13.5.13

Koivuissa isot lehden alut, perhoset kisailee

No niin jatkuu Korukoplan riipustemme matka, tänään lähtevät taas uusiin käsiin :-)
Tässä pieni kurkkaus Outiriinan koruun, joka nyt lähti luotani Korallin jatkettavaksi...***

Odottelen taas kerran kiihkeästi eräitä tiettyjä helmiä, tuntuu että kaikki tekeminen seisahtuu, kun olen jumittunut näihin etukäteisajatuksiin ja odotuksiin - usein käy niinkin, että ne tulevat helmet eivät sitten olekaan ne parhaat seuralaiset kaavailemaani koruun. Tällä kertaa eräs helmilähetys joutui tulliin. Tulee kun ehtii.


Lämpö on saanut jo koivun lehdet reilusti vihertämään ja nurmikoitakin jo ajellaan!
Taitaa muuten tuo aurinko ja lämpö herättää minutkin, kirkkaampien värien pariin. Ihastuin kovasti näihin puristettuihin keramiikkahelmiin, niissä on kaikki kesän värit ja sattumoisin samoja värejä löytyi pienistä lamppulasihelmistä. Magneettilukko on näppärä keksintö sekin.
Nuo hauskat korumetalliset välirenkaat saavat tässä esittää kukkaniittyä, missä perhoset kisailee. Kevyt ja mukava kesäkoru tuli tästä.

***

Kerroin viimeksi siitä punarinnasta, joka oli tehnyt pesänsä hiukan arveluttavaan paikkaan. Voi surkeutta! Tänään ohi kulkiessani todistin kuinka melkein kolme kertaa suurempi rastas istui pesän vierellä lampun päällä ja urhea punarinta istui hievahtamatta pesässään. Havitteliko rastas siitä itselleen pesää, vai oliko munien ryöstöretkellä, en tiedä. Minun rohkeus (=ostoskassissa oli pakasteita) ei riittänyt jäädä seuraamaan, mitä tarinassa seuraavaksi tapahtui. Pahoin pelkään, ettei pesäpaikka ollut pikkuisella oikein viisaasti valittu, olisiko ollut nuoren linnun ensimmäinen...
"Elämä opettaa" sanotaan, mutta ei sen näin julmasti tarvisi tapahtua; taidan turhaan inhimillistää luontokappaleita.
9 comments:

 1. Pian saapuu riipuksesi mulle Korallin pätkän kera. Voi kun jännää. Nyt on vain maltettava odottaa, koska jatkoa ei voikaan tehdä etukäteen, kun ei tiedä miten korua on jatkettu.

  Namskis mikä ihanuuskoru taas ihanine kesäväreineen. :)

  Mä kans seurailen noiden pikkulintujen touhuja tiiviisti, ja oon niin vihainen meidän kissalle, joka tuo niitä saaliinaan sisälle. Sillä ryökäleellä on sivuikkuna, josta se pääsee vapaasti menemään ja tulemaan, ja sitten välillä on tupasessa ylläreitä; elävinä tai kuolleina. :(

  ReplyDelete
 2. Olipa raikkaan värinen koru!

  Jatkathan lintusen tarinaa, jos vielä myöhemmin on siitä tarinoitavaa ja toivottavasti räksä painuu tiehensä ja antaa lintusen olla rauhassa!

  t: toinen säälijä

  ReplyDelete
 3. Moi. Minua jo jännittää ihan kamalasti. Laitoin sinun riipus ja korunpätkän eteenpäin tänään. Kaunis kesäinen koru ja voi niitä lintusia.T:) Koralli

  ReplyDelete
 4. Gorgeous colors and such a cheerful, summery piece of jewelry!
  Hugs from the Alps :)

  ReplyDelete
 5. Kiitos kommenteistanne :-) Onneksi tiedän, että Luonto on muidenkin sydäntä lähellä.
  Annuk, thank you ;-)

  ReplyDelete
 6. Vau mitkä värit tässä!Oikein energiakoru!

  ReplyDelete
 7. Hei Mags pitkästä aikaa :)

  Ihanaa huomata, että vielä korujen parissa puuhastelet ja luot mitä ihanimpia juttuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Nia, ihana että sinä pistäydyit täällä <3

   Delete