13.4.13

BSBP 7, helmivaihdon valmiit korut

No jihuu, neljättä kertaa osallistuin mahtavaan Lori Andersonin emännöimään helmivaihtoon, ja -tästä- hänen blogiinsa, jossa osallistujalista! Älkää vielä menkö, malttakaa katsella minun korut, pitkä postaus tämä ;-)

Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla...

(For my english speaking readers, there will be the english version of this post above this one in one minute!)

-Vaihtoparini oli tässä helmikeitoksessa Englannista, taitava keraamikko Kay Bolton, jonka blogi on Toodles and Binks (muistattehan käydä!) ja oman käden tuotoksiaan hän tietenkin oli kerännyt helmivaihtareiksi, tässä vielä muistinvirkistyskuva:Vaikka värimaailma ja kaikki miellytti kovasti, niin kovin tuntui alkuun vaikealta korun teko keramiikkaosasista. Vaan kun vauhtiin pääsin, niin syntyi kaikkiaan 8 korua ja vielä jäi osasia käyttämättä.

Pakollisia käytettäviä osiahan ovat tässä helmivaihdossa vain lukko ja riipus.

Aloitin noilla kukkasilla ja tummempi päätyi riipukseksi tähän kaulakoruun, johon tavoittelin kukkivan kirsikkapuun herkkyyttä. Vaaleanpunaiset kristallit tulivat Kayltä ja omasta varastosta löytyi tietenkin suosikkiani risa-silkkiä, jota letitin niskaosuudeksi, mukana vielä makeanvedenhelmiä kahdessa värissä ja muodossa.
"Blossoming"


Toinen Kayn keramiikkakukkasista päätyi rannekorun lukoksi ja tuosta salvasta olen varsin ylpeä, sain siihen patinoiduksi tismalleen kukkasen sävyn, helmet kaiverrettua akaattia ja akvamariinia, lasikukat.


Settiin syntyi toki korvakorutkin, hauskaset ja yllättävän kevyet ovat nuo keraamiset helmihatut!


***
Toisessa setissä se pakollinen lukko, hopeaa ja pikkuriipus myös Kayn tekemä. Hopeoidut putket ovat odotelleet paikkaansa, tässä ne saivat sisuksiinsa keväisen vihreän puuvillanyörin ja keitoksesta kiiltävän vihreät helmet.


 "Printemps"


***

Sitten Kayn riipus, joka upeudestaan huolimatta ei ollut mikään helppo koruun sijoitettava...... kunnes löysin sen lasituksesta hitusia sinisen sävyjä! Halusinkin tehdä korusta melkein sinisen, Preciosan lasihelmiä valitsin mukaan, vintajlankaan ne linkitin. Keraaminen sydänriipus taaskin Kayn käsistä.


"Reach out"


Olen itse kovin tykästynyt tähän koruun, saanhan olla :-D

 

***
Halusin vielä käyttää toisenkin sydänriipuksista ja tehdä jotain pientäsievää. Tein riipuksen sydämestä, vintagehelmestä ja ylhäällä vielä kristallirondelli sekä viistehiottu musta onykshelmi. Nahkanauha.

"Black lace"
Kiitos kärsivällisyydestä, jos tänne asti jaksoitte :-D 

Tehkäähän kierros maailmalla, takaan että ihastutte! 
Käykää aivan ensiksi katsomassa, mitä Kay teki minun 'sopasta'!

***

25 comments:

 1. Voi miten taitava olet! Hauska tuo kukka-hede idea =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Koruliini :-)

   Delete
 2. Voi jestas miten huikeita!!!

  ReplyDelete
 3. Oi että ja voi ja tuhannen huokausta! <3 Koruissasi kukkii, eikä vähiten luovuus! Kaikki niin kauniita ja lempparivärejäni vielä, että en tahdo osata edes valita, mikä miellyttäisi eniten. Nuo ekat (kaulakoru, rannekoru, korvikset) ovat kyllä vertaansa vailla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos Suntsa :-D

   Delete
 4. Ihan huikeita koruja taas kerran :) Sä saat jotenkin kaikkiin koruihin persoonallisuutta ja luonnetta. Pitääpä kiertää nuita muidenkin tuotoksia kunhan on aikaa. Ja tottakai saat tykätä itse tekemistäsi koruista ;) eihän tässä muuten mitään ideaa olis! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miina, kiitos, kannattaa kyllä käydä noissa osallistuneiden blogeissa, aivan huikeita taideteoksia siellä joukossa!

   Delete
 5. Every piece you created is Gorgeous!
  I am in love with that ceramic pendant
  Adore the necklace you made with it

  ReplyDelete
 6. No mutta hyvinhän keramiikka taipuu Mags-tyyliin, ei näiden tekijästä voi erehtyä. Kivoja yhdistelmiä, hyviä värejä. Erityisesti tuo pannoitettu fantasiaparsa on maukas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Othel! "Pannoitettu fantasiaparsa" kuvaa hyvin ajatustani ;-D En voinut kans.väl. tekstissä puhua parsasta, etten tahattomasti pahoittaisi tekijän mieltä. Ihastuin riipukseen paljon, kun sitä käsissäni pyörittelin!

   Delete
 7. Wau:)
  Reach out on paras!

  ReplyDelete
 8. kertakaikkiaan hurmaavat on nuo kukkakorvikset. eka setti on muutenkin kaunis, rannekorukin niin suloinen ja kaulakoru upea. herkän suloinen ja nimensä mukainen printemps. reach out on hieno, erityisesti tykkään tuosta parsan pannasta ;) ja täänkin setin korvikset on ihanat. ja entäs black lace... oih ja voih, kyllä on kaunista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Outiriina, kiitos :-D

   Delete
 9. Hello Mags, thank you for visiting me and leaving such a nice comment.
  Wow, you have made a lot of lovely things I like your cherry blossom necklace too its very different to mine isn't it! Amazing what sparks that inspiration.
  Jackie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Jackie, it really is the choose of colours our swap partners make which pushes us all to unforeseen directions ;-D

   Delete
 10. Voin kuvitella miten tämä vie mennessään!
  Hienosti vastattu haasteeseen! Monta kaunista asiaa ja yksityiskohtaa mutta jostain syystä nuo kukkakorvikset viehättivät eniten!
  Täytyy joskus ihan ajan kanssa tehdä kierros osallistujien blogeissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vikki! Tosi on että alkukankeuden jälkeen korujen tekeminen jonkun muun valitsemista materiaaleista onkin kiehtovaa!! Kukkakorvikset tein itselleni ja olen niitä jo pitänytkin :-)
   Kannattaa todella kiertää nuo erilaisten taitajien blogit, itselläkin kierros vielä kesken, niin paljon ihanaa nähtävää!

   Delete
 11. Aivan mahtavaa! ja täällä vain istun kateudesta vihreänä, kun tuollaisia aarteita vaihtelette. Pitäisi joskus saada itsestäänkin sen verran irti, että ottaisi vain rohkeasti osaa vastaaviin vaihtoihin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marjo! Kaikessa haastavuudessaa ja pienessä stressaavuudessaankin nämä helmivaihdot ovat aivan upeita kokemuksia! Rohkaistu, rohkaistu!

   Delete
 12. Ei ollut soppa helpoimmasta päästä, mutta rohkeasti olet sen lusikoinut :) Omaa silmääni viehättää eniten tuo vintagehelminen koru.

  ReplyDelete