4.4.07

kyllä vai ei

*
Usein mietin, onko lainkaan mielekästä ladata blogiin kuvaa, joka ei lainkaan näytä tekemäni korun kauneutta. Kun värit eivät näy lainkaan tai eivät lähellekään oikeina. Usein yritän kuvata uudelleen ja uudelleen, mutta joudun myöntämään, että taidot eivät riitä! Saati sitten, että osaisin taitavasti käsitellä kuvia...
Tässä rannerenkaassa kävi taaskin juuri näin.
*
Keskushelmenä on Jane Myrskyn tekemä uniikkihelmi, jossa oikeasti on upeita beigen, ruskean, pronssin ja vaaleansinisen sävyjä; samoja värejä, joita on myös sinikvartsirondelleissa ja amatsoniitti-turmaliini -ovaaleissa sekä pienissä botswana-akaattiovaaleissa. Vaan kun eivät tule esille - kuvaan uudelleen parempana päivänä.
*

Korvakoruissa on swarovskin baroque-riipukset, violet, sekä biconet silver shade; tahallisen 'isot' helmihatut balihopeaa ja viuhkakoristeiset balihopeakoukut. Tämä on aika kivan näköinen pari!"Seuraavana aamuna" ;-D
Yritinpä sitten kuitenkin vielä kerran kuvata; tunnustan, että säädöt olivat kamerassa illalla missä sattuu ja nyt värit ovat uudessa kuvassa lähes kohdallaan! Liian pimeä se tosin on vieläkin.
*

Kiitos ystävällisistä ohjeista kommentoijille - täytyy varmaan paneutua niihin kameran käyttöohjeisiinkin uudelleen ;-)
*

6 comments:

 1. Nuo oudot värit johtuvat todennäköisesti siitä, ettei kameran valkotasapainoa ole säädetty kuvausolosuhteiden valaistukseen sopivaksi. Se kannattaa tehdä esimerkiksi valkean kartongin kanssa joka kerta, kun kuvaa. Jos sinulla on käytössäsi edes kohtalaisen hyvä digikamera, valkotasapainon säätäminen manuaalisesti pitäisi onnistua helposti. :)

  ReplyDelete
 2. Tiedätkös. Mulla on sama ongelma. Ja olen säätänyt valkotasapainoakin monta kertaa, mutta kaipa mä en vaan osaa kameraa käyttää. :( Itku ei välillä ole ollut kaukana kuvaamisen kanssa. Saisi joku tulla ja neuvoa ihan kädestäpitäen, niin menisi tälle blondillekin jakeluun. Tai vielä parempaa, kuvaisi koko roskan.

  Kyllä mämäkin korut näyttäisivät kaikista parhaimmilta omissa käsissä (tai korvissa). Kauniita on molemmat. Korvisten idea on loistava.

  Iloista pääsiäistä!

  ReplyDelete
 3. Olen sitä mieltä että oudon värinen kuva on silti parempi kuin ei kuvaa ollenkaan. :) Tykkään siis katsella kuvia kuitenkin.

  Rannekoru on nätti, mutta aivan erityisesti pidän noista korvakoruista!

  Hauskaa Pääsiäistä! :)

  ReplyDelete
 4. Kuvaturhautuminen on ikävä kyllä täälläkin tuttu juttu. Jos muuten tulee värit kohdallaan kuvassa, niin sitten kuva on epätarkka..ja toisinpäin. Valkotasapainoa myös olen säädellyt, mutta ei tunnu sekään aina auttavan.

  Korvakorut ovat kauniit, pidän helmien hempeästä sävystä ja balinhelmet tuovat niihin pikantin arvokkaan sävyn :)

  Rannekoru on jälleen hienoa työtä! Sommittelutaitosi on aivan omaa luokkaansa.

  ReplyDelete
 5. Ahihihii :) mie kuvittelin tuon huonon kuvan takii tuon iha eriväriseks :D mutta onpas se paljon paremman värinen noin kuin sellaisena kelta-oranssina :D

  ReplyDelete
 6. Kiitos taas kävijöille kommenteista!
  -Juu, Michli, jätin tahallani tuon 'keltaisen' kuvankin, niin näkyy tuo muutos ;-)

  ReplyDelete