14.10.09

Ne ihanat ruskeat ja beiget

Kun kivet ovat kauniinvärisiä ja kiiltäviksi hiottuja, ei niille tarvitse juuri tehosteita haeskella. Lamppuhelmitilauksessa ylimääräisenä saatu muka epäonnistunut helmi vain sattui väreiltään niin erinomaisesti näihin jaspiksiin, että pakkohan se oli tähän sijoittaa. Riipuksena on pieni hopeinen perhonen, syyn kerron kohta.
Epione oli kreikkalaisessa mytologiassa Asklepioksen, lääkinnän ja terveyden jumalan, puoliso ja tunnetaan itsekin kivunlievityksen jumalattarena. Lisäksi perhoslajin nimi, kertoo Wikipedia.

Joissakin lähteissä jaspiksen sanotaan auttavan kiputiloissa. Ja tämänkertainen jaspis on kauppanimeltään 'silkworm'-jaspis eli viittaa perhosiin sekin :-)

Kun vielä korun lamppuhelmeen on vangittu täysin nuo viereisten jaspisten sävyt, niin tässähän oli sen paikka!
Ja nimeksi tuli tuo Epione jo ennen kuin tiesinkään kaikkia noita wiki-juttuja.

Lamppuhelmi ei kai ole muodoltaan täydellinen, mutta hyvin kaunis kuitenkin.


6 comments:

 1. Miten mulla on sellainen olo että toistan itseäni, kerta kerran jälkeen... Kaunis <3 Ihan kyllä kympillä passaa matskut yhteen.

  ReplyDelete
 2. Korujen värimaailma ei ole pisaraakaan mun, mutta tykkään mä kuitenkin. Taitavasti yhdistelty materiaalit kokonaiseksi huolella tehdyksi koruksi.

  ReplyDelete
 3. Kiitos!

  (Ja hitsiläinen, kuvista hokasin, että tuli pidetyksi kiirettä kuvaamaan, kun aurinko ilmestyi - jäi langanpäät painamatta piiloon, noloa.)

  ReplyDelete
 4. Aah, ihanat sävyt jälleen! Ja on muuten hyvät kuvat myös!

  ReplyDelete
 5. Hei, hienoa taas! Joskin sanon samaa kuin Katri, että itse vierastan tällaisia värejä, mutta koru on silti kaunis! Ja rrrrakastan koruja, joiden takana on tarina, ja tässä on! Kumarrukseni Epionelle...! :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos, Akvamarin!! Ihana kun tykkäsit kuvista :-o
  Kiitos, Miira kaikista tän päivän kommenteista ;-D

  ReplyDelete