24.9.14

No jee!

Olipa ihanainen päivä - kuljeskelin metsässä aivan muuta etsien, löysin nämä! Hyvin olivat kyllä taas maastoutuneet, mutta kuten sienihullut tietää, niin yhden lakin löydettyään, huomaa kaveritkin :-)
Pieni erä näitä nyt löytyi, mutta muutama kylmä yö lisää, niin kyllä lisää tulee!


Syksyinen metsä saa minut aina muistelemaan lapsuuttani; vietimme veljieni kanssa kaikki illat naapuruston lasten kanssa, lähiniityillä ja metsän laidoilla leikkien. Ei mikään voita kostean viileää, hämärän syysillan tuoksua korkeassa heinikossa! Paitsi utuiset syysaamut järven rannalla...

***********

Buddha ei viihtynyt aiemmin tehdyssä korussa. Jotenkin tänään koru tahtoi muuta. Siihen vaikutti kaiketi sammaleisen metsän pohjaan lehtiään ravistavien puiden välistä siivilöityvä aurinko, joka loi niin hauskoja varjoja ja kuvioita, että muistelin ekaa koulumatkaa. Koulun vierellä oli aivan samantuoksuinen metsikkö. Ja muistin punaisen koululaukkuni! Ja tuo keramiikkariipus, siinä on jotakin samaa, ehkä. Ametistihelmen tilalle vaihtui riipuksen sävyinen keramiikkahelmi.
Laitoin tämän korun kaupan tarjoushintaisiin noiden rutiilikvartsien pintavirheiden takia, niin upeita kuin ne ovatkin ihanine venuksenhius-rutiileineen!

Ihania syyspäiviä teille, mukavia syysretkiä! Rehellisyyden nimissä, metsäretkeni aikana ehti auringon ja lämmön ohella tulla räntää ja rakeitakin hetken.

***********

5 comments:

 1. Kyllä, nyt on alkaa olla paras etsiä näitä ihanuuksia! Ja se löytämisen riemu! <3

  Kaunis kaulakoru! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Kaisa; eilenkin löysin pienen esiintymän vähän uudessa paikassa,
   se on aina hymyilyttävä hetki :-)

   Delete
 2. Nyt tämä koru on täydellinen! Tässä on jotain salaperäistä. Kyllä se edellinenkin versio oli hieno, mutta en vain jostain syystä tykkää buddhista. :D
  Nuo sienet ovat kyllä veikeitä piiloutumisen mestareita. Olen huono sienestäjä, mutta asiantuntija vei kerran metsään, ja näytti miten näitä "metsästään".

  Hih, mullakin oli ekaluokalla punainen kolulaukku, silloin ei tytöillä mitään reppuja ollut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Suntsa, minäkin tykkään korusta nyt enempi.
   -Juu, ei ollut reppua, olkalaukku... Ei ollut kyllä niin paljon painavia kirjojakaan kuin nyt!
   -Kiitos kaikista kommenteistasi :-)

   Delete
  2. ... siis koululaukku, eikä kolu... Sairaslomalainen kerkesi kommentoimaan oikein "klönttipäis" niikun meilläpäin pruukataan sanoa. :D Mutta yhtään korua ei syntynyt. Ensi viikko taas tiukkaa työvääntöä...

   Delete