19.11.10

Turkoosia talvella, miksei

Turkoosia pidetään useimmiten kesäisenä kivenä, jossakin sitä sanottiin elokuun kiveksi. Suomen kultaseppien kiviluettelossa se on kuitenkin joulukuun kivi. Ja minun mielestäni se käy kyllä joka kuukaudelle :-)


No, rannekorun kokonaisuus lähti tuosta lukosta, jota olen pihdannut kai kaksi vuotta! Kuten kerroin aiemmin, niin lukot on lopussa ja käyttöön on otettava aarteetkin. Helmitilauksessa tuli korvakoruja varten noita pikkuisia turkoosi-riisejä, jotka olivatkin sitten aivan samaa sävyä lukon turkoosi-kiven kanssa. Ja nämä ovat kaikki aitoja turkooseja, ei värjättyä howliittia tai magnesiittia. Helmien pinta on jätetty himmeähköksi.

Yksinäisinä pikkuturkoosit olivat liian hentoja lukon seuraan ja toisaalta nuo isot 'neliöt' olivat liian jäykkiä yksinään, niin mentiin sitten molemmilla.
Korvakoruissa käytin 'papu-lankaa' eli puolipyöreää lankaa renkaina ja se antaakin hauskasti volyymiä koruihin.

13 comments:

 1. Tänään kaikki ovat saaneet aikaiseksi ihan "OHOH" -koruja. Mags: KÄÄÄK!!! nämä ovat ihanat, tyylikästä ja ajatonta. Ymmärrän kyllä että olet jemmaillut tuota lukkoa, eihän tuollaisesta voi luopua!!!

  ReplyDelete
 2. Jestas kuinka hienot! Turkoosi tuo kivasti väriä talveen, joten käyttöön vaan. :) Tykkään hirmusti korviksista juuri tuon papulangan vuoksi, nam!

  ReplyDelete
 3. Ihanat, olisivatko myynnissä?

  ReplyDelete
 4. Kiitos, Niina, Inkku ja Virpi :-)

  (Laitoin sulle Virpi meiliä; tuo rannekoru sai jo siivet selkään)

  ReplyDelete
 5. En ole tullut ajatelleeksikaan kuinka kaunis muoto tuo riisi on.
  Toiseksi tykkään mattapintaisista helmistä, ne ovat vaan niin tyylikkään näköisiä.
  Turkoosi värinä taitaa viehättää aina,oli mikä vuodenaika tahansa. Talven keskellä se tuo viestin kesästä tai vaikkapa toiven lomasta jossain muualla.
  Niin, jälleen ihana postaus :)

  ReplyDelete
 6. Ihanat turkoosit, käy ihan hyvin talvellakin!

  ReplyDelete
 7. Herranen aika sentään kun on upea rannekoru o_O *kuolaa*

  ReplyDelete
 8. Ihania upeita ja turkoosit voittamattomia :) No on nuo toisetkin vallan hienoja joita on tuolla aiemmin ja myöhemminkin :) Onnea uuteen huusholliin, olet muuttanut, luin tuolta aikaisemmasta postauksestasi. :)

  ReplyDelete
 9. Turkoosi sopii joka kuukaudelle, vaikka joka päivälle, niin kaunista se on. Rannekorussa on ihana lukko, kyllä oli taas kaunista katseltavaa♥

  ReplyDelete
 10. Turkoosi sopii aina ja sitten vielä joka päivä! Niin mun värit... Ihania, ihania, ihania!

  ReplyDelete
 11. Amazing!!! fantastic work!

  ReplyDelete
 12. Oooooooooooo, mikä ihanuus, just mun näköinen korusetti, huoh... Tykkään turkoosista tosi paljon.

  ReplyDelete