15.7.07

Brownies

*
Johtuneeko työstressistä vai mistä, mutta huomaan ärsytyskynnykseni madaltuneen. Esimerkiksi seuraavan korun mv-helmet ärsyttivät minua heti tultuaan. Tilasin ne tietoisena värin epämääräisyydestä, ruskeaan vivahtavaa mustaa. Höpö - ruskeita mitkä ruskeita! Sävy oli silti aivan mukava ja ajattelin sen käyvän uuteen bangle-bagiini.
*
Luulin saavani 5-6 mm:n kokoisia helmiä, mutta ne ovat hädin tuskin neljämillisiä. Siihenkin vielä alistuin lievästi hampaita kiristellen. Purin helmet nauhoistaan, sillä muutamassa näkyi virheitä ja halusin pyöritellä helmiä tarkemmin. Lajittelin helmiä värisävyn mukaan, sillä niissä oli joitakin 'mustempia'.
*
Puhelin soi ja menin vastaamaan. Puhelun loppuessa katsoin sormenpäitäni. Miten minulla on näin likaiset kädet? Huh-huh! Sormenpäät olivat värjääntyneet sen parin minuutin aikana, minkä olin käsitellyt helmiä! Minkäs teet! Helmien pesua ja kuivausta, tarkkailua. Väriä lähti paljon, samalla lähti kaunis kiilto, mutta kevyt pyörittely pehmeän kankaan välissä sai helmet näyttämään aivan somilta.
*
Muutaman tunnin odottelun jälkeen pääsin korun tekoon, mutta en voinutkaan käyttää aiemmin tekemääni isoa riipusta, se oli liian 'kiiltävä' nyt samentuneiden helmien seuraan. Vaihdoin keskelle suuren Bali-hopeisen kukkahelmen. Tässä korussa käytin vaihteeksi simplicity-mallisia swarovskeja, pallolukko laser-kuvioitua sterling-hopeaa.
*


*

*
Sainpa itselleni todella mieleisen lopputuloksen ja viimeinkin alkoi loma toden teolla!

21 comments:

 1. Anonymous15/7/07 09:59

  Oi, Itse suloisuus! Minkäs kokoinen tuo ihana hopeahelmi on?

  ReplyDelete
 2. Anonymous15/7/07 10:06

  .. voi, Mags.. aivan tajuttoman ihana kaulakoru.. upean värisiä helmiä.. ja onnittelut ihanan, kauniin Bangle Bagin johdosta.. :) .. nyt meitin kelpaa.. eikös vaan? :)

  ReplyDelete
 3. :-) Kyllä meitin bb-läisten kelpaa!
  -Iso Bali-helmi on 12x14 mm.

  ReplyDelete
 4. Anonymous15/7/07 10:17

  Mutkien kautta voittoon, ihana koru! 'Sellaiset' päivät on aina hirveitä kun kaikki tuntuu menevän vikaan. Onnea lomasta, jään odottelemaan innolla korupäivityksiä. :) Ihanaa lomasunnuntaita mags!

  ReplyDelete
 5. Anonymous15/7/07 10:20

  Vaikeuksien kautta syntyi ihan mahtavan ihastuttavan tyylikäs koru. Ja mikä tarkeintä bangleen se sopii täydellisesti.

  Tuttua laatua sinulla laukussa. :)

  ReplyDelete
 6. Lähetä takaisin, jos eivät kelpaa. En ole itse kyseisiä helmiä käyttänyt, joten en tiennyt, että päästävät väriä. Tahallani en myy paskaa, minkä luulisin sinunkin ymmärtävän.

  Sanoin myynti-ilmoituksessani, että helmet eivät ole täydellisen mustia, mutta tarkastelin niitä itse useammassa valaistuksessa, ja mielestäni ne ovat suht mustia - ja ehdottomasti mustempia kuin mitkään muut helmet, mitä olen missään nähnyt.

  Ilmoitin helmien kooksi sen, mitä myyjä oli ilmoittanut helmet ostaessani. Jos helmet olivat pienempiä, niin se on tietysti ikävää. Myin helmet samantien kun olin ne itse saanut, ennen kuin aloitin lomani, joten kovin syvällisesti en niihin ehtinyt perehtyä.

  Arvostaisin kovasti, jos tällaisissa tilanteissa ottaisit yhteyttä ihan henkilökohtaisesti, sen sijaan että avautuisit tällä tavalla blogissasi, kun useimmat ihmiset luultavasti olisivat helposti nähneet, mistä olet helmesi ostanut.

