30.1.13

Uneliasta

Pihan vierellä olevan mäntymetsikkö näyttää hiukan orvolta. Parissa päivässä se on menettänyt oksiltaan valkoisen kuorrutteen. Hiukan haikeaa, kun minä kyllä tykkään pakkasesta enemmän kuin tästä ennyttiedämitäpanispäälle-kelistä. Kohta nimittäin kääntyy pakkasen puolelle ja muuten jokakelin vaelluskenkäni eivät hurjan liukkaissa kohdissa pidä, alamäessä ainakaan.


Unielämä on ollut vilkasta viime aikoina - olen ollut erilaisissa hotelleissa myöhästymässä kotiinlähdöstä, lentänyt ja liidellyt 'omin siivin' pitkiä matkoja maasta toiseen, yhdessä pelottavassa unessa olin  CSI Miamin palveluksessa (ihailen sitä punapäätä...) ja pari yötä sitten sain tilauksen akvamariini-korusta.

No tietenkin minä sitten tein sen korun, katsotaan ilmoittautuuko unen nimettömäksi jäänyt soittaja.

Olen pihistellyt riipukseen laittamaani ISOA viistehiottua akvamariinia ja kyseisen nauhan muitakin helmiä. Taitaa olla vielä pari isompaa ja sitten pienempiä yksilöitä odottamassa. Mutta nyt halusin rouhean vuorikidepuikon kaveriksi hionnaltaan viimeistellyn ja kaunispintaisen kiven, tuon 15 mm:n ihanuuden siis.

Kaulakorun nauhaosuudessa on akvamariinia vielä kahdessa muodossa, epäsäännöllisiä viipaleita ja pienempiä viistehiottuja ja kuultavankauniita helmiä koristeelliseen kierrettyyn metallilankaan linkitettyinä. Korun takaosa on keveitä, veikeänmallisia Preciosan 'perhosia'. Lisäilmeenä korussa on Solen tekemä kuparilinkki ja filigraaniketjun palaset.
Akvamariinin uskotaan mm. suojelevan ja lohduttavan, kohottavan mielialaa. Yleisesti akvamariinia kutsutaan myös 'rohkeuden kiveksi' ja se kuulemma parantaa puheenlahjoja ja luovuutta :-D

Akvamariini on kaikissa variaatioissaan yksi oma suosikkikiveni.

19 comments:

 1. Todella kauniit värisävyt tässä ihanuudessa! Näyttävät täysin samanlaiselta kuin Helsingin keskusta tänään :)

  ReplyDelete
 2. Kauniit hempeät värit ja ihana tuolla alhaalla tuo vihreä:-)

  ReplyDelete
 3. Oi, toivottavasti unen korutilaaja ilmaantuu, tuo on nimittäin aivan ihana!

  ReplyDelete
 4. voi mahoton miten ihana :)

  ReplyDelete
 5. Voi miten kaunis koru, ja hauskoja unia!:D Joo, ihan lemppareihin kuuluu tuo akvamariini, harmittavan vähän vain olen sitä itse käyttänyt. Olen kuitenkin saanut puhuttua itselleni yhden aivan herkullisen akvamariinisormuksen paikallisesta kultasepän liikkeestä, saan sen kuulemma sitten kun maisterin paperit on kourassa jos niitä sormuksia vielä sitten löytyy :D

  En sitten lähtenyt mukaan siihen kansainväliseen helmijuttuun. Lisään sen muiden haaveiden haavelistalle ja osallistun sitten joskus... :( :)

  ReplyDelete
 6. Kaunista kaunista! Jospa tilaaja kohta ilmottautuu:)
  Minä olin menossa asumaan Tenefiffalle,sikäläisen miehen kanssa ..oli hauska uni ja komea mies! :)

  ReplyDelete
 7. Herkullinen. Tunnelmallinen. Haaveileva. Unenomainen ihanuus.

  ReplyDelete
 8. Anonymous30/1/13 22:08

  Olet sinä kyllä todella taitava käsistäsi, ei voi muuta sanoa. Kauniita ovat, ennekaikkea siksi että nuo erottuvat siitä joka paikassa nähtävänä olevasta massasta todella edukseen.
  Sori kun se s-posti on jäänyt mikä ei tarkoita sitä ettenkö olisi kïinnostunut sen riipuksen tilaamisesta, on vaan ollut kaikenlaista säätöä näissä omissa ympyröissä mutta palatkaamme asiaan.
  Noista korukivistä vielä, ollessani aikoinani Lapissa hieman pidemmällä työkeikalla niin tutustuin siellä veljespariin joka mökkiensä vuokraamisen lisäksi toimittivat korukiviä? paikallisille alan koruyrittäjille. Minä en mitään kivistä ymmärrä eli en voi sanoa että mitä kiviä ne sinne ihan tavalliseen betonimyllyyn lapioivat. Kuitenkin, kun kivet olivat aikansa pyörineet (melkoisen pitkään, näin minulle kerrottiin) niin hemmetin kauniita niistä muotoutui. Pyöreitä,soikeita ja kauniin värisiä. Niihin porattiin sitten myöhemmin pienehkö reikä jonka läpi nahkahihna pujotettiin. Ostinpa jokusen sellaisen riipuksen itsekin mutta aikojen saatossa olen onnistunut hukkaamaan ne.

