9.3.12

Emerald Island

Lapsuudessani yksi kauneimmista tietämistäni sanoista oli 'smaragdinvihreä' - olikohan jollakin tyttökirjojen sankarittarella sen väriset silmät?? Väri ei kuitenkaan ollut siis pääasia vaan se sanan sointi, kuulosti hienolta ja saavuttamattomalta.

Smaragdi on berylli-ryhmän jalokivi kuten akvamariini ja morganiitti, nimenomaan siis jalokivi ja arvokas sellainen.


Mihinkään kuninkaallisten tiaroiden jalohin smaragdeihin, niihin kiiltäviin, kuultaviin, hiottuihin, en kovinkaan tunne vetoa. Sen sijaan olin aivan ihastunut, kun hiffasin tämän riipuskiven, jossa smaragdi on sekoittuneena muuhun kiviainekseen. Korun smaragdi-sirut olin joskus hankkinut tuon vanhan sana-ihastuksen perusteella ja niiden väri kyllä miellyttää vihreän ystävää paljon.


Riipus suorastaan vaati pronssinsävyiset metalliosat ja riipukseen on upotettu pieni Swarovskin kristalli. Muina helminä pari epäsäännöllistä lamppuhelmeä ja silkkinauhaan on kiinnitetty kokeshinukke-riipus.


8 comments:

 1. kaikkine yksityiskohtineen yksinkertaisesti kaunis ... ihana silkkinauha kruunaa tämän korun !!!

  ReplyDelete
 2. Mahottoman ihana :)!
  Vihreän ystävää miellyttää tosi paljon :)!

  ReplyDelete
 3. U P E A koru - erityisesti tykkään noista siruista, mutta on tuo riipuskin hieno. oon tullu hillonneeksi useammankinlaisia sirusia jotka täytyy tässä lähiaikoina nostaa pöydälle.
  ja vielä kiitos myöskin upeasta jaspis- riipuksesta, jonka eilen sain postissa :) arvontaan osallistuminen kannattaa, vaikkei aina voitakaan :))

  ReplyDelete
 4. Vihreä Smaragdi on jotenkin niin mystistä ja toisaalta kuninkaallistakin. Kävin nimittäin Venäjän Eremitaasissa ja siellä vasta hienot smaragdi esineet ja korutkin jos oikein muistan. Upea koru. T:) Koralli

  ReplyDelete
 5. Smaragdinvihreä on sana, joka kyllä piirtyy sinne omaan päähänkin =) Varsinkin, kun en ole tykännyt vihreästä. Kuitenkin omaan vihreät silmät ja vaatetukseni on suurimmaksi osaksi vihertävä... Missä olen siis mennyt vikaan??! Mutta koru on -herttinen sentään - underbar!

  ReplyDelete
 6. Tosi kaunis, hieno tuo riipus ja nauha sopii tuohon tosi hyvin!

  ReplyDelete
 7. Todella ihana, nuo solmulukotkin sopii aivan täydellisesti koko koruun. Ja tuo riipus on jälleen kerran uskomattoman kaunis!

  ReplyDelete
 8. Pronssin sävy sopii täydellisesti tuohon kylmähköön kuninkaalliseen vihreään. Upea kokonaisuus.

  ReplyDelete