  ReplyDelete
 7. Hmm... Outi! Uskon edelleen, että kirjoituksestani saa mielikuvan, että vaikka ärsytyskynnys madaltui, se ei ylittynyt, vaan lopputulos on itselleni aivan ok - muussa tapauksessahan olisin ottanut sinuun suoraan yhteyttä! Harmi, että sinä tästä pahastuit - ei foorumin myynti-ilmoitusta nyt niin moni ehtinyt nähdä. Ja kuten sanoin, kirjoitus on positiivinen 'per aspera ad astra' :-)

  ReplyDelete
 8. Ai niin joo: se vielä, että myynti-ilmoitus sanoi kyllä helmien koosta "Helmien koko on n. 5 mm, nauhan pituus suunnilleen 40 cm." - eli missään ei puhuta 5-6 mm:n helmistä.

  Minua ärsytti kirjoituksessa se, että ainakin minusta se antaa ymmärtää, että sinua on ns. kustu silmään (kun mistään tahallisesta ei taatusti ollut kyse) ja toiseksi se, että kun myyn jotain, minusta olisi todella mukavaa, että minuun otettaisi yhteyttä, jos on moitittavaa, eikä ensimmäiseksi ruvettaisi avautumaan asiasta julkisesti.

  No, ehkä aamukahvi ei ole vielä saanut tässä päässä tehdä tehtäväänsä...

  ReplyDelete
 9. No vielä siis, Outi! Harmillista todella, että poistit ilmoituksen niin pikaisesti, etten voinut tarkistaa esim. helmien kokoa, tuo 5-6 mm oli muistikuvani.
  En 'avautunut' enkä kommentoinut myyjän ajatuksia, kerroin ja kerron vain omistani.

  ReplyDelete
 10. Anonymous15/7/07 11:27

  Kaunis koru!

  ReplyDelete
 11. Anonymous15/7/07 12:05

  No täällähän on jälleen mielenkiintoista kirjeenvaihtoa... joka tapauksessa, tästähän tuli upea!!!
  Itse tilasin jostakin (siis ihan nettikaupasta) aiemmin mustia helmiä. Ne olivat sellaisia vihreänmustia, ja nekin päästivät väriä :( , mutta tein niistä kuitenkin koruja ja kaikki hyvin.
  Luulenpa että kaikki muut paitsi oikeat mustat helmet ovat kaikkea muuta kuin mustia, mutta niihin oikeisiin meillä ei taida olla varaa :)
  Mutta joka tapauksessa, ihana koru, ja sopii uusiin asusteisiisi hyvin! Ja.. en omista kuin 4 BB:ä, pitäisiköhän hakea lankaa ja taas aloittaa :)

  Sirpa

  ReplyDelete
 12. Anonymous15/7/07 12:12

  Kiitos kaikille kommenteista!!
  Ja kiitos, Sirpa, näinhän se mustien kohdalla varmasti on ;-) Kyllä kai neljä!? BB:ä jo riittää... :-D

  ReplyDelete
 13. Anonymous15/7/07 12:34

  Vau! Upea hopeahelmi kruunaa koko komeuden!

  Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa sinulle Mags! :)

  ReplyDelete
 14. Anonymous15/7/07 12:37

  Niin ja hyvää lomaa!! Se jäi tuosta edellisestä vielä pois :)
  Kyllähän lomalla silti näperrellään, eikös ;)

  Sirpa

  ReplyDelete
 15. Anonymous15/7/07 12:55

  .. jäi minultakin jotain vielä sanomatta.. Oikein hyvää lomaa sinulle! ..

  ReplyDelete
 16. Anonymous15/7/07 17:39

  Kaunis, kaunis kaulakoru!
  Vaikeuksien kautta voittoon, sano ;o)

  ReplyDelete
 17. No johan täällä... :S

  Itse koru on kaunis ja hyvää lomaa sinulle helmiystäväni! :)

  ReplyDelete
 18. Anonymous15/7/07 20:37

  Kiitos kehuista ja lomatoivotuksista :-)

  ReplyDelete
 19. Anonymous15/7/07 21:15

  Upea kaulakoru :)

  ReplyDelete
 20. Anonymous15/7/07 21:33

  Todella upea kaulakoru, balinhelmi sopii siihen täydellisesti! Mukavaa lomaa! :)

  ReplyDelete
 21. Anonymous17/7/07 21:03

  Upea koru jälleen Mags! Rentouttavaa lomailua!

  ReplyDelete