27.1.12

Omia suosikkejani

Vaikka bad hair day yllättäisi (minulle tapahtuu usein), niin joka päivä käytän korvakoruja. Ikiaikaisista suosikeistani esittelen tässä vain kahdet.

Ensimmäiset ovat mahtavat, raskaat ja arvokkaatkin prasioliitti-pisarat. Voisi luulla, että pidän näitä ylltiönaisellisia hopeakoruja vain juhlapäivinä, mutta ei. Ne ovat korvissani varmasti parikin kertaa viikossa, kesät talvet. Ja kohottavat itsetuntoa mukavasti ;-)
Tehty kesäkuussa -08!


Toinen suosikkiparini on hintahaarukan ja helmikoon toiselta laidalta; lasihelmet, korumetalliosat, paitsi koukut ovat sinisävyistä niobiumia. Nämä korvikset käyvät asuun kuin asuun, ovat pienehköt ja neutraalit, kevyet kuin unelma. Parasta niissä ovat koukut, sillä niobium-metalli on taatusti allergisoimaton, näin ovat vahvistaneet muutkin käyttäjät.
Valmistettu kesällä -10

Ja uusia korvakorukoukkuja varastoon haeskellessani taas sattuikin silmiin niobium; sitä sävytellään lähes kaikkiin väreihin ja kun niin moni on allerginen sekä korumetalleille että myöskin kuparille, niin jatkossa käytän näitä erinomaisiksi koettuja kirkkaan hopean rinnalla. Ja yksi lisäbonus niobiumissa on tosiaankin sen keveys.

Miltäs siis näyttää pinkki niobium yhdistettynä Swarovskin uuteen väriin, amethyst blend

tai sininen niobium ja swarot suosikkisävyssä air blue opal?


Ja näissä nyt ei saa koukuista selvää, mutta ne ovat kuparinsävyyn värjättyä niobiumia, helminä tsekkiläisiä herkkuja.


J.k.
Wikipedian selostus niobiumista -klik- Kuriositeettina kerrottakoon, että niobiumia käytetään mm. sydämen tahdistimissa!
Lisähuomiona kommentteihinne: lankanakin varmasti jossakin niobiumia myydään, itse olen nähnyt vain näitä valmiita osia ja materiaali onkin lujuudeltaan kovan hopealangan luokkaa, joten en välitä lankahommista ;-)
*

12 comments:

 1. Ihanaisia!!! Tuollaisesta niobium -langasta en ole koskaan kuullutkaan. Nuo ensimmäiset ovat todella upeat, arvokkaat ja ajanpatinoimat. Voi kun olen iloinen kun taas pääsen tännekin kommentoimaan :D

  ReplyDelete
 2. Upeita! Etenkin nuo ensimmäiset hivelee silmää! Yksinkertaisia ja kauniita!

  ReplyDelete
 3. Kaikki on niin kauniit. Toi lanka niobium on ihan uusi tuttavuus. Ajattelinkin, kun hopea on niin kallis siirtyä muihin metalleihin.T:) Koralli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä ei nyt kyllä hopeaan nähden säästöä synny, koukut ovat itse asiassa kalliimmat kuin perushopeiset - mulla saneli tuo ulkonäkö ja käyttömukavuus tämän koukkuvalinnan, allergisoimattomuus... Edullisuus syntyy kyllä muista korumetalliosista :-)

   Delete
 4. Kauniita korviksia, tosi kivan näköistä kun koukkujen värit mätsäävät helmien kanssa yhteen :)

  ReplyDelete
 5. Ensimmäiset ovat todella kaunit!
  En ole kuullutkaan tästä langasta. Näyttää kauniilta kun löytää sopivat sävyt, amethys blend-pari ihan erityis-sievä!

  ReplyDelete
 6. Kauniita. Aivan kertakaikkisen kauniita <3 Noista olisi vaikea valita suosikkiaan, kaikki on ihania!

  ReplyDelete
 7. Kauniita! Ruskea pari on tällä hetkellä mieluisin. Katselinkin joskus noita värjättyjä niobium koukkuja, mutta jäi ostamatta kun en oikein tiennyt niistä mitään.

  ReplyDelete
 8. Kiitos innostuksesta :-D

  ReplyDelete
 9. Kaunokaisia!

  Niobium kuulostaa mukavalta valinnalta.. Värit on ekstraa tässäkin :)

  ReplyDelete
 10. Ovatpas ne hienoja! Kiitos niobium -infosta, ihan uusi tuttavuus mulle. :) Nuo vikat, kruunulliset korvikset on niin iih!

  ReplyDelete