24.5.12

Lintu sanoo 'huit'

Amatsoniitti on yksivärinen, sinivihreän lukuisisssa sävyissä esiintyvä silikaattimineraali. Usein se esiintyy yhdessä valkoisen maasälvän, albiniitin sekä mustan turmaliinin kanssa. Tietämäni mukaan amatsoniittia löytyy myös Suomesta vaikka nimensä se on saanut Amazon-joesta, esiintyy siis runsaammin siellä.

Tämän päivän rannekorussa on sekä yksiväristä amatsoniittia että tuota sekoittunutta kerroskiveä. Kauniita molemmat. 
Tein rannekoruun linkitykset uudenlaisesta silver filled eli hopeoidusta kuparilangasta. Myyjän mukaan "1/10 hopeakerros on niin paksu että ei käytössä kulu pois". Koska lanka on huikeasti sterling-hopeaa edullisempaa, niin kokeilen nyt muutaman korun tästä ja testailen, miten hyvin kestää. (Voit myös tilata linkitetyn korun tästä langasta ja haluamistasi helmistä edullisesti, koska haluan käyttäjäkokemuksia.)

Ketju, lukko ja välilenkit tässäkin korussa ovat sterling-hopeaa.

Ranekoruunkin lisäsin pikkuruisen raidallisen onyksin, joten korvakoruissa samoja helmiä. Ja koukuissa olen siirtynyt toistaiseksi niobiumiin, koska saamani palaute on ollut pelkästään hyvää!

101 korvakorut -haasteessa tämä pari on nro 60.

Ai mikä lintu sanoo 'huit'? No, luhtahuitti. Näihin aikoihin muniva lintu on kuulemma utelias ja saattaa ääntelyn lisäksi näyttäytyäkin kärsivälliselle odottajalle.

Minä odottelen kärsivällisesti lisää osallistujia Korukoplan nappihaasteeseen :-D


19 comments:

 1. Amatsoniitti on ihana kivi, ja tämä koru niin kaunis...

  ReplyDelete
 2. Erittäin kaunis rannekoru ja korvikset! Mistäpä tilasit silver-fillediä? Jos haluat kertoa,siis...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marzena sitä mainosti :-)

   Delete
 3. Niin kaunista taas. Olen itsekkin katsonut tuota lankaa mutta en ole vielä ostanut. Ja niobium koukuilla tein ihmiskokeita itselläni, eikä tullut mitään oireita.

  ReplyDelete
 4. Hurmaava!! Ihana kesätunnelma tuossa korussa ja korvakoruissa

  ReplyDelete
 5. Ihana amatsoniitti, voih! Todella kaunis rannekoru.

  ReplyDelete
 6. Amatsoniitti on ihan lempparia! <3 Kauniita koruja jälleen :)

  ReplyDelete
 7. Kaunis koru!

  Olen myös katsellut ja mietiskellyt tuota silver filled-lankaa... Tilatako vai ei. Mielenkiinnolla seuraan kokemuksiasi tästä :)

  ReplyDelete
 8. Tykkään niin isoista helmistä tehdyistä rannekoruista, ja just näin vaan linkitettynä, eikä muuta, kauniit korut! Täytyykin joskus kokeilla tuota lankaa.

  ReplyDelete
 9. Öhömmm... pitää siis lukea Magsin blogista, että kotikaupungissa on noin mahtava helmikauppa ja kävelenpä ohikin kaksikertaa päivässä.
  Korut ovat aivan ihanan hurmaavia, lintumaisen siroja. Tykkään.

  ReplyDelete
 10. Minä olen aina tykännyt amatsoniitista, juuri tuosta missä on mukana vähän muutakin :D
  Kauniit korut !

  ReplyDelete
 11. oioioi miten kaunista :)

  ReplyDelete
 12. Huit sentään, kun löysit ihanat kivet kesäkoruihin!

  ReplyDelete
 13. Kävin tutustumassa korukauppasi sivuille:). Niin upeita luomuksia kaikki♥
  Sanoit korujen synnyssä "Myös tilattu uniikkikoru syntyy pienen välähdyksen tavoin, jostain sanasta tai tunnelmasta, jonka tilaajan viesti herättää."
  Niin ihanasti sanottu, myös minulle tuttu tunne ja kertoo paljon siitä miksi pystyt luomaan niin ainutlaatuista ja kaunista♥.
  Ihanaa viikonloppua sinulle:)

  ReplyDelete
 14. Kaunista, nuo moniväriset helmet joukossa ja eri muodot tuovat kivasti eloa rannekoruun. Ja kiva myös kun kerrot kivijuttuja, kun en itse tiedä noista kivilajeista oikein mitään.

  ReplyDelete
 15. Kiitos kaikille!
  Oikein lempeää viikonloppua!

  ReplyDelete
 16. Onpas kaunista jälkeä taas! Minäkin olen kovin kiinnostunut kuulemaan kokemuksista tuosta silver filled -langasta :)

  ReplyDelete
 17. Kauniita kiviä ja upea koru! Tällä kertaa en lähde nappihaasteeseen kun on vielä yksi vanhempi haastetyö tehtävänä, mutta lupaan kyllä käydä katselemassa osallistuvien töitä ja olen hengessä mukana :)

  ReplyDelete