16.3.14

Kiva kun

... on mukavaa! Siskontyttöni Kaisli oli pitkästä aikaa luonani yökylässä ja eilen ehdimme monenlaista. Pelasimme Aku Ankka peliä, jonka akkis-tietoa vaativiin kysymyksiin neito vastasi suvereenisti, minen tiennyt mitään. Silti voitin, kun onnistuin valtaamaan kultarahan loppumetreillä :-)
Kävimme myös mummon kanssa pienellä kävelyllä ennen kuin sitten rauhoituimme koruntekoon, sehän se on meidän yhteinen juttu! Toki katselimme illasta telkkaa, pingviinit piilokamerassa ja voice of finlandia, meillä oli samat suosikitkin siellä.

My niece, Kaisli, visited me for weekend and we always have so fun!  Our favourite passtime is to make jewelry :-D We have different styles but, hey! she is 10 years young and more open to new colour combinations than her older (not old!) aunt.
Time flies, usually we don't have time for taking photos but now we decided we just have to.


No koruihin!

Kaisli tekee mieluiten korviksia, kun ne on niin nopeita :-D
Kaisli prefers to make earrings, they are so quick :-)

Taustakuvan kukkien päälle sommiteltiin Afrikantähdikki-leikkokukan pudokkaita. Sö-pö-ä! Korvakoruissa on isot lasilehdet ja Swarovskin bling-tähtilinkit.

Large glass leaves were paired with Swarovski star-links, quite bold or what!
For the bracelet she chose a big glass heart she has been saving for quite a long time. Earlier her favourite colours were pink and lilac, this time she wanted to use more green and blue shades.

Ranekoruun tekijä valitsi omista helmisekoituksistaan mahdollisimman keväisiä värejä ja sai viimeinkin sijoitetuksi oman nerikkinsä, ihanaisen lasisydämen. Tähän saakka lilasta ja pinkistä pitänyt neiti on kuulemma kallistumassa siniseen ja vihreään. Teini-ikä lähestyy.


***


My starting point for the bracelet was an orphan lampworked flower in plum colour. I found some japanese lampwork beads in my stash to go with it. They had the turqoise pattern in them, so fresh, always pleasant to my eyes. The other half of the bracelet is sterling silver chain.

Minä taas halusin tehdä rannekorun yksinäisen lamppuhelmi-kukkasen ympärille. Onneksi oli samaa luumunpunaista noissa japanilaisen tekijän lamppuhelmissä ja niiden turkoosi oli tietenkin ihanan pikantti lisä koruun. Vuorikidehelmissä on miellyttävä harmaasävy-pinnoite, ei sellainen ylen kirkas ja kimaltava vaan rauhoittava.
Ketjuosuus on vankkoja juotettuja lenkkejä ja pituus sen avulla säädettävissä, myös lukko on hopeaa.

 10 comments:

 1. Oi, teillä on ollut ihanat yökyläjutut siellä :) ja selvästi koruilun vikaa myös siskontytössä :)

  ReplyDelete
 2. Aivan ihania koruja. Tykkään kovasti nuista korviksista ♥

  ReplyDelete
 3. Kyllä siskontyttö on taitava.
  Kauniita koruja ovat kaikki.

  ReplyDelete
 4. Jo vain on siskontyttö tullut tätiinsä. :) Vallan ihania rannekoruja ootte tehneet. Ja korvikset niin tyttömäisen namut. Hienoa, kun on tuollaisia tyttösiä, jotka tykkää koruilla. Mun tyttäreni eivät yhtään... Johtunee siitä, että he olivat jo aikuisia, kun mun koruiluni alkoi. En ehtinyt heitä kasvattaa... ;) Mutta onpa mulla nyt korukerhossa jopa muutama poika. :D

  ReplyDelete
 5. Jaaha, teillä näköjään kulkee suvussa tuo juttu. Aika ihanaa, kun tädin luona yökyläillessä on tällainen tyttöjen oma juttu,

  ReplyDelete
 6. Nuo Kaislin korvikset on mainiot<3
  Ja sun rannekoru niin ihana. Taas. :)

  ReplyDelete
 7. Beautiful jewellery!
  My niece's favourite colour was pink, then it was turquoise, then green, it's hard to keep up!
  I love making jewellery with her and my other very young friends. They usually have some surprising ideas!

  ReplyDelete
 8. Mags ja Kaisli :)17/3/14 20:09

  Kiitos iloisista kommenteista!

  ReplyDelete
 9. Lehti korvakorut valloittivat minut. Muutoinkin ihanan värisiä koruja!

  ReplyDelete