24.1.13

Tulin vaan sanomaan...

... että jos olet suunnitellut osallistumista kansainväliseen helmivaihtoon, niin ilmoittautumisaika Lori Andersonin seitsemänteen Bead Soup Blog Party'in on tulevana viikonloppuna!


Kuva on linkki Lorin blogiin, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot! Edellisessä vaihdossa oli mukana jo yli 400 osallistujaa kaikkialta maailmasta. Parit arvotaan, joten ei voi tietää, minkä alan taitaja kohdalle sattuu, mutta sehän on jännittävää! Jos olet siemenhelmien käyttäjä, tutustu ohjeisiin! Vaihtohelmet lähetetään parille tiettyyn päivään mennessä ja valmiiden korujen julkistaminen on jaettu kolmelle päivälle.
Jos et ole varma jostakin helmivaihdon sääntöjen yksityiskohdasta, voit kysyä sitä minultakin meilillä; Lorilla on varmaankin aika haipakkaa ilmoittautumisten vastaanottamisessa ja parien arpomisessa, mutta kyllä hänellekin suoraan voi kirjoitella :-)

***


Tunnistatko tätä huonekasvia? Se tuli minulle surkeana pikku hylkiönä, mutta kuukauden sitä hoidettuani, se yllättäen työnsi kukkavanan ja kukkinut nyt jo kuukauden verran hohtavin valkoisin pienin kukin. Toisessa kuvassa näkyy nuo raidalliset hyvin tummat lehdet, vähän nukkumatin tai -maijan sukulaiset?Ja minä en ole mikään huonekasvi-fani, hoitoni on ollut pelkkää kastelua, joten kukkiminen on sitäkin suurempi ihme!

***

17 comments:

 1. Kaunis kukka, tulee mieleen orkideat, paitsi lehdistä. En kyllä kukista juuri mitään tiedä, enkä saa niitä pysymään hengissä, en vain osaa olla arvailematta :)

  Oliko siellä jossain erikoisohjeita siemenhelmeilijöille, vai tarkoititko vaan, että huomioi vaadittujen osien olevan isompia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellä oli maininta, että jos enimmäkseen siemenhelmitöitä tekee, niin tulee ottaa huomioon, että parille kuitenkin lähettää muita helmiä, koska tosiaan siemenhelmitöiden opettelu on aika haastavaa ykskaks. No, luulen, että suurin osa immeisistä on fiksuja ja ottaa tuollaisen huomioon, mutta järjestäjä on laittanut kaiken varalta ohjeita.

   Delete
 2. Tiedätkö onko tuolla kaikki aina saaneet helmipakettinsa? Minua kiinnostaisi kokeilla, mutta olen kurja köyhimys (=opiskelija:D) ja mies suhtautuu skeptisesti ja on ihan varma etten ikinä saisi tuolta mitään pakettia itselleni. :D No, onhan tässä viikonloppu aikaa ylipuhua eikä nuo paketit nyt mitenkään isoilta näyttäneet! Mutta siis onko tuo systeemi ollut toimiva ja paketit tulleet perille? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirjoituksessa mainittiin, että jos on aiemmin jättänyt helmet lähettämättä, ei tarvitse vaivautua ilmoittautumaan. Varmasti noin isossa porukassa niinkin voi käydä :( Itse katsoin myös, että nuo esimerkkisetit oli vielä mun sietokyvyn rajoissa, mutta mulla alkaa olla jo varastoakin "jonkin" verran, kun olen jo niin kauan keräillyt, vaikka aika köyhä olenkin.

   Delete
  2. Miina, erittäin harvoin on käynyt niin, ettei paketti ole tullut perille - mutta ei kukaan lopulta ole ilman helmiä jäänyt!
   Ja paketin EI tarvitse olla iso; vain ne ohjeissa ja säännöissä mainitut "keskushelmi, kaunis lukko, pieni erä noihin sopivia lisähelmiä". Minähän sain viimeksi sellaisen superbonus-ylläripaketin, josta vieläkin on osa käyttämättä. Parin kanssahan voi olla kirjeenvaihdossa etukäteen ja tehdä selväksi, ettei aio mitään ylirunsasta pakettia lähettää.
   Rohkaisen lähtemään mukaan!

   Delete
  3. .. ja jos yhtään arveluttaa oman paketin perillemeno/tulo, niin voi siitäkin sopia parin kanssa, että kirjataan lähetykset... Kahdella eka kerralla lähettelin tavallisia ykkösluokan kirjeitä, viimeksi lähetimme kirjattuina kirjeinä, koska määrä oli sovitusti suurempi - mehän teimme parini kanssa ylimääräisen rukousnauha-helmivaihdon ;-)

   Delete
 3. Osallistuisin, mutta missä kohtaa tuo ilmoittautumiskaavake on?:O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilmoittautuminen on mahdollista ajalla 25.-27.1. eli alkaa vasta huomenna :-)

   Delete
  2. Huomasin;). Nyt on ilmoittauduttu.
   Varaudu lisäkysymyksiin♥
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle♥

   Delete
 4. No olisipa siinä ihmettelemistä, kun puolensataa suomalaista puskisi globaaliin helmitietoisuuteen... Vähän pelottaa tuo määrittely "jewelry designer", mutta eiköhän se ole amerikkalaista suurpiirteisyyttä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tuota "jewelry designer" luonnehdintaa käytetään kyllä siellä aika keveästi kaikista koruntekijöistä :-D Mukaan, mukaan!

   Delete
  2. Rohkeasti vaan. Sinne minäkin olen mennyt ja sinun korusi edustavat sentään taitoa:) toisin kuin minun.
   Sinulla on niin ihania omia riipuksia, että saat parisi hyvin onnelliseksi lähettämällä sellaisen.

   Delete
 5. Hitsi, kun tekisi mieli ilmoittautua, mutta kun ei saa aikaiseksi mitään edes Suomen markkinoilla... Ja kielitaitokin on ruosteista tankeroa. :D

  ps. Oot sitten kukankasvattajanakin aika mestari. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No en sitten tosiaankaan osaa huonekasveja hoitaa, yleensä ne kaikki kuolee... Tää oli jotain hyvää tuuria :-D

   Delete
 6. Rohkaistuin ilmoittautumaan minäkin...aika monta suomalaisnimeä listassa näkyi. Tuttuja ja uusia tuttuja. Jännää!
  PS. Upea kukka, en kyllä tunnista minäkään

  ReplyDelete
 7. Heh, mäkin sitten menin ilmoittautumaan. Ja ostin jo Othelilta Etsystä riipuksen, jonka aion lähettää. :D Halusin mukaan nääs jotakin varmasti suomalaista. Ja taitajan tekemää, kun itse ei osaa... Mutta jännää ja hauskaa varmaan tulee olemaan.

  ReplyDelete
 8. Orkidea se on ja nimeltään ludisia discolor. Helppo ns. maaorkidea :)

  ReplyDelete