11.3.14

Kuva-arvoituksia; Soups of Beads and something else, too

 ***

It is that time again, yes, bead soups are on their way! 
Kyllä vaan, helmikeitokset ovat matkallaan jälleen kerran!

My partner in the great international Bead soup blog party, 8th in row, is Nicole Valentine from Victoria BC Canada. She is a glass artist, she makes amazingly beautiful lampwork beads and has her Etsy-shop full of beauties!
Tällä kertaa parini kansainvälisessä helmivaihdossa (se järjestetään jo kahdeksatta kertaa) tulee Kanadasta. Hän on taitava lamppuhelmien tekijä, Nicole Valentine, jonka Etsy-kauppa on täynnään upeita, kauniita pienoistaideteoksia. Oi, ihastukaa! Nappasin tähän kuvan yhdestä suosikistani.

by Nicole Valentine

It is never easy to find the ingredients for the soup. I want to send lovely beads, tasty ones, and always something finnish. There is something little from Finland in my soup for Nicole and some beads and parts are european origin.
You see the soup down here, served on my grand-mother's silver plate:
Ja tietenkin oli jälleen kerran niin jännittävää ja vaikeaa laatia helmisekoitusta lähetettäväksi kaukomaille :-) Tälläkin kertaa mukana on jotakin suomalaista, vain pieni osa tosin, lisäksi myös joitakin eurooppalaisia osasia. Kas tässä, mummolta perityllä hopeisella lautasella tarjottuna:


Well, you know the rules! You'll see the beads when Nicole has got them :-)
Höö, eihän sitä nyt vielä voi näyttää, vasta sitten kun helmet ovat perillä!

***
Finnish beaders have their own swap circle, and having a swap at the moment.
Me suomalaiset koruntekijät, ainakin osa meistä, olemme välillä niin innokkaita, että laitamme omia haasteita pystyyn. Tällä kertaa muutaman parin voimin, Korukoplassa on meneillään aivan vastaava helmivaihto.
Minulla on parina Suntsa, jolle tuskin osasin valita kovin haastavaa keitosta, niin samanlainen maku meillä usein on! Tässä se keitos, hmm, Suntsa taisi saada sen jo eilen, tai saa viimeistään tänään.

***
And a mystery photo, quess what it is?
Lisäksi vielä kuva-arvoitus. Mitä tässä on?


No, it is not a shrunk deer head. I purchased some bulbs of anemone and ranunculus last weekend. They are waiting to be put in the soil.
Ei, ei se ole kutistettu hirvenpää. Kävimmepä vaan viikonloppuna äidin kanssa puutarhalla. En ollut tietoinen, millä perusteella noita pikku mukuloita pitää valita, niin innostuin muodoista, pinnatkin ovat mukavia :-) Saa nähdä, tuleeko näistä joskus vuokkoja ja leinikkejä.


4 comments:

 1. Jännää, jännää. En saanut vielä eilen keitostani, enkä tänäänkään voi mennä postillatikolle, kiun oon niin tautisen kipeä. Yritän hilltä itseni siksi kun mies tulee kotiin ja nappaa postin. Nyt vain pitää jaksaa odottaa. :D Toivottavsti sä saat soppasi jo huomenna, viimeistään torstaina.

  Noissa kansainvälisissä soppavaihdoissa on yksi hieno juttu se, kun löytyy niin ihanien koruvärkkien tekijöitä. Mahtavien koruntekijöiden lisäksi siis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-)
   No aivan, minä nautin kyllä tajuttomasti siitä blogien kiertämisestä korujen julkaisupäivänä, vaikka sitten onkin pää aivan pyörällä :-D Kaikkea ihanaa siellä näkee.

   Delete
 2. No unohdin tsekata noi mukulat. :D Aatella, että nyt voi aatella mukuloiden istuttamista, eikä maaliskuu ole vielä puolivälissäkään. Tämmöstä "talvea" en muista. Ja sä siis et ole vain aatellu, vaan ryhtynyt tosi toimiin. Musta ei ole vielä tuohon...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En kyllä aio niitä vielä pariin viikkoon istutella, ehkä aprillipäivänä :-) Ja paranemista, kamuseni!

   Delete