24.1.07

Prinsessaa ja kuningatarta

*
Nimien antaminen koruille on luku sinänsä; enimmillä mitään nimeä ole! Mutta tänä iltana hempula sai nimekseen 'Tuhkimo': se ei näytä oikein miltään näin, tasaisella kuvausalustalla. Mutta annas olla (niin kuvittelen), kun oikea ihminen sen laittaa kaulaansa, niin helminauha on varsin satumainen.
*
Vaaleanpunaista hill tribe - kullattua hopeaa (simpukka-charmi, kierreputket ja ongenkoukkulukko) sekä makeanveden helmiä, vaaleaa lilaa vaikka kuvasta voisi luulla sävyksi mauvea. Kuparisävytetyt Miyuki-delicat välihelminä.
*
Ensimmäistä kertaa väitän, että joku koru näyttää kuvassa paremmalta kuin luonnossa!! Niin on tämän tumman 'Yön kuningattaren' kohdalla. Omasta mielestäni se on hitusen tylsä, olisi pitänyt keksiä siihen jotain sähäkkää. Toisaalta se on tehty myyntiin eli oma makuni on kai hiukan tavanomaista rohkeampi ja monen mielestä tämä jo liian erikoinen.


*
Yön kuningattaressa on käytetty isoja makeanvedenhelmiä, nuo sini-lila-mustat, Deepest Midnight, ovat kokoa 8-8,5 mm ja muutama vihertävä pronssi 7-7,5 mm. Helmien välissä isot pronssipintaiset Miyukit, 8/0, muutama kupari-spacer ja kuparilukko; korupiikissä musta onyx ja indonesialainen lamppuhelmi.
*
Näyttää siltä, että makeanvedenhelmien suosio on nousussa. Paljon niiden laadusta ja väreistä ym. kysellään. Minäkin olen kovin ihastunut mv-helmiin tätä nykyä :-)
*

12 comments:

 1. Anonymous25/1/07 00:30

  Ooh ja aah! Olenkos tylsä mut Yön kuningatar on ihmeen kaunis!!! Siis syötävä!

  Kati täällä taas ;)

  ReplyDelete
 2. Anonymous25/1/07 09:06

  Molemmat on ihania, mutta ainakin kokemuksien perusteella uskon, että Yön Kuningatar tulee olemaan ostajien mielestä se ykkönen.

  Saman mv-helmien suosion olen huomannut minäkin. Enemmän menekkiä olisi niillä kuin korukivillä. Korukauppoja vakoillessa huomasin, että sielläkin oli näitä makeanvedennauhoja myynnissä ja paljon eri värisiä. Tosin, ei ne Magsin nauhoja voittaneet, sillä ne oli aika tylsiä perusnauhoja kuhmuraisilla helmillä.

  ReplyDelete
 3. Anonymous25/1/07 10:02

  Tuhkimo on hyvin viehättävä, simpukka-charmi on yksityiskohta josta tykkään kovasti. Yön kuningattaressa on sitä jotakin, ei kyllä omasta mielestäni ole yhtään tylsä. Hieno riipus!

  ReplyDelete
 4. Kiitos, ihanat naiset Kati, Katri ja Tiina!
  -Kyllä nyt aamulla tuo Yön kuningatar näyttikin aivan mukiinmenevältä ;-)

  (Katri, sekä 'deepest midnight' että 'vihertävä pronssi' osoittautuivat ensiluokkaisiksi helmiksi, sinimustassa tosin joitakin 'kehnoja' seassa.)

  ReplyDelete
 5. Anonymous25/1/07 12:25

  Molemmat korut ovat ihastuttavia!

  Minusta tuntuu, että mv-helmiä ei pidetä enää niin konservatiivisina kuin ennen. Varsinkin kun niistä on tarjolla näitä ihanan herkullisia värejä ja mags tekee niistä valloittavia koruja! :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous25/1/07 15:35

  Lurps, annatteko mulle rättiä kitos, näppis kastui taas! Lakkaan käymästä täällä kohta tietsikan vaihto edessä ei se kestä tälläista kuolaamista ;)

  ReplyDelete
 7. Anonymous25/1/07 16:23

  Tosi kaunis yksityiskohta tuo simpukka! Osaan kuvitella millaiselta koru näyttää vaikka hieman ruskettuneella iholla. :) Ja Yön Kuningatar on kaikkea muuta kuin tylsä!

  Itse olen myös tykästynyt kovin mvhelmiin, ainoa väri jota niissä en oikeastaan voi sietää (ja siksi en edes käytä :D) on valkoinen/kermanvärinen. Niistä saan jotenkin lieviä kauhunväreitä kun mielessä vilahtelevat kuvat juuri näistä mainituista konservatiivisista helminauhoista. :) Muut osaavat tehdä niistäkin mielestäni kauniita koruja, mutta itse olen pysytellyt kaukana.

  ReplyDelete
 8. Julia, Raija, Inkku - kiitos kehuista :-)
  Älä Raija lakkaa käymästä ;-) Tuntuu niin mukavalta, että jotkut palaavat kerta toisensa jälkeen sivulle! (tässä kuussa tähän mennessä yhteensä 2500 käyntiä?)
  -Inkku, kokeilehan vaaleita helmiä; yllätyt!!

  ReplyDelete
 9. Anonymous26/1/07 14:36

  Upeita ovat molemmat! Todella kauniissa Yön Kuningattaressa on jotain mystistä ja salaperäistä! Se on ihana! Kaukana tylsästä :)

  ReplyDelete
 10. Anonymous26/1/07 20:12

  Todella kauniita molemmat :) Yön kuningatar on todella kuin tumman samettinen etelän yö, iiihana...

  ReplyDelete
 11. Kiitos Helise ja Santtu!
  -Hyvää viikonloppua kaikille! (Lähden seuraamaan kun mies tekee remonttia...)

  ReplyDelete
 12. Anonymous28/1/07 13:03

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa..aa.a.a.a.aaa.a

  ReplyDelete