5.9.14

Aika, aika

Aika. Se on sana, jolla on jo itsessään monia ulottuvuuksia ja jokainen meistä voi antaa sille lisää merkityksiä, eri ikäisenä varmaankin erilaisin painotuksin.

Kaikki korukivet ovat syntyneet ajan, lyhyemmän tai pidemmän ajanjakson, muokkaamina, erilaisissa ulkoisissa olosuhteissa.

Turritellat, lempiakaattini, niissä näkyy pikkuruisia fossiileja 250 miljoonan vuoden takaa! Vielä vuosi pari sitten turritellaa ei juurikaan ollut saatavilla, nyt sitä on tarjolla paljon enemmän.

Jokaisessa helmessä on oma tarinansa; turritellan sanotaan auttavan muutoksissa, helpottavan väsymyksen ja yksinäisyyden tunteita.Upean violettina säihkyvää tsaroiittia puolestaan saadaan vain Siperiasta, muualla sitä ei esiinny ja se onkin yksi vaikeimmin saatavista ja kalleimmista korukivistä, ensimmäiset löydettiin noin 30 vuotta sitten. Tsaroiittia ei pidä sekoittaa räikeämpään (mun mielipide) sugiliittiin, jota usein tsaroiitin nimellä näkyy tarjolla. Tsaroiitin sanotaan lievittävän pelkoja ja muuntavan kielteisiä ajatusmalleja.

Halusin tehdä tasapainoiset rannekorut, joissa kivet pääsevät yksilöinä esille, punoin hopearenkaita vahvistamaan näitä helmien omia kuvioita. Turritellat ovat viistehiottuja, mikä käykin hienosti kuvioihin ja piilottaa kivelle ominaisia epätasaisuuksia. Kuningasketjun vankat pätkät antavat kiville mukavan vastaparin.


Turritella-koruun pääsi riipukseksi yksi Swarovskin kristalli-kaunotar ja tsaroiitti-rannekorun riipuksena on pieni viistehiottu ametisti.
Sileiden, hurmaavien tsaroiitti-helmien välissä on hopealenkkejä hieman keveämmin sommiteltuina. No, yksi syy on, että vähemmällä hopealla korun hinta pysyy kohtuullisena.***
Koruiksi muotoutumassa:


***

10 comments:

 1. Oih ja voih. Tuo turritella on vaan niin... argh, ei ole sanoja. Se on ihana. Tuosta rannekorusta tuli kaunis.
  Tsaroiittia mulla on yksi kapussi, sitä käyn aina välillä hiplaamassa nerik-laatikossa.

  ReplyDelete
 2. Hienot korut ja ihastuttavat kivet:-)

  ReplyDelete
 3. Ihmeellistä, että nuo kivet voivat olla jopa 250 miljoonaa vuotta vanhoja! Ajatus on pöyristyttävä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivien maailma on kiehtova, eikö vain! Suomen vanhimmat kivet ovat 3100 miljoonaa vuotta vanhoja! Hui!-kaiseva ajatus :-)
   -Hmm... kuuntelin aamulla pätkän Aristoteleen kantapäätä ja siinä pohdittiin mm. epäillä-verbin värittyneisyyttä negatiiviseksi epä-alkuosan vuoksi. Pöyristyttävä-sana on minun maailmassani negatiivinen, kauhisteleva - niinkö tarkoitit? Sain tästä kommentistasi sykäyksen lähteä tutkimaan lisää tätä kivien ikää, kiitos siitä!

   Delete
 4. Kiitos kommenteista!

  ReplyDelete
 5. Anonymous7/9/14 12:44

  Kauniita kiviä. En osaa kuvitella helmien perusteella korua eli täytyy odottaa mitä tulee.

  t.MM

  ReplyDelete
 6. Mielettömän upeita kiviä!
  Mulla on paljon erilaisia kiviä ja kivihelmiä, mutta ei vielä näitä. Täytyy joskus hankkia :).

  ReplyDelete
 7. Kiitos, MM ja Jaana!

  ReplyDelete
 8. Oi turritellaa ja tsaroiittia, ja upeat rannekorut kummastakin! Nämä on aarteita.

  ReplyDelete