25.10.12

Lasihelmipeliä

Maailma on täynnä kauniita lasihelmiä, tiesittekös! Tietenkin tiesitte. En nyt aio kuvata kaikkia laatuja, mitä löytyy, mutta luettelenpa hiukan:
-siemenhelmet kaikissa muodoissaan, milloin viimeksi katselit yksittäistä helmeä valoa vasten?
-puristetut lasihelmet, joita sitten löytyy kaikissa mahdollisissa väreissä ja muodoissa, milloin jäljittelevät korukiviä, milloin erilaisia luonnollisia muotoja ja värejä (lehdet, kukat jne.) tai sitten vaan ovat, kauniita
-käsintehdyt helmet, joita niitäkin on pyöreistä ja kulmikkaista kaikenlaisiin fantasiamuotoihin ja väreissä ja kuvioinneissa niissäkin vain mielikuvitus rajana (ja tietenkin taidot, itse en saisi ensimmäistäkään aikaiseksi)

Kuviini pääsi muutama erilainen/samanlainen helmi

Otin kuvan samoista helmistä auringossa ja varjossa; puristettuja kirjavia kukkahelmiä ja nuo kuutiot ovat Swarovskin kristalleja, lasiahan nekin ovat.


Ja yksi nerik-helmi, taidelasihelmi, jonka ehkä olen ennenkin esitellyt ja joka taitaa aina vaan pysyä omien silmien ilona.Molemmilla puolilla hurmaavat vedenalaiset maailmat meduusoineen, levineen...Päivän korvakoruihin hakeutui näitä uusia tsekkiläishelmiäni, joiden vuoksi innostuin nyt lasihelmiä ihmettelemään. Etsiskelin senkin, miten table cut -helmet eroavat puristetuista; niiden valmistusprosessi on monivaiheisempi ;-)Ihastuin aika lailla näihin 'ikkunallisiin' isoihin mollukoihin, niissä on jotakin veistoksellista ja niistä tuli hauskat korvikset noiden läpikuultavien lasilehtien kera. Näistä tuli itselle mieleen jokin hyvin kummallinen mielleyhtymä savusaunaan, sen nokisiin ikkunoihin ja kiuaskiviin. Tai toisaalta joihinkin hyvin keveisiin tuulen lennättämiin hitusiin...

10 comments:

 1. No kiuaskivet tuli mieleen mullekin,nyt kun sanoit:)
  Kyllä vaan on maailma pullollaan kauniita helmiä, kaikkea tekisi mieli hankkia,mutta sitten niitä ei henno käyttää...mullakin on sellaisia joitain.
  Mutta korviksiin: kauniit ovat !

  ReplyDelete
 2. hih, joo-o, saattasis ne savusaunan ikkunat tuolta näyttääkin... kauniit on korviksina. ja tuo lasihelmien ihanuus, sekin on niin totta :) ja tuo, mitä eila sanoi, ettei tahdo raskia käyttää niitä kauneimpia... sama juttu kankaiden kanssa, ja joskus jopa lankojen... tuntuu ettei löydä riittävän "arvokasta" projektia ihanuuksille ;)

  ReplyDelete
 3. Those beads are amazing! And the sun light underlines their beauty!
  I love taking photos in sunlight, the sun brings out the details and inner light of the glass (and other materials too) so beautifully!
  The earrings are wonderful too!!!

  ReplyDelete
 4. Ihania nuo table cut-helmet,minulle tulee mieleen tervan tuoksu:)

  ReplyDelete
 5. Ei kyllä yhtään ihmettele että nerik-helmi on nerik <3 Lasihelmet keventää kivasti "kiuaskiviä", kauniit korvikset.

  ReplyDelete
 6. Kiitos, kamuset :-)

  ReplyDelete
 7. Auringon säde läpi helmien, kuin valo lävitsesi.
  Niin kauniina, niin voimaa antavana.
  Ja tuo Nerik-helmi, pulloon laittaisin, mukana aina pitäisin:)

  ReplyDelete
 8. Ihanaiset nuo korvakorut! <3

  Ja näitä lamppuhelmiä sitä vaan meikäläinenkin säästelee.. mitähän varten! Tämä on mun henkilökohtainen haaste sulle: Haluan nähdä tuon lamppuhelmikaunottaren jossain ihanassa korussasi, Mags :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kiitos vaan ;-D haasteesta; helmi on iso ja painaakin hiukan, ei helppo! Nostin sen tähän koneen lähelle 'ikkunalaudalle', että edes ihastelisin riittävästi :-)

   Delete