4.1.12

Jihuu, uusi vuosi siis!

Tulipas hurjan pitkä blogi-tauko! Tahtomattani, mutta toivottavasti teki hyvää :-D

Sairastin jouluna, mutta eipäs sitten tullut ylensyötyä; hiukan otin uunna vuonna takaisin, kun sisko miehineen kestitsi meitä aivan mainiolla herkkupöydällä! Sisko rakas laittoi jouluhalko-kakunkin, kun tietää miten perso olen sille, njam!

***

Ensimmäinen tämän vuoden korutarvikelähetys tuli maanantaina ja olin aivan hurmaantunut etsattuihin kupariosiin; valtameren takaa tulivat nämä hevonen ja liljankuvat.


Sen verran tutkin tuota lilja-symbolin (fleur de lys tai Ranskan lilja) taustaa, että selvisi, että sitä on käytetty niin eri monarkioiden kuin erilaisten järjestöjenkin (esim. partio-) tunnuksissa kuin myös kristillisenä symbolina kuvaamaan mm. neitsyt Mariaa. Viimeksimainittu yhteys on tuonut liljan myös mm. Turun vaakunaan.


Minä nyt ajattelen, että onpas kaunis ornamentti ja sopii hyvin tuon herkän naisenkuvan seuralaiseksi. Tähän koruun laitoin taas noita 'jämä'-swarovskeja, koska niitä oli puolivalmiiksi linkitettyinä tyrkyllä, mokkaa ja kirkasta. Kun vielä keksis mitä tehdä kymmenistä/sadoista 4mm:n pikku-swaroista...


Heppa-riipus (salaisesti villi ;-D) sai myöskin seuraksi swarovskeja, hillittyjä farkunsinistä ja antiikinpunaista. Mainiot ikkunalliset lasihelmet menikin tähän koruun melkein kaikki. Iso rengas on vintage-osa. Olin hurjan tyytyväinen tuon patinoimani hopeisen sulan värisävyyn - taisin nostaa sen juuri oikealla hetkellä pois liemestä, niin että siihen jäi hyvin kupariseen laattaan sopivat sävyt.


Vimppakuvassa vielä molemmat korut, pienempi laatta on kooltaan n.2x3cm ja isompi n.3,5x6,5cm. Näistä tuli kivat arkikorut, kupari käy monenlaisiin asuihin hienosti.

16 comments:

 1. Hieno vuoden aloitus! Tumman kuparin väri on tosiaan hieno ja upeita nuo riipukset!

  ReplyDelete
 2. Kupaririipukset ovat upeita, etenkin toi hevonen vetosi jotenkin minuun! Hyvin sopivat Swarot kupariin!

  ReplyDelete
 3. Tosi kauniit kumpainenkin! Ihanan näköistä tuo kupari, olis mukava kokeilla silläkin materiaalilla (ja monella muulla) mutta minne mä saan ahdettua kaikki materiaalit? Pitäis nyt muutenkin saada laareja tyhjennettyä:-)

  ReplyDelete
 4. Tuo hevonen kyllä vei meikäläisenkin sydämen mennessään -----<3 Sinne meni! ;)

  ReplyDelete
 5. Kiitos kaikille kommenteistanne :-D Heppa on kyllä ihana, mutta taidan tykätä tuosta liljasta yhtä paljon.

  ReplyDelete
 6. Tosi upeita koruja. Erityisesti tuo hevoskoru iskee täälläkin. Sulka on piste iin päällä, se korostaa vapauden ja villiyden tunnetta tuossa, kun tulee mieleen inkkarihevonen.

  ReplyDelete
 7. Herttinen sentään. Kannatti pitää taukoa jos tälläisiä aarteita saat aikaseksi. Kupari on todella kaunista patinoituna. Itsekö punoit ketjunkin. Niin, ja miten niin arkikorut, minun juhlavaatteisiin nuo sopisivat kuin ne päähän ;D

  ReplyDelete
 8. Onpas ihanaisia koruja taas, mags! Pääsevät laatat oikeuksiinsa näissä koruissa, tykkään. :)

  ReplyDelete
 9. On kyllä upeita taideteoksia molemmat ja nuo laatat niin hurmaavia! :)

  ReplyDelete
 10. Nyt tuo eläinmaailma kyllä voitti!
  Ihmeen ihana riipus ja rengas, tykkään!
  Olisko näissä rippunen vähän erilaista Magsia :)

  ReplyDelete
 11. Kupari on kyllä iskenyt minuun ihan täysiä, nämä on huiman kauniita!

  ReplyDelete
 12. Kiitos kommenteistanne, ihanat korukamut :-)

  -Voi Vikki, ite aattelin, että enkö lainkaan uudistu vaikka uus vuosi lähti käyntiin; tosin nää lienee aika 'rauhallisia' meikäläiselle?

  ReplyDelete
 13. Todella kauniit korut! Minunkin suosikki on tuo villikko heppa <3

  Toivotan sinulle hyvää vuotta 2012! <3

  ReplyDelete
 14. Sulla ei ihanat ideat -eikä värkit- lopu, toteutuksesta puhumattakaan. :) Oi voi kun itsellä olisi edes ripaus taidoistasi. Ettei tarttis koko lomaa tuhrata tuhannen palan palapeliin... :D

  ReplyDelete
 15. En osaa sanoa, kummasta tykkään enemmän, makeita molemmat! Nuo värit on ihanat, hyvin "eleettömät" kuten sanoisi se yksi jonkun sisustusohjelman täti. Se ei siis tarkota pahaa vaan sellaista rauhoittavaa ;)

  ...ja niistä 4mm swaroistahan voi askarrella helmi palloja...

  ReplyDelete