17.11.10

Muunneltu vai luonnollinen

Korukiviä käsitellään ja muokkaillaan monin eri tavoin. Vaikka olenkin viime aikoina pyrkinyt löytämään mahdollisimman luonnollisia, värjäämättömiä ja kemiallisesti käsittelemättömiä kivihelmiä, niin... Joskus vaan jokin käsittely tekee kivistä niin mainioita, että niitä täytyy nähdä lähempää.Tähän akaattiin on pintakäsittelyllä saatu aikaan verkkokuvio ja etenkin noissa epäsäännöllisissä ja kiiltäviksi hiotuissa kivissä se on aivan mainio. Osa korun helmistä on pyöreitä ja himmeitä, osa kiiltäviä murikoita ja ne korostavat mukavasti toistensa ominaisuuksia. Pikkuiset välihelmet ovat kuukiveä.

Carnac-kaulakorun helmet ovat reilunkokoisia, joten koru sai jäädä lyhyeksi. Kaulakuva on epätarkka, mutta siitä näkyy kuitenkin tuo korun asettuminen aivan lähelle kaulaa.


Korukaupassani on vielä tämän päivän ajan tarjous rannekoruista. Siitä muistuttamaan keskeneräinen rannekoru, joka odottaa vielä lukkoaan. Viivytin uusien lukkojen tilausta ja nyt ei ole aavistustakaan milloin ne saapuvat, hiukka harmittaa.

Rannekorussa on Boulder-opaalia laattoina ja väleissä Perun sinistä opaalia oikein kirjavia kappaleita. Tähän tulee hyvin pelkistetty lukko, sillä kivissä riittää katseltavaa, ne ovat omasta mielestäni aivan ihanat!

7 comments:

 1. Nuo mustat akaatit ovat kyllä... MUHKEITA JA IHANIA!! Kaunis kuvio niissä kyllä on ja tuo kaulaan asettelu on kyllä sopiva juuri tälle korulle, että olisi näyttävämpi ;)

  ReplyDelete
 2. Akaatti kaulakoru on kyllä karun kaunis, musta ja valkoinen toimii aina. Tyylikästä.

  ReplyDelete
 3. Upeita kiviä!
  Kaulakoru on tyylikäs, tykkään niin tuosta ajatuksesta ettei siinä ole kuin tuo yksi metallihelmi ja vielä valkoisen vieressä.
  Perun sininen opaali on ihana kivi!

  ReplyDelete
 4. Tykkään näistä muhkeista kivistä, verkkokuviointi on kaunis ja sopii juuri tällaisiin isoihin mollukoihin.
  Taas uudet kauniit opaalilajit, luulin ennen, että opaaleja on vain yhtä lajia, kuinka hupsua:)
  Molemmat korut taas niin ihanaiset.

  ReplyDelete
 5. Ihana tuo eka muhku koru <3 Kaunit akaatit ja valkoinen keventää korua kivasti.

  ReplyDelete
 6. Kiitos kaikille!

  Manteli, kyllä minäkin noita kiviä löytäessä aina ihmettelen, että miten kauhean paljon noita lajeja oikein on! Ei niitä ikänä voi oppia.

  ReplyDelete
 7. Vau! Todella upeita taas! Ja mä tunnen piston, kun sä pyrit kohti luonnonmukaisuutta ja mä harjoittelen noita feikkejä... ;-)

  ReplyDelete