10.10.14

Parhaita hetkiä

Täällä minä taas hehkuttelen syksyä! Eilen metsäretkeltä palatessa ajattelin, että kyllä on onnea, että voi metsästä löytää ateriansa! Ja sieniä etsiskellessä saa samalla liikuntaa, silmien iloa syksyn väreistä ja mitkä upeat tuoksut nenä aistii sekä vielä ekstrana vaikkapa kostean sammalen hyväilevä tuntu iholla!

Yhtä ihanaa kuin sienimetsän hurmio on pyöräily kosteassa syysilmassa, siis kun vesisade ei ole sadetta lainkaan vaan vain ilmassa leijuva kostea vaippa. Sellaisessa säässä hengittäminen tuntuu moninkerroin miellyttävämmältä kuin kesähelteellä.
Oijoi, juuri sellaiselta tuntui tämän päivän fillarointi rantaraitilla. Ja miten upeasti rantojen ruskapuut kuvastuivat järven pintaan. Sellaiset ovat minulle parhaita hetkiä. 


Tässä korussa on riipuksena niin ihastuttava picassojaspis, että kun sen näin nettikaupassa, minun oli vain pakko se saada kotiin. Tajusin tänään, että siinähän on juurikin näkymä rantaraitilta, osmankäämien tummat tähkät rantakaislikossa. 


Pujottelin ja solmin helmet yksinkertaisesti helminyöriin, jotenkin tuo tumma nyörikin toistaa tämänhetkisen syysmaiseman kuihtuvia kukintoja. Isommat helmet ovat puufossiilijaspista mahtavin kuvioin, pienemmät maisemajaspista.
Alimmassa kuvassa näkyy picassojaspiksen nurja puoli, se on matta, mutta yhtä hieno kuin kiiltäväksi hiottu etupuolikin.


8 comments:

 1. Ihan mahtava riipus ja kauniisti sopii tekemääsi koruun.Sellainen haikea kesästä luopumisen fiilis :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos, Mamma A. :-)

  ReplyDelete
 3. Kivat ruskeat sävyt ja onkin upea tuo riipus:-)

  ReplyDelete
 4. Tämä koru vetosi minuun. Todella Kaunis♥

  ReplyDelete
 5. Todella upea picassojaspis, molemmilta puolin yhtä kaunis. Itse en olisi osannut yhdistää sitä mihinkään, mutta sinä onnistuit siinä hienosti. Tämä on todella kaunis, sellainen siloitellun rouhea. Voimakas.

  ReplyDelete
 6. Enpäs yhtään ihmettele, että halusit tuon riipuksen kotiisi, niin minäkin olisin halunnut :) Kaunis!

  ReplyDelete
 7. Helinä, Marita, MiunMaun, kirsema, kiitos :-)

  ReplyDelete
 8. Oi, nin kaunis! Syksy tulee tässä korussa vastaan ihanasti, tuoksuina ja väreinä! <3

  ReplyDelete