20.4.11

Luontoretkiä


Muistanko oikein... tuon niemen takana on se pieni saari, se, jonka toinen pää on paljasta kalliota ja toinen pää tiheää lepikkoa jonka seassa muutama sitkeä havupuu? Oi, nyt se näkyy! Muistan toki, että saarelle päästäkseen pitää veneellä pujotella parin viereisen luodon välistä.

Ja ne luodot - mikä näky jo pesänsä jättäneiden lokkien jäljiltä. Jaksan ihmetellä miten ne suosivat lähes paljasta kallioluotoa eivätkä hakeudu suojaisammalle naapurisaarelle. No, minun voittoni, minun saarellani on ehkä pesinyt vain yksi pari, niin vähän sen kalliolla on valkeita merkkejä.

Istuskelen rauhassa, nautin kesäkuisesta lämmöstä. Katse kulkee myös viereiseen niemeen, sen rantakaislikkoon. Kuin vahingossa tuijottelen ruokojen sekaan pujahtavaa kuikkaa, voisiko sillä olla siellä pesä, tai ehkä pian jo poikaset. Jään tarkkailemaan, aurinko lämmittää niskaa.

Luodolla-korussa makeanvedenhelmiä, ihanan kirjava iso jaspishelmi, ruskea 'piikkinen' siemen, lasihelmi, hopeapesä... Riipus on rodoniittia, kerrassaan hurmaava yksilö!


********************************************


Pohjoinen Jäämeri. Haaveilen joskus pääseväni katsomaan sen syvää sinistä, jossa on kuulemma aivan oma sinivihreä sävynsä.

Ruija-korun tilaaja sanoikin tämän korun apatiittien olevan juuri jäämeren värisiä! Riipuksena iki-ihana sininen opaali, jonka kuvioissakin on kuin pohjoisen Norjan vuonojen ja saarien karttaa, vuoropuhelua mantereen ja meren kesken. Silkkinauha keventää korua, riipus on iso ja lyhyeen koruun ei haluttu liikaa elementtejä.

12 comments:

 1. Upeeta taasen ;S Luodolla korussa on ihanat värit, niin ihan minun värejä. Kauniita helmiä, mistä ihmeestä sinä löydätkin tuollaisia yksilöitä???
  Ruija-korun värit ovat kirkkaan pirteät, vesipisarat pirskovat silmissäni.

  ReplyDelete
 2. Kiitos, Niina :-) Juu, luodolla-koru on sun makuun muuten pitkäkin ;-D

  ReplyDelete
 3. Tykkään niin Luodolla-korun pesähelmestä ja sen luomasta tunnelmasta koko koruun!

  ReplyDelete
 4. Taisin jäädä sanattomaksi nyt... :) <3

  ReplyDelete
 5. Kiitos Muikku :-)
  Kiitos kuparikukka, hymytkin otetaan ilolla vastaan ;-D

  ReplyDelete
 6. Hienosti maalailit maisemaa!
  Kauniit riipukset ja tunnelmat.

  ReplyDelete
 7. Pääsipä hyvin tunnelmaan tekstin myötä. Kauniita on korut tietenkin. Tykkään tuosta lehtijutskasta ja toispuolisuudesta. Tuli ihan heti kyllä maapallo mieleen alemmasta riipuksesta.

  ReplyDelete
 8. Kiitos Mags ;) Ihanaa Pääsiäisen aikaa sinulle myös. Paljon olet ahkeroinut ihania koruja taas tännekin näytille. Oi että...

  ReplyDelete
 9. Mistä löydän aina näin ihania riipuksia, luonnonläheisiä. Kauniit tarinatkin kirjoitit koruillesi, aivan kuin ne alkaisivat elämään.

  ReplyDelete
 10. Luodolla, sillä olisin minäkin niin mielelläni haaveillen ja tuo ihanuus kaulassani.

  ReplyDelete
 11. Kiitos teille kaikille, mukavat kommentit hymyilyttää harmaana aamuna ;-)

  ReplyDelete
 12. Voi, miten suloinen koru.. Tuo ketju sopii tähän loistavasti :)

  Ja alimmaisen sininen hehku on huimaava :)

  ReplyDelete