17.3.12

Poistakaa sanavahvistukset

Kuulkaa nyt kamuset!
Sain postia ja ihmettelyä, miksi minun korujani kommentoidaan niin paljon ja kirjoittaja jää lähes vaille kommentteja, vaikka tekee varmasti persoonallisia, kivoja koruja.
Tässä ystävällinen vastaukseni:
Poistakaa jo viimein tuo hyödytön sanavahvistus blogienne kommentointikentästä! Hyödytön se on, koskapa blogger muutenkin tunnistaa ja jättää julkaisematta roskaposteja. Sana-arvaus voi nimittäin olla yksi syy siihen, että kommentoijat ovat harvassa.

Itse ainakin nyt ilmoitan, että en aio jatkossa käyttää aikaani sanojen arvailuun ja turhautumiseen, kun ne eivät mene oikein. Jos blogissasi on tunnistus päällä, niin kommenttini katoaa sitten avaruuteen.Tuon voi siis poistaa hallintapaneelin kautta -> asetukset -> kommentit -> sanavahvistusten ei-ruutuun raksi ja muista tallentaa muutos.

Palaillaan!

30 comments:

 1. :)) ja minulta saat kannatusta

  ReplyDelete
 2. Juu, sanavahvistukset ovat täysin turhia.

  Ja anteeksipyyntö sille ihanien, persoonallisten korujen tekijälle (kuka lieneekin), jota en luultavasti ole kommentoinut. Voi olla, että en ole edes nähnyt korujansa, koska minulla on vain tapana jumiutua. "Eksyn" vain joskus johonkin, ja jos se miellyttää, siihen jään. :D
  Ps.
  Täytyykö lopettaa kehuminen, tai kommentointi ylipäätään, ettei joku pahastu? :( No ei kai, mutta yritän hillitä. Jos pystyn. :D

  ReplyDelete
 3. Jätin myös itsekin ne sanavahvistukset pois ja yritän kyllä käydä kommentoimassa niissäkin blogeissa joissa nuo sanavahvistukset on. Ja totta tosiaan on kyllä välillä vaikea arvailla niitä sanoja mitkä pitäis kopioida vahvistaakseni kommenttini. En mä ole ainakaan mitään ihmeitä huomannut blogissani vaikka heti poistin ne sanavahvistukset asetukisista.

  ReplyDelete
 4. Heeei, kiitos opastuksesta aloittelijalle!
  Itse olen kokenut nuo sanavahvistukset rasittaviksi, ja usein kommentit jääneet tallentumatta kun ei vaan jaksa blääh.
  Ja sitten itselläni oli tuo toiminto päällä, kääk. No, ei pitäisi olla enää, sikälimikäli osaan lukea ohjeita ja toimia niiden mukaisesti.

  Ja Mags, ihailen todella sinun taitoa luoda koruja. Ja se ihana kerrontatapa jokaisesta yksilöstä, hienoa.
  Kivaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 5. Kävimpä minäkin nyt poistamassa sanavahvistuksen. Hetken aikaa olen jo sitä pohdiskellut, että pitäisi varmaan. Noi on nyt muuttuneet noi sanavahvistus-sanat noin 50 kertaa epämääräisempään muotoon, kun mitä oli ennen. Niistä ei kyllä meinaa ottaa enää mitään selkoa.

  ReplyDelete
 6. ...juu poistettu on! Tervetuloa kommentoimaan ;)

  ReplyDelete
 7. Juu, Mags on oikeassa :D Minäkin kompastelen noiden vahvistus sanojen kanssa ja kommentit jää usein kirjoittamatta.

  ReplyDelete
 8. Haluaisiko joku ystävällisesti käydä testaamassa mun blogin, että onko ne riivatun sanavahvistukset päällä vai pois, joska jos ottaa ja menee asetuksiin, niin siellä on (vai onko se automaattisesti??) sanavahvistusten kohdalla "kyllä" -laatikko, vaikka tastan tarkkaan tiedän poistaneeni vahvistukset. Hermo palaa näihin hitsin teknisiin kikkailuihin! MRÄH!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ja näköjään kirjotusvihreitäkin tulee kiihtyneenä ;)

   Delete
 9. Ottais, jos sais. Vaan ei ole tähän päivään löytynt blogs.fi:stä kyseistä asetusta. Etitty on. Enkä ala blogia mihinkää siirtelemään moisten takia, jos ei tule kommentteja niin sitten ei tule, kun en asialle valitettavasti mitään mahda.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sun blogissa oon tietonen tästä; kommentoin kuitenkin harvemmin juuri siks, että kun kolmekin kertaa kirjoitan sanat väärin, niin usko loppuu, sori!

