24.1.12

Ovatko ne ihania?

Siis kuka tykkää makeanvedenhelmistä, käsi ylös! Täällä nousi kaksi kättä, vasen ja oikea ;-D
Olen jo vuosia sitten menettänyt sydämeni kauniille, oikeille helmille, anteeksi vaan kaikki pinnoitettujen lasihelmien ystävät.

Ja taas kaunokaiset hihkaisivat laatikostaan, että oisko välillä meidän vuoro. No ois! Onhan näitäkin helmiä pihtattu laatikon pohjalla jo ainakin vuosi, mitä nyt pari hassua on koruihin päässyt.


Väittääkö joku, ettei helmet ole ihania - katsokaa näiden kiiltoa! Siunattu aurinko, että edes hetkeksi ilmaantui, mulle tuli kyllä hirmuinen kiire napata kuvat ennen sen katoamista taivaanrantaan.
Kaulakorussa on näitä ISOJA helmiä, keskimäärin koko on n.12-13mm ja sitten näitä pikkuruisia, 2-3mm, ihan ovat sulassa sovussa.


En missään nimessä ollut tekemässä perinteistä helminauhaa, vaan halusin koruun hiukan uudenlaista ilmettä ja särmääkin. Biwa-tikut olivat samaa huikaisevan kiiltävää laatua kuin muutkin helmet, joten mukaan vain. Hmm, tuo metallisiipi on valkoiseksi pinnoitettua messinkiä, vaikka kaikki muut metalliosat korussa ovat tietenkin hopeaa. Päätin tässä hiukan poiketa periaatteistani, etten yhdistäisi arvokkaisiin makeanvedenhelmiin mitään vähempiarvoista. Omasta mielestäni siipi on tuossa aivan paikallaan.


***

Osaan bloggerin blogeista ei onnistu kommentointi! Olen huomannut, että muillakin samaa ongelmaa. Käyn kuitenkin entiseen malliin, kamut, korujanne katselemassa ja ihailemassa :-)
Esimerkiksi Ninni, olen yrittänyt titaanilanka-korua kommentoidan ainakin viisi kertaa, ei onnistu!

25 comments:

 1. Kaksi kättä ja kaksi jalkaa nousi ylös, nostin varmuuden vuoksi myös pojan kädet ylös, jotta tulee selväksi, että tykkään makeanvedenhelmistä ;) Koru on talvimaisema kauneimmillaan, kuten tänään sen todistin kun poikasta ajelin terkkarille ja siitä kauppaan ja matkan varrella oli metsikkö, järvi ja kallio, joka oli valkea kuin unelma <3

  Mulle bloggeri on ilmeisesti laittanut myös sanavahvistuksen päälle, mutta SEN menin poistamaan ;)

  ReplyDelete
 2. Makeanvedenhelmet ovat ihania! Ja varsinkin tämä koru, kerrassaan upea!:)

  ReplyDelete
 3. Aivan upea koru! Ja makeanvedenhelmet ovat parhaita...

  ReplyDelete
 4. Nyt pääsin tänne!
  Kaksi kättä nostan, kohta päästään tekemään aaltoja :)
  Tykkään niin näitten helmien epäsäännöllisestä muodosta.
  "Siipikapina" oli tässä niin hieno valinta,tuohonhan se kuuluu!

  ReplyDelete
 5. Häkellyttävän hengästyttävän ihana taidekoru. Helminauhassa on taas sitä tuoreutta ja kekseliäisyyttä, joka ei tunnu sulla ehtyvän. Ja mitä makeanvedenhelmiä!

  ReplyDelete
 6. Ihania möllyköitä :) kaunis koru.

