21.2.13

Aavistuksia

Olin ostamassa maalauspensseleitä. Näitä.


Kun yllätin itseni yhtäkkiä seisomasta siemenpussihyllykön viereltä. Ei riittänyt, että seisoskelin tai silmäilin. Käteni tarttuivat ja selailivat. Aivoni raksuttivat ja lukivat jostakin vuosien takaa tuttuja nimiä: calendula officinalis,  centaurea cyanus, cosmos, helianthus, lathyrus odoratus... vaihdan riviä... allium, nantes, origanum vulgare... stevia... mitä? voisinko itse viljellä steviaa, tuota ihmeainetta, sokerin korviketta... mitähän siskolle sen taimien kanssa kävikään viime kesänä...

En ostanut ainuttakaan siemenpussia, mutta annoin suloisen rapinan, aavistuksen tulevista pikku versoista ja ihmeellisistä tuoksuista, mauista, vallata mieleni ja ajatukseni. Ostin toki pensselitkin, hain ostoslistan tavarat ja kävelin sitten tuttua reittiä kotiin, mutta mietin vain kasvimaita ja yksivuotisten kukkien kirjoa. Kävelin vahingossa pitempää reittiä.

***
Kotona ostokset päätyivät nopeasti kaappeihin, istuin korupöydän ääreen ja yllätin itseni avaamattoman apatiittinauhan purkamisella.

 Aavistus

Aavistus-korun riipuksessa pronssinen spiraali (LesleyWatt), erikoisen ihana etsattu akaatti(kiitos,Vikki!) - kasvua, pyörteitä, versoja myös Saran lamppuhelmessä ja lukkokin on pronssia. Apatiittien keskellä on myös pari ihanaista vihreää isoa 'siementä', ne olen muistaakseni tilannut Anzulta ammoin.

Apatiitti on kommunikaation ja aktiivisuuden kivi ja tämähän on myös kivi, jonka sanotaan hillitsevän painonnousua. Olinkos minä tätä kokeillutkaan vielä?

Heh, teinpähän yhden parin korvakoruja ihanaisesta rutiilikvartstista, sen sanotaan suodattavan kielteisyyttä ja valaisevan sielun. Valoa tarvitaan.


***

12 comments:

 1. Onhan erittäin kaunis koru!

  ReplyDelete
 2. Nämä sun postauksesi tuo niin paljon iloa ja valoa, ettei mitään rajaa. Ihanat aurinkoiset, tyylikkäät korvikset, ja tuo kaulakoru on kuin kevään kutsu! Sehän on suloinen, mahtava ja vastustamaton. :)

  ReplyDelete
 3. Onpas taas kauniita :)

  ReplyDelete
 4. mitähän tästä osaisi sanoa... muuta kuin että upea kaulakoru ja aivan ihanat korvikset :)

  ReplyDelete
 5. Voi mä niin tykkään tuosta rutiilikvartsista <3 Itselläkin oli joskus tosi kauniita yksilöitä mutta sittemmin en ole yhtä nättejä löytänyt! Tuo apatiitti on ihan tuntematon mulle, näyttäisi olevan tutustumisen arvoinen :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous21/2/13 19:45

  Jessus sentään nainen mutta sulla on astetta enemmän tietoa noista kivistä (ja näköjään kasvien maailmastakin) :O
  Löytyykö muuten opusta jossa selostettaisiin noiden kivien ominaisuuksista? (kuvien kera tietty, ei tälläinen pelkistä nimistä tajua mitään)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omat tietoni kivistä perustuvat lukuisista eri kohteista keräämääni aineistoon ja tekemiini muistiinpanoihin, paksu vihko, toki joitakin kirjojakin. Jos kivien ominaisuudet kiinnostaa, niin suomeksi ainakin energiakeskus piste com kertoo lähes kaikista tuntemistani kivistä. Ja kasvit, mulla oli joskus muinoin paal-jon kukkia, perennoja, ruusuja jne. :-D

   Delete
  2. Anonymous21/2/13 21:45

   Kiitos tiedosta, täytyypä vierailla sivustolla. Paljon kasveja ja nyt kiviä kauniiksi koruiksi muutettuna...kuules Mags, sun täytyy olla yhtä Äiti Maan kanssa (tiedät mistä puhun) ja se on hieno juttu näinä aikoina.

   Delete
 7. Kiitos kaikille :-)

  ReplyDelete
 8. Seuraava askel on multapussien hypistely... Jos jotain ihan pientä laittaisi kasvamaan... :-)

  Aavistus-korusi lohduttaa väreillään: kyllä se kesä ja kasvukausi sieltä tulee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuota mä juuri pelkään ;-)
   Kiitos, Akvamarin.

   Delete
 9. Ihana Aavistus, aavistus keväästä selvästi :)

  ReplyDelete