24.6.13

Helteen pelossa...

... elän minä! Jos ne trooppiset ilmanalat lähipäivinä toteutuu, niin minä vietän aikani viileässä kylpyhuoneessa suihkun alla. Kyllä lämpimästäkin tykkään, mutta mulle sopivin sää taitaa olla sellainen 15-18 plus-asteen pilvipouta pienellä tuulenvireellä maustettuna.

***
Tänä aamuna, nukuttuani liian pitkään, ei tapahdu usein, päätin viimeinkin tarttua erääseen riipusmalliin, joka ehkä jonkun mielestä on niin loppuunkaluttu, että sen saisi unohtaakin. Mutku, mutku, minä en ole sitä vielä kokeillut!
Olen vuosien saatossa tuijotellut juutuubista joitakin tutoriaaleja aiheesta. Katselin vielä tänä aamunakin yhden. Kyseessä on 'tree of life', elämänpuu. Senhän voi tehdä pienillä helmillä koristeltuna ja lähes minkäsävyisenä tahansa, metallilankojen vahvuudetkaan ei oo niin nökönuukia.

En halunnut 'tuhlata' vähiä paksuja metallilankojani, niin valitsin sitten pohjalle valmislinkin, se on kylläkin hopeaa, joten se siitä säästämisestä. Leikkasin ohuet hopeoidut langat juuria ja oksia varten ja aloin kieputella. Voi itku, kyllä kesti kauan saada langat ojennukseen ja riipus valmiiksi.
Moneen kertaan ajattelin, että jätän kesken ja en varmana tee tätä enää ikinä, niin suurilta ja kömpelöiltä omat sormet tuntuivat! Ohjeiden pyöreät pohjat ovat halkaisijaltaan noin 4- ja 5-senttisiä, minun pohja on 3x2 cm eli hitusta pienempi, ehkä suurempi olisi ollut sittenkin joutuisampi.


Valmistuihan se puu silti ja olen kyllä aika tyytyväinen riipukseen, tuo jämäkkä pohja olikin aika kiva, vaikka epäilin sopiiko sellainen puun taustaksi.

Koska linkissä oli reiät, niin eihän puuta itsekseen voinut mihinkään ketjuun ripustaa, piti tehdä koru ympärille.Puun juuret on tukevasti saippuakuplassa kiinni :-D ja lehtiketju jatkaa puun kurotusta kohti unelmia ja taivaita. Eikö niin, että unelmissa pitää olla mukana koko olemus; sydän, sielu, mieli ja fysiikka! Magneettilukon ja tekstiriipuksen vastakkaisella puolella on ihanainen kuviokoristeltu hopeahelmi; se kuvaa mielestäni aurinkoa, kuuta, tähtiä, maailmankaikkeutta.
Korun niskaosuus on pieniä mattamustia ja hematiitin värisiä siemenhelmiä ja koru on melko lyhyt.Korun nimi on muuten 'Öisin unelmoin'.


***

J.k. Voi miten ihanaa palautetta: koruni tilaaja otti kuvia korustaan, joka mulla sitten jäi kunnolla kuvaamatta, olin kovin kiireinen sillä viikolla! Katsokaahan täältä :-D Kiitos, Mamma A., otit kyllä edustavat kuvat!

***


23 comments:

 1. Erityisen kaunis ja tyylikäs versio elämänpuusta.

  ReplyDelete
 2. Sehän on suorastaan upea! Kyllä kannatti sinnitellä loppuun saakka :)

  ReplyDelete
 3. Tämähän on hieno :)

  ReplyDelete
 4. Olen sanaton, koru on lumoavan kaunis ♥

  ReplyDelete
 5. Jepjep, ei niin kulunutta aihetta, ettei tarmokas suomalainen siitä uutta pusertaisi. Hieno!

  ReplyDelete
 6. Anonymous24/6/13 20:24

  No just tätä tarkoitin edellisessä kommentissani...joiltain tuo luomistyö käy.
  Sitten yks juttu, mikä on ylimmän kuvan tausta? Mulla on oma epäilys mutta haluaisin tietää jos mahdollista?.. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lähes kaikki taustakuvat, mitä käytän täällä, ovat aikakauslehdistä irroteltuja sivuja tai niiden osia - niin tämäkin! Lisäksi joskus on kauniit postikortit tahi kirja-aarteet taustana, mulla on hieman liikaa isoja kuvakirjoja...

   Delete
 7. Kiitos kommenteista ja kannustuksesta, kamuset :-)

  ReplyDelete
 8. aivan ihana riipus <3 <3 ja koko koru on kaunis <3 kannatti tehdä. mulla kans ollu jo pitkään tuo elämänpuu kokeiltavien listalla, ja tämä versio nousi kyllä vahvaksi ehdokkaaksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Outi :-) Kyllä uuden opettelu on lopulta aina palkitsevaa, eikun kokeilemaan!

   Delete
 9. Superkuuta en nähnyt, mutta onneksi tämä Magsin "supertehdas" suoltaa silmänruokaa niin ettei meinaa kommentoimaan keretä. :D Langat taipuvat taitajan käsissä ja luovuus sen kun kukkii kilpaa kesän kukkasten. Henkeäsalpaavan ihana, myös tuo edellisen postauksen koru.

  Se että ihminen on aamuvirkku ja tykkää viileästä, taitaa olla luovuuden ja tuotteliaisuuden kanssa kytköksissä. ;) Minä olen auttamaton iltavirkku ja tykkään kovasti lämpimästä...

  ReplyDelete
 10. Täällä toinen helteen pakoilija:)
  Mutta asiaa: U-P-E-A!! Miten ihmeessä nuo kiehkuratkin olet saanut nätisti noi pieneen pohjaan..huikeaa osaamista ja sinnikkyyttä!

  ReplyDelete
 11. Aivan mahdottoman kaunis elämänpuu ja koko koru aivan henkeä salpaavan kaunis!

  ReplyDelete
 12. Oi kiitos, Suntsa, Eila ja Helinä :-)

  ReplyDelete
 13. Elämänpuita on nähty useilla sivuilla, mutta sinä onnistuit luomaan siitä ihan uudistuneen ja upean version:)

  ReplyDelete
 14. Oi, tämä koru on todella kaunis.. Tosiaankin kuin öinen unelma! :)

  ReplyDelete
 15. Siitä tuli tosi tyylikäs, samoin korusta! Tukeva rengas antaa viimeistellyn ilmeen.

  ReplyDelete
 16. Kiitos, Mamma A, Kaisa ja Peikkonen :-)

  ReplyDelete
 17. Hieno elämänpuu ja tuo lehtiketju on niin kaunista ja korussa on paljon katsottavaa! Sama täällä, nyt on hyvä, kun ilmat viileni:)

  ReplyDelete
 18. Kauneimpia näkemiäni elämänpuu -koruja :)

  ReplyDelete
 19. Tämä on todella ihana :)

  ReplyDelete
 20. Selailu jatkuu ;) välikomentti, sulla on vaan kyky tehdä ja taito onnistua!

  ReplyDelete