  ReplyDelete
 9. Tosi kaunis koru, kyllä akvamariini on kaunis kivi!

  ReplyDelete
 10. Kiitos, kaikki kommentoijat :-)
  -Helinä, vähän tämä harmaa päivä vääristi värejä, varsinaisesti vihreää ei korussa ole.
  -Miina, kiitos, en nyt kaikkia uniani uskalla kertoa ;-D
  -Hyvä Eila, noita unia minäkin tarvisin!
  -Peppone, kiitos, eikä mitään kiirettä, palailet kun on sopiva hetki. Ja just, mulla on yksi komea Lapin kivikoru, joka odottaa jonkinlaista tuunausta, sitten joskus, en edes muista kiven nimeä. Pääsisinpäs joskus edullisiin kotimaisiin hiottuihin kiviin käsiksi!

  ReplyDelete
 11. Ihanan kuulas ja utuinen samaan aikaan; kuin arvoituksellinen uni.

  Unet ovat niin uskomattomia. Luin kerran kirjan, jonka nimeä enkä kirjoittajaa tietenkään enää muista, ja olen hukannut muistiinpanot ja sen jälkeen muistiin kirjoittamani unetkin, mutta se on ainut unikirja, johon olen uskonut. Ja sen opit toimi. Se oli tosi mielenkiintoista.
  Kirjassa kerrottiin, että uni on aina kolmiosainen draama. Uni on kirjoitettava heti muistiin, kun herää. Tärkeintä on tunnetila, mikä missäkin unen osassa, henkilössä tai vaikka esineessä esiintyy. Unen palaset symboloivat oman elämäntilanteen palasia, paljastavat tunteita ja niiden yhteyksiä. Näiden tunnetilojen kautta löytyy esim. se, kuka itse on tuossa unessa. Voin olla vaikka unen katossa roikkuva lamppu, joka voi myös ´tuntea´. Näistä palasista erikseen ja draaman kolmesta osasta paljastuu, se mikä ehkä mieltä askarruttaa, tai millaiseen ratkaisuun oma mieli haluaa. Olin aika skeptinen tuohon kolmiosaiseen draamajuttuun, koska muistamani unet olivat aina niin lyhyitä. Tai niin luulin. Mutta kun rupesin kirjoittamaan niitä heti herättyäni muistiin, ne eivät suinkaan olleet lyhyitä, vaan tolkuttoman pitkiä, jännittäviä, hauskojakin, ja mitä vielä; niissä oli aina selvästi kolme osaa, aivan kuin kolmiosaisessa näytelmässä. Olin tosi innoissani. Ja näiden analyysien avulla tosiaan pääsin paljon syvemmälle omaan sisimpääni, ja koin vapauttavia tunteita.
  No, homma oli aika aikaa vievää, joten se sitten jäi. Nykyihmisen paras ystävä, lue pahin vihollinen, eli kiire, sammutti tietenkin jossain vaiheessa tämän lyhyeksi jääneen tutkimusmatkan. Mutta jos olisi aikaa, ja löytäisin vielä sen opuksen, voisin joskus kokeilla. Jos joku tietää, voisi vinkata.
  Mutta siis, ei mun pitänyt mitään romaania ruveta tänne kirjoittamaan. Sori, mutta innostuin niin tuosta unesta. :D

  Ihania unia, erityisesti koru-unia sinulle Mags! :)


  ReplyDelete
 12. Ihanat värit tässä korussa, unenomainen kyllä :)

  ReplyDelete
 13. Kiitos, Henna :-)

  ReplyDelete
 14. Unen ja taianomainen ihanuus <3

  ReplyDelete
 15. Upea, käytät ihanasti erilaisia helmiä <3

  ReplyDelete
 16. Hahhah unet on kyllä hassuja. Mäkin näin unta joskus viikko sit että joku tilasi multa korun mutta enpä aamulla muistanut enää että minkälaisen korun tilasi :D Ja viimeaikoina on tullu kateltuu erilaisii makeanvedenhelmiä niin aamuisin kun puhelimen herätys soi ja voi painaa joko torkku näppäintä tai hylkää näppäintä, niin minä olen niin unenpöpperössä että oon kuvitellu tilaavani niistä napeista makeanvedenhelmiä xD hahhah kattonu vaan että no mä otan mieluummin noita helmiä ja painanu toista niistä napeista. huhhuh jää helmien kuvat jo silmiin pyörimään :D

  ReplyDelete
 17. Kiitos Amalia, Minna, Veera! Hassunhauskoja unia, Veera :-D

  ReplyDelete