16.2.10

...kuulin suurien saranoiden kääntyvän...

Eira Stenbergin runosta (Vedenalainen silta) irrotettu mahtipontinen lausahdus "Muistan hetken, kun kuulin suurien saranoiden kääntyvän." antoi nimen tälle kaulakorulle, jossa vihreät, ruskeat, tummanpuhuvat värisävyt käyvät keskusteluaan.

Outilta ja Päkältä foorumissa ostetut jaspis-helmet saivat tehostetta upean syvänvihreästä nefriitistä ja riipuskiven pientä kullanruskeaa kuviota toistaa vielä pari tiikerinsilmääkin. Tämä koru on ISO, riipuskivi on kooltaan peräti 35x50mm ja korun pituus 60cm. Eli pidemmän korun ystävälle, kuten itselleni, tämä on omiaan.

Riipuskivi näyttää kuvassa rosoiselta, mutta kivi on kyllä kauttaaltaan sileä ja hieno! Pidän todella siitä, miten samat sävyt ja kuviot toistuvat noissa eri kivilajeissa, jaspiksissa ja obsidiaanissa.
Riipuksen hopealangasta tehty rengas on juotettu, joten iso kivi kestää mukana.

Kuulin suurien saranoiden kääntyvän

4 comments:

 1. Oi että, säkin olet ehtinyt tekemään noista ihanista riipuksista komean korun. Mulla vasta suunnitteluasteella.

  ReplyDelete
 2. Joo, Katri, ihastuin tuohon picassojaspis-riipukseen aivan älyttömästi. Tänään sain Päkältä nuo toiset isot jaspikset, muu koru jo odotteli valmiina niitä ;-D Tämä on taas sellainen omanvärinen ja oloinen koru, että saa vaikka jäädä kotiinkin...

  ReplyDelete
 3. Kauniit maanläheiset sävyt.

  ReplyDelete
 4. Anonymous17/2/10 12:16

  Tässä on hyvää henkeä - alkuvoimaa! Ihastuttava tapaus <3

  ReplyDelete