on helppo toteuttaa uusia koruja, värimaailma vain vaihtuu...
*
Olen aina pitänyt malakiitista, vaikka se ei missään yleisessä suosiossa olekaan. Tosin m
alakiitin nimellä myydään usein jotain keinotekoista, tylsän mattaa 'kiveä'.
Vaan Ullaltapa löysin nämä ihanaiset ja täydelliset aidot helmet ja
ottaisin kernaasti isompiakin käsittelyyn kuin mitä nämä 'Metsäpuro' -rannekorun suloiset, kiiltävät ovaalit, 10mm, ovat.

Tässäkin korussa pätkä itsepunottua ketjua, pari kaunista lisäkiveä (vuorikristalli, smaragdi) ja sitten pikkuruisia rondelleja metsäpuron verran, niissä turmaliinia, akaattia ja labradoriittia. Balin hopeaa ovat lukko ja patinoitu kuviohelmi.
*
Korvakoruja itselle ;-)

Valkoiset mv-helmipallerot tein tähän kaulakoruun ja 'Afroditen kyyneleet' sopivat kullanruskeina keisheinä (kuukivien kera) paremmin punaiseen tukkaani kuin sininen versio.
*
Hennon vaaleanpunainen mv-helmipari odottaa kylläkin jotakuta vaaleahiuksista, nuo helmet ovat isot, 7x14mm ja kiilto aivan huikea.
*