   Delete
 10. Hear, hear! Ne uudistuneet sanavahvistukset on ihan kamalat :/ Niistä ei meinaa tervesilmäinenkään saada selvää. Kaikkein ärsyttävintä minusta on se, jos käytössä on SEKÄ sanavahvistus ETTÄ ennakkomoderointi! Miksi kiusata kommentoijaa sanavahvistuksella, jos blogin omistajan on kuitenkin erikseen hyväksyttävä jokainen kommentti? :[

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi on, nuitakin oon nähny ja ihmetelly...

   Delete
 11. I removed the verification word from my blog too, it's so annoying!
  The only thing I would advice you, if you don't want to receive tons of spam, is not to accept anonymous comments (just comments from registered users, ie with a Blogger account or OpenIDs). As soon as I removed the verbal verification I started getting 3-4 or more spam comments daily, so I only accept comments from registered users and the spam has disappeared :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks for the hints, Annuk! Though, during my 6 years of this blog, I have had only perhaps 5 spams and that is not much!

   Delete
  2. English blogs propably get much more spam, I think our Finnish language protects us a bit. We'll see...

   Delete
 12. Voi nakki! Mulla oli myös sanavahvistukset päällä, muistamattani, tietämättäni.... Juu ei ole enää! Kiitos vinkistä Mags :)

  ReplyDelete
 13. Niin samoilla linjoilla, kun kolmannella yrittämällä menee väärin, ei tosiaan jaksa edes yrittää.

  ReplyDelete
 14. Kiitos Mags tästä postauksesta! Itselläni ei ole sanavahvistus käytössä. Joskus oli hetken, mutta otin sen pois, kun oli ihan turha. Menin uteliaisuuttani asiaa kuitenkin tarkistamaan. Ja VOI EI! Olihan se. Itseäni häiritsee oman blogini kommenttien kellonajat, joitten logiikkaa en ymmärrä alkuunkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jatkanpa vielä: Sinullakin on omituiset kellonajat. Kello on nyt 21.01, kommentissa näkyy 12:01 PM. Mikä lääke tähän?

   Delete
  2. Juu, @niaseni, tämä häiritsee minua suuresti tämä kellonaikojen heitto - vielä en ole löytänyt keinoa, mutta jospa jonakin hetkenä tulis valaistus!

   Delete
 15. Inhoan itsekin noita vahvistuksia. Harvemmin niitä saa oikein laitettua. Ikävä kyllä minulla oli ne päällä, mutta en itse tiennyt siitä. Olen valitettavasti täysin toope blogin ulkoasun muokkausten suhteen. Toivottavasti blogistani saa kuitenkin jotain selvää...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla on, Sinikarhu, oikein selkeä blogi, virkistävästä oranssin värin käytöstä tykkään siellä erityisesti!

   Delete
 16. Tiedoksi kaikille muillekin noita kummallisia kellonaikoja ihmetelleille! Vaihdoin kommentit ponnahdusikkunaan, jolloin kellonajat muuttuivat oikeiksi, mutta mahdollisuus vastata suoraan yksittäiseen viestiin hävisi...

  ReplyDelete
 17. Itseäkin tuo ärsyttää, mutta en ole tiennyt, että se voi olla päällä niin ettei kirjoittaja sitä ole huomannut. Onkohan mulla?

  Muikun blogi on yks paikka, joka jää vähälle kommentoinnille, kun vaatii sitä perhanan vahvistusta miljuuna kertaa. onneksi voi kommentoida muualla.

  ReplyDelete
 18. Ja siellähän oli mullakin sanavahvistuksissa KYLLÄ! Vaikka olen sen omasta mielestäni poistanut.

  ReplyDelete
 19. =(
  Olen jo pitkään yrittänyt eroon tuosta sanavahvistuksesta ja arvatkaa mitä? Tänään sivulta ensinnäkin löytyi kohta, josta sanahirviöt sai pois päältä ja tallennuskin näytti onnistuvan. En tiedä miksi sivunhallinta on pitkään piiputtanut yhtä sun toista hallinnollista asiaa ... bittimaailman salaisuudet, PÖH!

  ReplyDelete
 20. Kaipa ne pitää sitten poistaa, nuo Bloggerin uudet sanat on mullekin tosi vaikeita (vanhoista selvisin kyllä hyvin). Mulla kommentointi on kyllä lähinnä siitä kiinni, jaksanko kirjoittaa mitään julkaisun arvoista...

  ReplyDelete
 21. Kiitos ohjeesta. Poistin sanavahvistuksen. Toki vielä pitää olla rekisteröitynyt johonkin. Mietin myös sen poistamista.

  ReplyDelete
 22. Kiitän myös ohjeesta.
  Olen vasta aloittanut oman blogini ja sitä kautta löytänyt aivan upeita blogeja, kuten tämä.
  Ehkä kommenttini tulee kahteen kertaan, kun puhelimella yritin jo aiemmin kommentoida, mutta joko kestää, kun käy tarkastuksen kautta tai meni vikaan muussa kohtaa.
  Sinulla on upeita koruja kirjoitat myös kivasti ja valokuvaamisen taidonkin näytät osaavan.

  ReplyDelete