  ReplyDelete
 7. Mullakin nousi vähintään molemmat kädet, ehkäpä jalatkin! :) Makeanvedenhelmet vaan tuntuvat yksinkertaisesti niin paljon paremmilta ihoa vasten! Mä joskus ajattelin, et vain sellasia täydellisiä pyöreitä helmiä, mut oon alkanu tykkäämään sellasista ei-niin-laadukkaista, hieman rosoisista makeanvedenhelmistä myös :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi, helyes :-)
   -pienenä jälkihuomautuksena; nämä isot n.s. barokkihelmethän ovat täysin A-laatua; barokkihelmissä arvostan itse sitä 'wabi-sabi'-ominaisuutta eli ei-täydellistä muotoa, näennäisen virheen luomaa kauneutta!

   Delete
 8. Kaunotar ja siipi on söötti!

  ReplyDelete
 9. Ihana, lumipallukoita ja jääkiteitä. Kaunis, osaat niin kivasti yhdistellä eri materiaaleista kivoja ja persoonallisia kokonaisuuksia.

  ReplyDelete
 10. Ihana vaalea, luminen ja mikä kiilto! Mv:t on ihania, mutta vähän liian hempeitä, siis minulle:)Sama ongelma täällä, en ole onnistunut tänne sun blogiin kommentoida pitkään aikaan, mutta nyt taitaa onnistua.

  ReplyDelete
 11. Ihanaa mä pääsin läpi :D Molemmat kädet nousee täälläkin pystyy. Mv-helmet ovat kauniita. Upea epäsymmetrinen koru.

  ReplyDelete
 12. Paljon ihanaisia koruja taas :)

  ReplyDelete
 13. Aivan mielettömän kaunis!

  ReplyDelete
 14. Aurinko?? En muista milloin olen itse nähnyt semmoisen, lunta sitäkin enemmän :)
  Kaunis koru ja on kyllä ihania helmiä, ja varsinkin nuo tikut. Olen tuommoisia tikkuja joskus katsellut, mutta en varmaan itse osaisi niitä käyttää.

  ReplyDelete
 15. Olen Solen kanssa sama mieltä. Mikä on aurinko? Löytyisi varmasti Wikipedistä jotakin, mutta onneksi joku meistä ehtinyt sen nähdä ja jopa napata kuvan. Ihanaa. On se korukin ihanaaaaaa... täällä hihkutaan kaikkien puolesta. t:) Koralli

  ReplyDelete
 16. Kyllä, makeanveden helmet on ihania, mutta tämä korukaunotar se vasta ihana onkin <3 :)

  ReplyDelete
 17. mulla onkin myös jalat pystyssä! HIANO ON! tarviiko muuta sanoo, ei.

  ReplyDelete
 18. Ai kun on kaunis, on tosiaan särmää tässä korussa :)

  ReplyDelete
 19. Mielettömän suloinen ihanuus <3 Kyllä vain makeanvedenhelmet on kauniita ja tässä ne on mitä parhaimmassa kokoonpanossa :)

  ReplyDelete
 20. Kiitos, kaikki ihanat, kommenteista!!

  ReplyDelete
 21. Rakastan makeanvedenhelmiä, niin etten raski niitä käyttää, vaikka olen edullisia hamstrannut aina kun on eteen sattunut. Tänä vuonna olen saanut pidettyä itseni kurissa, uusia ei osteta ennen kuin varastoja on tyhjennelty - ja sitten olen tehnyt vaan siemarikoruja koko vuoden... Ihana helmikollaasi, eikä siipi ole minun mielestäni arvottomampi osanen tuohon, kun se kerran siihen sopuisasti paikkansa löysi.

  ReplyDelete
 22. Oi kiitos, Peikkonen, nätisti sanottu tuo viimeinen :-)
  Ja totta, vähän sama on itsellä meininki nyt; mahdollisimman vähän uusia tilauksia ennen kuin entiset varastot vajenee!

  ReplyDelete
 23. Täydellinen kaulakoru, Mags! Minä niin pidän näistä siipijutuista <3 ...ja helmistä.

  ReplyDelete
 24. Kiitos, Ania :-D

  ReplyDelete